Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GBRDVD

    tag

    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Jó pár éve használok egy Linksys WRT54GL-t (tomato firmwarrel) adóként, és egy TP-Link WR543G-t AP kliens módban.

    A Linksys kb. 40 méter távolságban van, a szomszéd házban, egy ablak mögött, és néhány emelet is van köztük függőlegesen. A sugárzást a saját 2 antennájával biztosítja. A vételi oldalon a TP-Link klienshez van csatlakoztatva egy 8dbi TP-Link körsugárzó antenna, ami sokszor kevésnek bizonyul. Tologatni kell a párkányon, hogy megfelelő legyen a sebesség.

    Az lenne a kérdésem, hogy egy irányított bi-quad antennával, amit csak simán bedugnék a TP-link RPSMA csatlakozójába, és megcéloznám vele a szemközti Linksys-t (saccra), lényeges javulást lehetne elérni?

    Azt mondta valaki, hogy ha mindkét eszközt b/g mód helyett csak g-re állítom, az eredményezhet stabilabb működést. Ez mennyire igaz?

    További kérdésem: a Linksysbe egy 100Mbites net van beledugva. Ha ezt jobban ki szeretném használni, akkor milyen eszközöket ajánlotok a jelenlegi kettő 54-es helyett? Mi most a "menő"? :) (legalább annyira, mint régen a wrt54gl volt)

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák