Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Bl@zs #18617 üzenetére

    Várjunk: eddig folyton a wifi-router és annak beállításai felé terelted a gyanút, most meg kiderül, hogy igazából a kliensek már magához az AP-hez sem tudnak vezeték nélkül kapcsolódni. Ehhez pedig a routernek semmi köze, az AP-re akkor is tudnunk kell konnektálni, ha az önmagában áll, és sehova nem kacsolódik LAN-on.
    "Ezek szerint akkor nem kap IP címet az AP a routertől ?"
    Eddig fix IP-címekről volt szó, nem? A router DHCP-szervere aktív ugyan, de az AP nem automata címkérésre van állítva, és a fix címe lehetőleg nem a DHCP-szerver által kiosztható címtartományba esik. (AP-k és wifi-routerek a LAN-oldalon sok esetben nem is működnek DHCP-kliensként, így nem kérnek címet, de lehet, hogy ez típus és firmware-függő.)
    Tehát az AP nem kér címet a DHCP-szervertől, így nem is kaphat. Viszont ha az AP-t és a hozzá kapcsolódó kliensgépet eltérő statikus IP-kre és azonos címtartományba állítod, akkor a kliensgépnek látnia kell az AP felületét. De ha már a vezeték nélküli kapcsolat sem jön létre a kliens és AP között, akkor ott valami nagyon alap elb@szás van a wifi-beállítások között, természetesen a routertől teljesen függetlenül (az itt nem is szükséges, mint említettem).

Új hozzászólás Aktív témák