Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ma volt az első próbaüzeme a két routeres OpenWRT-s WDS-nek, aminek a konfigurálásával a múlt héten szenvedtem, és rögtön akadt is egy apróbb probléma:

    A két router épp csak látja egymást, ha ablakhoz tartom a kliens oldalit.
    A laptop (beépített antenna = LCD alukeret) viszont nem látja a hálózatot, csak ha közelebb megyek a szomszéd házhoz, ahol az AP van (kocsiból eléjük parkolva nézegettem).

    Valamiért naivan azt hittem, hogy a WDS kliens router automatikusan repeaterként is fog működni, vagyis a wireless eszközök automatikusan ahhoz tudnak majd kapcsolódni a kettő közül, amelyiknél erősebb a jel.
    --->>>
    Tudok most a kliens routeren indtani egy AP kapcsolatot is, amire a laptop csatlakozhatna a helyszínen, és hozzáférhetne a WDS hálózat elemeihez?

    Ha tudnék a WDS kliensen AP-t is indítani, akkor első körben annak az antennáját próbálnám meg ablak tetejéhez vagy padlásra tenni, mert ez úgy is egy munkaterületen álló régi épület, senkit sem zavarnak a vezetékek, a szomszéd ahonnan a netet kölcsönzöm viszont csak szívességből engedett be, úgyhogy oda csak szükséges esetben mennék, főleg fúrni-faragni.
    De ha nem indítható AP a kliensen, akkor eleve a szomszédban kell kezdeni és ott kéne úgy elhelyezni az antennát, hogy a mi telkünkről is legyen vétel laptoppal is...

    Ha indítható AP, akkor mi ennek a menete?
    Egyszerűen elindítom, és kész, vagy kell még valamit konfigolni? (Pl. az interfészeknél kézileg bridge-be kötni a WDS és AP kapcsolatot...?)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák