Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    Valaki segítsen már kiokoskodni ezt a WDS cuccot, mert egyszerűen nem akar összeállni.

    Két TL-WR741ND V2.1-es router, ugyan azzal az OpenWRT verzióval (backfire RC5-el és friss SVN-el is próbáltam már).

    Az AP-n már a legelső bootolás után is működik az alap ethernet router funkció.
    Az AP WAN portja most az itthoni mindenkori router egy portjába megy (a végleges helyén egy kábelmodembe fog), onnan átjön a net, lehet pingelni netre ruoter OS-ből és a LAN_1 portra csatlakoztatott PC-ről is, ami DHCP-vel kap IP-t.

    Az AP-n indítottam rajta egy "Access Point (WDS)"-t, amit lát minden eszköz, és csatlakozni is lehet hozzá.

    A Client router szintúgy oszt DHCP-s címet LAN_1-en a PC-nek (amivel most tesztelem, a végleges helyén egy ethernetes DVR-be köt majd be).
    Adtam neki egy másik IP-t (192.168.1.1 az AP, .2 a CL), aztán a WiFi rádiója is csatlakozott az AP-hez, miután "Client (WDS)"-re állítom, és megadom ugyan azt az SSID-t és WPA2 kulcsot.

    Innentől kezdődnek a problémák, mert ezen a wireless kapcsolaton nem jön át a net a kliens routerre. A Client-hez csatlakozva elérem mindkét router-t, de egy laptoppal csatlakozva az AP-re sincs net elérés.
    Illetve időnként kézzel kell adnom IP-t a PC-nek.

    Tud valaki egy tényleg jó leírást, mert amiket google-el találtam, az nem nyert (a legtöbb broadcom WDS-t tárgyalt, ez Atheros, és újabb linux kernel...)???

    Gondolom valahol az Interfészek és Static Route környékén lehet valahol a megoldás, de eddig még sohasem sikerült mindent működésre bírni.
    Egyszer sikerült már átvinni a netet a client routerre, de akkor már nem értem el többé magát a router-t (telneten és webinterfészen se, gondolom azért mert megváltozhatott az IP-je, ahogy az interfészeket babráltam), laptoppal az AP-hez csatlakozva pedig szintén nincs net, szóval úgy néz ki AP oldalon nem kerek valami. :W

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák