Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t.karacsony

    csendes tag

    válasz dr.bubo #16799 üzenetére

    No, frissítettem a hálókártya driverét is, meg tettem fel legfrissebb firmware-t a routerre is. Egyelőre annyi eredménnyel, hogy a router egyszer befagyott, áramtalanítani kellett mert vezetéken sem lehetett elérni. (Firmware biztos, hogy passzol, gyártó oldaláról való, típus, verziószámmal egyeztetve).

    Az asztali gép továbbra is 4-6 percenként észleli, hogy a hálózati kártya csatlakoztatva lett és normál működést kezd, bla-bla-bla. DE az ip cím bérlet ettől függetlenül nem változik, és a router logban sincs arra utaló jel, hogy lecsatlakozott volna a gép és újra fel. (ASUS WL-138G PCI wifi kártya)

    A laptop mintha stabilabban venné az akadályt, most az utóbbi fél órában nincs bejegyzés a naplóban, hogy újracsatlakozott volna (Intel pro wireless 2200bg wifi adapterrel)

    (Egyelőre nagyon puritánul fut a háló, levettem minden titkosítást, szűrést, stb, hogy a lehető legegyszerűbb módon derüljön ki, mi a baj -- ha titkosítva lenne a háló akkor valszeg nem menne ilyen problémamentesen (kvázi észrevétlenül) ez az ötpercenkénti felcsatlakozás)

    Ha a router fagyásától eltekintünk, akkor összességében semmit nem változott a helyzet a szoftverek frissítése után. (remélem garanciavesztéssel nem jár a firmware csere, mert lehet, hogyha besokallok, visszaviszem a ketyerét)

    Valakinek van ötlete?

    Köszi,
    Tamás

Új hozzászólás Aktív témák