Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz gabe96 #16448 üzenetére

    Az antenna egy (nyitott) rezgőkör, és mint olyan, frekvenciafüggő. Láttál te már középhullámú rádión Yagi-t, vagy URH-műsorvevőn paraboloid-antennát? A tévéantenna totál más sáv(ok)on működik, mint a wifi. A kerozin is üzemanyag, mégsem töltjük benzines autóba.
    "annél nagyobb antennát nem fogok találni,"
    Miért ne találnál? Wifi-hez is léteznek nagynyereségű antennák (a hullámhosszbeli eltérés miatt könnyen lehetnek nagyobb nyereségűek is, mint a tévékhez való társaik), legfeljebb nem yagi-k, hanem paraboloid-alapúak ([link]). Egy 802.11b/g szabványú AP antenna-aljzatát nem kötögetjük olyan antennára, amelyik nem 2,4 GHz-en működik!
    Mod. cXs: "csak wi-fi fogásra alkalmas"
    Érdekes fogalmazás ;]. Szóval: egy vezetéknélküli kliens eszköz (mint az USB-s wifi, PCI-os kártya, vagy a notebook-ok beépített wifi-je) azért kliens, hogy egy access point-hoz, vagy wireless routerhez (ami szintén tartalmaz egy belső access point-ot) csatlakozzon. Viszont lehet velük közvetlen (AP nélküli) kapcsolatot is létrehozni egy másik kliens eszköz felé, erre való az ad-hoc mód, melyet minden kliens ismer. Ilyen módon meg lehet osztani egy PC internetkapcsolatát wifi-n, az oprendszer beépített megosztó szolgáltatásának segítségével. De hosszabb távon ez kényelmetlen, sok energiát fogyaszt (ha a gépet csak a megosztás miatt kapcsolod be), így sokkal jobban jársz, ha beszerzel egy wifi-routert, vagy a meglévő mellé teszel egy AP-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák