Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz adriankoooo #15941 üzenetére

    "[..] amely tud ad-hoc hotspot módban sugározni."
    Fogalmi keveredés: egy hotspot attól az, ami, hogy AP-módban működik. Az ad-hoc meg egy olyan wifi-mód, amelyet minden kliens (kártya) ismer, és pont arra való, hogy az egyes kliensek AP nélküli hálózatban is kapcsolatot tudjanak létesíteni egymással, kényszerhelyzetben. Tehát: vagy AP ('hotspot'), vagy ad-hoc. A kettő egyszerre nem megy, és egyes kártyák (nem mindegyik) ugyan támogat szoftveres access point módot, de akkor ugyanabban a pillanatban ad-hoc-ként nem működhet. A repeaterek (jellemzően ethernetes, külső multifunkciós eszközök) is kliensek (nem ad-hoc, hanem infrastructured hálózat tagjaként) és AP-k egyben, de egy szimpla belső wifi-kártya ilyet nem nagyon tud.
    "[..] Ubuntus gépbe szeretnék rakni egy bika kártyát"
    Attól, hogy a kártya bika (azaz a szokásosnál nagyobb adóteljesítményű), a saját vétele még nem lesz jobb. Tehát lehet, hogy a routered nagyobb jelszinttel veszi majd a kártyád adását, de visszirányban ez egyáltalán nem érvényesül. Ha eddig gyenge volt a link, azon az egyoldalúan megnövelt adóteljesítmény nem feltétlenül segít.
    "létezik körsugárzós antenna, amivel mindenhol jó lenne a jel egy PCI-s kártyával?"
    Természetesen ez így nem egyértelmű, megválaszolhatatlan kérdés. Honnan lehet tudni, hogy nálad milyenek a terep adottságai: hova telepíted az antennát, milyen tárgyak és mennyit árnyékolnak, mi a falak anyaga (ha az is van útközben)? Egy antennának tiszta terepen sincs egyértelmű, méterben kifejezhető hatótávolsága, csak adott nyeresége. De hogy ezt mennyire lehet kihasználni, az egy rakás tényező függvénye.

Új hozzászólás Aktív témák