Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kaula

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nem ez az elso vezetek nelkuli halozat amit letrehoztam, de ez valamiert szivat. A konfig: T-Home ADSL, D-LINK DSL-360R ADSL modem, ehhez kapcsolódik egy Belkin N150 wireless router, egy gep vezetekkel (Win XP), es egy (neha 2 laptop) csatlakozna vezetek nelkul (Win 7). A modem hetfon erkezett, az elotte atomstabil Dialcom 1600-ossal is ugyanezeket a tuneteket produkalta. A routert dec 20an vettem.

    A telepitest a CD alapjan vegeztem, majd kezzel, majd megint CD alapjan: letoltes nem fut, irc kliens, Skype es MSN fut a hatterben, de amint Skype beszelgetest kezdek a laptopon, szakad a kapcsolat (videoval, anelkul, reggel este). Ha esetleg bongeszek, youtubeozok, egy par megnyitott ablak mar szakitja a kapcsolatot (erdekes, hogy az irc altalaban akkor is csatlakozva marad, ha a skype es/vagy az msn/vagy minden elszallt). A vezeteken keresztul kapcsolodo gepen nincs problema a kapcsolattal, tehat nagyon valoszinu hogy "csak" a vezetek nelkuli halozattal van gond. Bongeszes kozben a megnyitott oldalakon pl. a kepek nem jelennek meg, illetve a megnyitott linket csak masodik-harmadik ujratoltesre jeleniti meg.

    Amiket allitgattam/kizartam: MTU erteket valtoztattam a laptopon es a modemen, a csatorna kozeleben nincs mas wifi ami zavarhatna, a router N modra van allitra (ezt tudja a laptop is, Atheros kartya van benne) de a mixed moddal sem javult, Protected Mode OFF, bandwidth 20+40, titkositas WPA2-PSK, ezekkel is jatszottam. A routeren a legfrissebb fw van.

    Valami otlet? Mivel probalkozzak? Ezt a laptopot egy masik modemmel abszolut gond nelkul hasznalom masik vezetek nelkuli halozatomon)

    (Egy par eve ugyanigy szivtam valami MSI wireless router+dialcom modem parossal, akkor sem jottem ra, miert nem mukodik stabilan).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák