Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • onetwo

    tag

    Sziasztok!

    Először is Boldog újévet kívánok mindenkinek!

    Másodszor...
    A problémám olyan, amire már mindent próbáltam, de semmi eredmény nem lett!
    A lényeg a lényeg: Adott két gép nevezzük 1. (Winxp) és 2. (Win7) gépnek. Mindkét gép egy közös routeren (TP-link TL-WR 642G) csatlakozik a netre kábelen keresztül. A sebesség az utóbbi időben mindkét gépnél pocsék, az 5 megás netből talán ha össze lehet hozni (nagyon jóindulattal) 4 megát, de úgy hogy ingadozva (azaz 1M majd 2M majd visszaugrik 0,5M-re majd 2M-re majd egyszer csak 3M és vissza... nagyon néha a 4M). A speedtesten az 5 mega megvan. Mivel sűrűn használunk justvoipot, a hang már torzulásig van és 2-3 másodperc szünettel. Illetve olyan is előfordúl, hogy a 2. gépről egyszerűen elmegy a net. A routert böngészőjéből látom és ha reconnect-connectelem a modemet, akkor a probléma megoldódik

    Az 1. gép mindössze 1 méteres kábelen van összekötve a routerral (mivel ott van mellette), a másik gép kb 15 méteres kábellal.

    Ha mindkét gépnél pingelem a routert, akkor 4 csomagból 3 jön vissza.
    A két gép egymás között 9-10000 kb/s-el másol.

    Amit csináltam:
    - a hálózatnál a Qos csomagütemezőt állítottam (gpedit.msc) sávszélesség-korláátozást illetve az időzítési egységet 0-ra állítottam.
    - router reset megvolt.
    - ha az 1. gépet rákötöm közvetlenül a modemre (azaz a routert kihagyom), akkor az 5 mega stabilan, ingadozás nélkül jön), ha a 2. gépet kötöm rá közvetlenül, akkor -bár stabilabb mint routerrel - az ingadozás 3M-4M között megvan.
    - ha a 2. gépet kihagyom a hálózatból és csak az 1. gépet kötöm a routerra, a probléma továbbra is fennáll.
    - azt, hogy wi-fin mi a helyzet nem tudom, mivel olyan, amivel ki tudnám próbálni nincs. Nyilván így ki van kapcsolva.

    <-ajánlom magamat->

Új hozzászólás Aktív témák