Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Kis Joe #15498 üzenetére

    "mert ugyanolyan erős jelet fogok lényegében a 24dbi antennával mint a 17,5dbi-vel"
    Akkor ott valamelyik antenna gyanús, hiszen annyira azért nagy a különbség közöttük, hogy észre lehessen venni, főleg gyengébb jel vételekor. Az a 24 dBi-s grid méretre megvan 60 cm-es? A koaxkábel megfelelően rövid, alacsony csillapítású?
    "Max akkor szánnám rá magam olyan összegűre ha tudná már az N szabványt is."
    N-es routerre külső (nagy nyereségű / kültéri) antennát tenni macerás, pont a több rádiós adatfolyam miatt. Olyan paraboloid fejet kapni hozzá, amely lényegében két antennás, az a 300 Mbps-es (két stream-mel működő) n-verzióval használható.
    "A vaterán láttam hogy vannak komoly usb-s adapterek"
    Nemrég volt itt szó ilyesmikről, a jó részük eléggé kamugyanús adatokkal van megáldva (pl. 2000mW TX-power, USB-n!, ill. erősen eltúlzott antennanyereség).
    #15499: "Szóval hiába rakok rá nagyobb nyereségű antennát, egy bizonyos határ után csak rosszabbítok a helyzeten?"
    Attól függ, milyen helyzeten érted. Rontani a nagyobb nyereséggel a link minőségén nem lehet. Az antenna méretei, szerelhetősége és irányba állítása persze más kérdés, ahogy az is, hogy nagyobb specifikált nyereségérték mennyire valós. Nagyobb nyereséggel viszont természetesen az EIRP-limitet könnyen átléphetjük, ha ez számít. Mivel a gyártmányra megadott EIRP-érték a saját antennájával értendő, azt jobb példányra lecserélve az EIRP is növekedni fog.

Új hozzászólás Aktív témák