Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz adamka16 #15493 üzenetére

    Mutass / linkelj kérlek egy ilyen specifikációt! Amúgy teljesen nonszensz, még ha le is írnák: az EIRP-limit +20 dBm, amit 20 dBi-s antennával már akkor elérnénk, ha az eszköz (akár AP, akár kliens v. router) adóteljesítménye mindössze 0 dBm (=1mW) volna. Márpedig a szokásos TX-power olyan 15 dBm (20..30 mW) körüli, szinte mindenfajta otthoni wifi-nél.
    "az mostani routeremre is hiába van 3 csatlakozás, összesen csak 20 dbi-t képes megfelelően használni."
    Meg ne haragudj, de ez nettó értelmetlenség. Egyrészt az aljzatok számának semmi köze a használható teljesítményhez (akár a diversity, akár az n-szabvány MIMO-ja miatt van több antennád). Másrészt három antenna esetén - ami 802.11n-re utal - az egyes antennákat nem lehet, értelmetlen külön emlegetni, mivel azok közül legalább kettő egyidőben működik, és szükséges a teljes specifikált sávszélesség átviteléhez.
    Nekem ezeréves (gyárilag kétantennás, de csak egy külsőt használok, a másik aljzat üres) b/g-routerem van, mégis "képes" kihasználni a 24 dBi-s gridet. Értelmetlen dolog olyasmit emlegetni, hogy az eszköz milyen antennát 'képes kihasználni'. Ha 'x' dBi nyereségű antennát csatlakoztatsz egy 'y' dBm adóteljesítményű wifi-re, akkor - a lehetséges kábelveszteséget most nem számítva - x+y [dBm] EIRP-t kapsz, és nincs másik eset. Illetve a nagyobb nyereség természetesen 'visszafelé' is hatásos lesz, vagyis a vételi jelszint is megnő általa.

Új hozzászólás Aktív témák