Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz forgonati #15259 üzenetére

    "De azt még mindig nem vágom, mi végre a DHCP funkció benne?"
    Hát például: 1.) adott egy otthoni / irodai háló, router nélkül, csak egy switch-csel megoldva. Ok, manapság nem túl gyakori, de ha nincs szükség netelérésre, vagy az nem kivitelezhető, akkor egy switch is elegendő, de ilyenkor csak fix IP-kkel tudnak a gépek dolgozni. Ha viszont felhasználnak egy AP-t mellé, akkor a vezetéknélküli kapcsolaton túl ez a gond is megoldódik. 2.) Egy normálisabb AP multifunkciós, a D-Link DWL-2100AP is ilyen. Vagyis nem csak 'hagyományos' access point lehet, hanem híd-, kliens- repeater- és WDS-módokat is támogat. 3.) Ez tulajdonképp az előző folyománya: egyes többfunkciós AP-k tudnak 'routolni' is, pl. a WLAN-port felől, azaz megosztó wireless kliensként működhetnek (igaz, ennek csak több LAN-port esetén van értelme).
    Mod. #15253: "A laptopod wifijére az N csak részben vonatkozik, mivel a teljes N a MIMO-t is tartalmazza, a laptopod pedig csak 1 csatornán rádiózik."
    A 20 / 40 MHz-es csatornaszélesség (az utóbbi a channel bonding eljárást takarja) és a MIMO egymástól teljesen független technológia. Létezik MIMO 20 MHz-es normál csatornaszélességnél is, de ugyanígy egyetlen spatial stream (vagyis MIMO nélküli mód) is átvihető dupla szélességű csatornán: [link]. Az igaz, hogy a 'valódi' 802.11n minimum két spatial stream-mel dolgozik, de az foglalhat normál 20, vagy dupla 40 MHz szélességű csatornát is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák