Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    válasz nfsu17 #14660 üzenetére

    Sikerült. Bár már utólag nem tudom hogy, mert össze-vissza csináltam mindent, létrehoztam sima hálót, wifis hálót, aztán még mindig nem ment. Véletlenül észrevettem, hogy a laptopon nem is xp-s tűzfal van, hanem kerio, kilőttem és puff, azonnal láttam minden gépet, azonnal ment a fájlmegosztás. Kicsit mókoltam és már nyomtattam is laptopről wifin keresztül, asztali géphez csatlakoztatott nyomtatóval.
    Eddig minden oké.

    Csak most valahogy az az érzésem, hogy ez így mivel wifi, ez nyitott és szerintem bárki látná az utcáról a megosztott dolgaim, nem? Le lehetne védeni, hogy csak xy mac cím lehessen a hálón, és aki nincs benne, az nem látja a hálót, vagy ha látja, nem tud csatlakozni. Olyanra gondolok, mint a wifis routeremben a mac cím szerinti szűrés, azaz csak pár gép tud csatlakozni a hálóhoz. Vagy a jelszavas megoldás is jó lenne, most is úgy védem a wifis netem illetéktelenektől.

    Még egy bónusz kérdés, ami biztos már ezerszer volt :U , hogy ha X gépen mondjuk van pár vírusocska, akkor az Y gépre wifin át tud mászni mikor X gépről akarok valami fájlt áthozni Y gépre? Vagy milyen módon tudnak a kártevők hálón át mozogni? Mindengyik gépen van vírusirtó, tűzfal, de gyakran pendrive-olok laptopon és néha-néha becsusszan ez az. És jó lenne laptopról nem áthoznom a gépemre vírust.

    (ez a hüle kerio blokkolta a vmware playerben a betöltött ubuntum alatt a netem és 1 nap kellett mire rájöttem)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák