Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz atesss #13038 üzenetére

    Namost ha félreérthető lettem volna, a WRT54G-család alatt a konkrétan a WRT54G különböző hardver-verzióit értettem (mivel van belőlük vagy tizenhét, épp a Wiki szerint). Meg aztán a GL-t is külön említettem, ami ugyan összesen két verziót ért meg. Ha itt tartunk, nem a GC az egyetlen a WRT54-ekből amelyre semmi más nem tehető fel, csak a gyári. Ilyen még pl. a -G2 v1.5, a -GR, és a -GX, -GX2, -GX4 típusjelűek.
    A -GC család sem annyira az 1 MB flash miatt nem támogatott, sokkal inkább a chipset miatt (ugyanez igaz a -G v7-re is, hiszen abban 2 MB-os a flash, mégsem megy rá a DD-WRT Micro).
    "Csak ezzel az a nagy gond, hogy csak egy antennával működik."
    Hát, az egyrádiós routerből semmilyen szoftver nem csinál kétrádióst, az biztos ;). Az antennák száma meg nem egyenlő a rádiómodulok számával, a kettő antenna csak a diversity-hez kell.
    A WRT54GC amúgy elég gyengécske hardver. Nem is tudom, létezhet-e ennél szerényebb hw-képességekkel megáldott router. Azt is a Wiki írja, hogy a v1.0-ás verziónak beépített antennája van, de bővíthető külsővel is (mivel rendelkezik RP-SMA aljzattal). A v2-esen nincs aljzat, és bár az antennája külső, de fixen szerelt, nem csatlakozós. Negatívum még, hogy (bár valószínűleg a nyákon található érintkezősor az, de) nincs dokumentált jtag-portja, így a félreflash-elt példányok abszolút javíthatatlanok. Nálam is itt pihen egy, örök némaságra kárhoztatva, pedig csak frissítés közben halt össze alatta a firmware-t küldő PC. A klasszikus 'kékdobozos' WRT54-eknél nincs ilyen gond, azoknál a port dokumentált, ill. létezik hozzájuk debrick utility.

Új hozzászólás Aktív témák