Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Sziasztok!
    Van egy laptopom, (Emachines E520) és abban ugye a beépített wifi, egy Broadcom típusú, maximum a g-s protokollt támogatja. Gondolkodtam, hogy ki kellene cserélni a mini pcie kártyát egy újabb, n-esre. Nemrég a lányom asztali gépét egy külső, usb-s wifi adapterrel csatlakoztattuk a routerhez. Feltűnt, hogy a laptopom itt a lakótelepen max 3-4 wifit lát, addig a lányom gépén 8-12 hálózat is feltűnik. A kérdésem az lenne, hogy az usb-s külső eszköznek jobb a vétele, mint a laptopnak a beépített antennával? Elég gyenge a laptopom vétele, bár nemrég rátaláltam egy oldalra (x-drivers.com), ahol pár havonta találok friss drivert, mert a gyártó oldalán nincs, és kicsit jobban veszi most a router jelét.
    Igazából még nincs n-es router sem itthon, sem a munkahelyen, viszont a routertől távolabb használva a laptopomat elég gyenge a jel, megszakad a kapcsolat, viszont ugyanitt egy HP laptop tökéletesen használható netezésre.
    Érdemes lehet a laptop wifijét letiltani, és egy külsőt használni? Vagy próbáljam kicserélni a kártyát a gépbe? Bár nem tudom jó lenne-e a csere után, mert valahol olvastam, hogy az n-es kártyákon 3 helyen van az antenna kábel felfogatva, az enyémnél csak két vezeték van. :)

Új hozzászólás Aktív témák