Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz hackeeeee #12051 üzenetére

    (Több ellentmondást is érzek: ha egyszer a notebook-od hardvere csak b/g-s, akkor ugyan honnan tudná, hogy 'n-es a kapcsolat', vagyis n-szabványú AP van a közelben? Ha egy b-only kliensünk van - amilyen már évek óta nem kapható -, az sem fogja kiírni, hogy 'látok egy 802.11g-s hálózatot, de hát én azt nem ismerem'. Vagy rosszul tudom?
    A másik, #12046: Az n-szabványnál a több antenna nem opció, hanem egyenesen kötelező. Ezért nincs értelme egyet kültérre vinni. Ha visszakapcsolsz g-only módba, akkor esetleg igen.
    #12047: ""sebesség annyira nem számít, inkább a 802.11n hatótávolsága, tehát messzebb jutok egy n-es routerrel?"
    Elvileg igen, a G-s kliensek is stabilabb kapcsolatot kapnak."

    Nem látom be, hogy mitől lenne 'stabilabb' a kapcsolata egy n-es routernek / AP-nek, ha g-s kliensei vannak. Ekkor ugyanis a router / AP sem működhet kizárólagos n-módban, hiszen a kliensei ezt nem ismerik. Innentől meg ugyanaz a helyzet, mintha 802.11g-s AP-nk volna: nincs MIMO, a több párhuzamos rádiófolyam - és ezzel antenna - szerepe elvész, a kisugárzott teljesítmény is ugyanaz marad, hisz az nem módra vonatkozik, hanem a sávra, és jogszabályban limitált. Tehát önmagában attól, hogy egy wifi-router / AP n-es, még nem feltétlenül kezeli jobban g-módban a klienseket, mintha csak g-s lenne.)

Új hozzászólás Aktív témák