Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gülredy

    tag

    Sziasztok, a következő a problémám:

    Van egy ADSL-es internetem, (bejelentkezős net) de (még) nincs routerem.
    Van két laptop is a házban, de így, egyszerre csak egy géppel tudunk netezni.
    Olvasgattam már jó pár helyen a megosztását, és láttam sok helyen hogy meg is oldották, de én valahogy nem tudtam kijönni belőle.

    Szóval a kérdésem az lenne, hogy le tudnátok-e írni, részletesen, hogy miként lehetne megosztani a netet wifin, egyik laptopról a másikra, úgy, hogy csak egy gépre van (kábelen) bedugva a net? FONTOS! Az egyik gépen win 7 van a másikon win xp!

    A következőket próbáltam már:
    Az adsl-es kapcsolatnál beállítottam, hogy engedélyezem más felhasználóknak hogy ennek a gépnek az internetkapcsolatát használják, próbáltam beállítani a wifinek a 192.168.0.1 -es ip-t mert azt írták, hogy a windows állítólag csak ezen keresztül látja a másik wifit. (bár ez nem tudom mennyire igaz) Próbáltam a wifis kapcsolatnál is engedélyezni a internetkapcsolat használatát, csináltam már új hálózatot is amelynek az volt a neve, hogy "alkalmi (számítógépek közötti) hálózat beállítása, amely állítólag a net, és fájlok megosztására van. De ezek után se történt semmi. Egyik gép sem látja a másikat. Egyáltalán semmit se! Írták azt is, hogy AD-HOC hálózatot kell csinálni, de lehet hogy hülye vagyok ehhez, de sehol nem találtam erről értelmes leírást.

    Kérlek titeket, ha tudjátok részletesen írjátok le mi a megoldás!

    Előre is köszi!
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák