- iPhone topik
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
moonman
titán
mea culpa, valóban.
-
moonman
titán
válasz
_Petya_ #1684 üzenetére
lássuk.
a user profilok a szerveren tárolódnak, amikor a kliensre bejelentkezik a user, a profil letöltődik a helyi gépre, majd kijelentkezéskor visszaszinkronizálódik. alapértelmezésként a local settings\temp és temporary internet files meg még egy-két ilyen cache-mappa ki van zárva a szinkronizálás alól, mert fölöslegesen lassítaná a műveletet és generálná a hálózati forgalmat.
a profilkönyvtárakra a jogot egyszerűen fájlrendszerből el lehet intézni, de group policyben van egy beállítási lehetőség, ami az újonan létrehozott profilkönyvtáraknak automatikusan tulajdonosként administrator-t állít be.
computer config/windows settings/security settings/local policies/security options:
''system objects: default owner.....'': administrator group
szerintem érdemes adminnak full jogot, saját usernek pedig modify jogot adni a mappájára.
a szinkronizálás ablak az offline files (kapcsolat nélküli fájlok) miatt van, ha központi dokumentum-mappa van, akkor teljesen fölösleges minden ki-be jelentkezésnél oda-vissza szinkronizálni a teljes mydocuments mappát. gépenként mappabeállításokban vagy központilag, szintén group policy-ből ki tudod kapcsolni az offline files-t.
user config/administrative templates/network/offline files
központi dokumentum-mappa beállítása szintén group policy:
user config/windows settings/folder redirection/my documents -
-
-
-
moonman
titán
válasz
westlake #1436 üzenetére
a két rendszer szerintem egyaránt stabil tud lenni, nyilván ez a hardvertől és az alkalmazott programoktól függ.
egy ''ócskavas'' tuninggépen, ahol mindenféle szar fut nyilván nem fog évekig úgy elfutni, mint egy hp vagy IBM szerveren, ahol csak akkor indítják újra, ha pecs van.
úgy értem, hogy a nemfagyós gépnél nemfagyósabbat nehéz összetenni. -
moonman
titán
-
moonman
titán
szerintem replikálnia kell, főleg ha AD-integrált, nekünk legalábbis csinálja szépen.
ha AD sites and services-ben nyomsz egy replicate now-t, akkor sem csinálja meg?
az R2 miatt nem lehetnek kompatibilitási problémák? meg gondolom nincs ékezet vagy ilyesmi a domain nevében. -
moonman
titán
hát nemtom, nekem olyat nem sikerül találni, amit Te mutatsz. nekem az ou-k vannak egymás alatt, mindegyik alól lenyitható, hogy melyik gp van belinkelve, valamint legalsó elem a group policy objects, lenyílva az összes gpo-t listázza, jobbklatty az amit látsz, edit, backup, stb...
-
moonman
titán
-
moonman
titán
1. a default domain policyben minden ''not configured'' szal szerintem nincs hatása ha marad.
2. tökmindegy, csak azért van külön opció, hogy egyes részeit függetlenül is lehessen tiltani.
3. és ha kiveszed, úgy nemjó?
4. erre igazából csak találgatni tudok, szerintem word-szinten van bekonfigurálva és jobb híjján default policyt mondja a felelősnek.
5. felkiáltójel a gpo egyik összetevője tiltva van. (computer vagy user settings) -
moonman
titán
válasz
Gregorius #1020 üzenetére
akkor nekem valami special edition winrarom van
Bővebben: link -
moonman
titán
ilyesmi? Bővebben: link
vagy tcpview Bővebben: link -
moonman
titán
némá most veszem csak észre, magyar hibaüzenet. magyar a szerver? ehh ezekkel mindig csak a szivattyú van...
-
moonman
titán
válasz
Gregorius #948 üzenetére
mert az a file cache részére lefoglalt memóriaméret plusz a várakozási listáról felszabadítható memória mérete összesen, az meg olyan képlékeny, hogy ha valaki pontosan meghatározza mennyi is akkor lábat csókolok
szal a ''system cache'' egy kitalált dolog, ami több részből adódik össze.
első résszel így egyetértek. -
moonman
titán
válasz
Gregorius #946 üzenetére
jó várjunk a hard page-et valóban rosszul értelmeztem, lemezhez nyúl, hisz a kódot be kell olvasnia, de a pagefile-hoz nem.
(igazából nem is tudom már min vitázunk)
asszem onnan indult, hogy page fault az nem hiba, amitől összeomlana bármi is, erre írtad, hogy pagefile, én meg hogy semmi köze hozzá. és ezt még mindig tartom.
''system cache'' mint olyan pedig tulajdonképpen nem is létezik -
-
moonman
titán
válasz
tompi666 #921 üzenetére
hát nem szokás az elsődleges szervert webszerverként is üzemeltetni, de ha kevés szervergép van, szerintem nem gáz. IIS kell, nem macerás, elkészíted a weblapot, csinálsz neki IIS managerben foldert, beállítod a jogokat, majd regisztrálsz domain-t és ráforwardoltatod a szerver külső címére.
newsgroupot tud Exchange is, exchange system manageren belül
servers/servername/nntp/default nntp virtual server
alatt tudod konfigurálni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest