Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
Új Mobile build!!!
Azonban ez nem TH2 - az már publikálásra készül...
Hanem egy új nagy csomag kezdete a Redstoné. 10586-ről ugrott 14267-ra a verziószám!
Természetesen publikálásra nem ez, hanem a TH2-es 10586.xx (99%-ra a .107) kerül.
-
Nooeca
senior tag
Egyébként aki fél hogy a .107 nem elég jó, nem muszáj rögtön feltenni majd a Windows 10-et...
Valószínű eleinte heti később 2-3 heti rendszerességgel lesznek összegző frissítések, amelyek mint a PC esetében is foltozzák a hibákat...
-
Nooeca
senior tag
Megjelent néhány firmware 950, 950XL és 830-ra illetve LG Lancetre még a mai nap folyamán... (nem biztos hogy mind elérhető még).
Március eleje végéig megjelenik az összes firmware, de nem minden modell kap firmware frissítést, mert nem mindenhol van rá szükség.
A Windows 10 kicsit más mint annak idején a 8, vagy a 8.1 mert ott mindig "csomagban" jött a rendszerfrissítés/firmware frissítés itt pedig nem, hiszen többségben a 8.1-es driverek (firmwarek) megfelelnek a 10-esnek is.
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #76203 üzenetére
Milyen "többire" nem kell?
Még nem is tudjuk mire lesz... ezek a firmwarek mind ma jelennek meg, és mint írtam még március eleje végéig jön egy-két firmware...
-
Nooeca
senior tag
Kezdek elbizonyodni a 29-ei Windows 10 megjelenésen, habár ez nem jelentené azt feltétlen hogy minden modellre kötelező lenne kidobni a rendszert, elég mondjuk a 640-re és máris bizonyítaná az MS hogy nem beszélt többször hülyeséget, ugyanakkor már van egy .122 is jövőhétre Insider körbe 22-én lett regisztrálva.
Jó mondjuk a kettő nem nagyon függ össze, mert a .107 jelenne meg, és a 122 Insiderbe menne bele és majd ha megjelenne egyszerre menne a 640/950/550/650-re rá (ha hétfőn megjelenne a 640) de ettől független így elbizonytalanított.
Van egy olyan érzésem, hogy a Február 29-ét is átírták vagy Március közepére, vagy Március végére a Build konferenciára.
-
Nooeca
senior tag
válasz #50751744 #76230 üzenetére
Addigra már a Redstonnal fognak így bénázni.
Egyébként 520-an tolom a Windows 10-et a .107-et, nem egészen 100%-os még, de elég közel áll egy normálisan elfogadható rendszerhez. Nem vagyok benne biztos, hogy egyből érdemes felfrissíteni a .107-re.
Szerintem sokkal értelmesebb lenne a .122 vagy ennél egy valamivel nagyobb buildra frissíteni majd, addig hagyni a WP 8.1-et, mert ez így még sokszor okoz gondot.
Többször csinál olyat, pl. legutóbb a Word elindításakor, hogy kilépek belőle és mintha elhallna az egész, semmire nem reagál a kezdőképernyőn.
Egyszer lefagyott az Üzenetek app is. HR már volt, ameddig nem volt, addig konkrétan minden csak akadozott.
Nem vagyok benne biztos, hogyha meg is jelenik a .107 frissítek majd rá egyből, consumerként.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz lugosi #76234 üzenetére
Volt. De nem publikus dátum, hanem egy megegyezés volt a szolgáltatókkal amit csak úgy kiszivárogtattak, többek között a borges telecom.
woland: Nekünk soha. Vagyis nem soha, PC-re előre megadták egy héttel a megjelenési dátumot. De nem is megjelenési dátumról beszélek, hanem partnerekkel való megjelenési dátumban, két különböző dolog!
Azt meg nem is említem amikor a Brazil Microsoft közzétette a Február 29-ét konkrétan mint megjelenési dátumot!
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Воланд #76239 üzenetére
Ez még nem változtat a tényen, hogy megállapodott a partnerekkel febr 29-ben. Tudod túl sok info lett kiszivárogtatva úgy, hogy 29-re jelenik meg, nehéz mind megmagyarázni, de sebaj.
Ezt oké megmagyaráztad, még ott a probléma, hogy magával pl. a borgesel is megállapodott többek között az MS aki előszeretettel ezt elkotyogta. Ezt mivel magyarázod?
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Szerintem egyébként az Acer telefonja sem lett rossz a Jade Primo.
21 MP / 8 MP
5,5" AMOLED
Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 -
Nooeca
senior tag
válasz Воланд #76279 üzenetére
legutóbb még az volt, hogy minden jel arra mutat hogy megjelenik, habár tudtuk hogy nem fog és átveri a partnereit a MS. Én mást nem írtam. Te mondtad hogy nem közölt dátumot innen indult el egy szóváltás. De arról ki tehet hogy ismételten nem tartják magukat a kitűzött igéreteikhez? Hát nem én.
És már pénteken is írtam hogy nem fog megjelenni, habár minden jel erre utal. Menthetetlen vagy...
donmacko: Az csak hagyján, de még jövőév év elejére is írják...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz netpeti98 #76283 üzenetére
Hát igen.
Gabe pl. a Preview guy szóval abban hogy kikerül-e az eredeti consumerekhez nála se lehet tájékozódni. Írta is hogy ma nincs build - Insider, hiszen ő egyedül csak azzal foglalkozik - de ezt is elég kétértelműen tette...
Még mindig azon az állásponton vagyok hogy nem lesz ma semmi sem, de azért Gabetől egy ilyet benyögni elég kétértelmű:
No news to share from me today, we typically do not release preview builds on Mondays.
Ilyet nem szokott írni, hogy "from me". Szerintem ezek direkt akarják idegesíteni a WP usereket és szándékosan adnak ki ilyen morzsa információkat, hogy aztán felbosszadjon a nép.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Wincentral nagyjából összegezte az összes wp alapú mobil előnyét hátrányát és hát azt állapította meg hogy a 650 nem igazán nagy kiugrás hardverben a 640-hez képest, viszont nagyon jó ára van!
Hogy micsoda?! Nagyon jó ára? Mit adnak el azon a telefonon ennyiért? De még ha el is adják... ez nekik a jó ár?! Great Price!
-
Nooeca
senior tag
Kijött a 122 egy valag javítást tettek bele, többek között háttérfolyamat fejlesztésoridő növelés, emailszinkronizáció javítás, stb.vítás, stb.
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #76387 üzenetére
Hát ez nem sokáig lesz így. Ahogy kijön az eredeti TH2 valószínűleg a PC elvét követi azaz minden ring átáll redstonra, kivéve talán a Release preview-t. De mint PC-n is a delta buildeket nem tesztelik (elvégre az csak bugfix, nehéz bugfixel új bugot okozni).
-
Nooeca
senior tag
válasz juve600 #76398 üzenetére
HR-nek a migrálással való gondok miatt volt értelme, de - én nem töltöttem le 8.1-re 122-t - azt mondják hogy a 122 már nem igényel HR-t 8.1 esetében sem. Legalábbis döntő többség esetében... persze lehet két belakott telefon között olyan különbség, hogy valahol mégis kell, ezért is van benne mint funkció a telefonban... de nem általános már elvben a HR 8.1-ről 122-re nem hogy 107-ről 122-re.
-
Nooeca
senior tag
válasz bluemirage #76447 üzenetére
Leírtuk már ezerszer hogy az MS tisztában van a platform bukásával és nincsenek is nagy igényeik, azaz akár 1%-al is beérik mint piaci lefedettség.
-
Nooeca
senior tag
Információk:
Valóban a TH2 közel van a kiadáshoz.
Azonban mint tudjuk - meg már említettem korábban - az RS 2 részletben jön, idén nyáron (Junius vége vagy Julius eleje), a másik pedig eredetileg úgy volt hogy November. Ez csúszik 2017-re (mármint az RS2 azaz a novemberi időpont), pontosabban 2017 tavaszára.
Viszont ezek a dátumok már univerzálisan értendők, mint mobilra mint pc-re. Aki követi a Redstone-t tudhatja hogy az RS-es mobilbuild és a PC build szinte szorosan egy build számon vannak, ellenben a TH2-vel nem kell egy csomó inkompatibilitási problémát megoldani az RS-ben, hiszen a Redstone nem a TH2-t váltja fel, hanem kiegészíti, nem úgy mint anno a 8.1-et a TH2.
Vagyis ennél rövidebben megfogalmazva, elég jól állunk a Redstone builddel, és habár valószínű hogy a PC-s jön elsőnek, szorosan követni fogja a mobil is, így nem nagyon lesz időnk TH2-t használni sokáig.
Megpróbáltam utánajárni mégis mi lesz még a Redstoneban mert ugye eddig amiket tudunk az elég kevés egy ilyen "frissítéscsomagnak" de nem nagyon kaptam még erről információt, mint pl. arról sem hogy a böngészőkiegészítők most az RS1 vagy az RS2 frissítési csomagba tartoznak.
Mert ugye csak annyit közölt annó az MS hogy a Redstoneban lesz erre opció (korábban még a TH2-be igérték), de az RS-t is 2 kiadásban teszik és egyelőre nem nagyon látszik még az hogy ez kiforrottan működik a böngészőben... pedig ahogy nézzük lassan itt van a Nyár már szóval valamire kéne vinniük, ha ki akarják adni az RS1-ben. Engem kicsit zavarnak a reklámok az Edge/IE-ben... habár csak az Edge-t érinti, még 8.1 van a 640-emen.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Teebee9206 #76452 üzenetére
Hát ez a cikk ez ő... nem igazán reális. Az első körben az 535 és a 640 van benne, szóval már itt elbukott az egész.
Arról nem beszélve, hogy amelyik telefonnak kell firmware frissítés, az nem kap addig Windows 10-et, a firmware pedig március közepéig elfog tartani...
Vagyis vond le a következtetéseket... persze ahova nem kell firmware oda mehet Windows 10 de ettől még mindig az a helyzet, hogy ez így kicsit... furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #76456 üzenetére
Perpill Magyarországon több a Windows Phone, mint az Iphone, de hát ugye ez nem igazán számít az MS-nek, meg az appgyártóknak sem, bár nem értem hogy miért...
Legalább a Magyar gyártóknak fel kéne fogniuk, hogy Google Play mellett nem az iOS a legfontosabb app, hanem a Windows Store. Inkább úgy vettem észre, hogy pl. a bankok nem azért adják ki iOS-re az appjaikat és nem Windows Storera elsőként, mert hát egy Iphoneosnak több a pénze, így nagyobb ügyfél, mint egy Lumia 520-as.
Talán azt is gondolják, hogy egy olcsó telefonnal rendelkező, nem foglalkozik az anyagiakkal, bankügyekkel ellenben egy iOS-essel.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Odaadtam a telefonom egy barátomnak aki androidos, nézze át a Storet és meglepődésére pont azok vannak meg Storeban amik bonyolultabbnak tűnnek és azok nincsenek amik nem annyira fontosak és nem is tünnek bonyolultnak.
Dead Trigger 2 pl. egy zombis játék közel fél GB, eléggé összetett és nem gagyi eredetű játék pl. szinte kizártnak gondoltuk Storeban, mégis ott van.
Nagyon sok olyan személy van, aki azért nem vesz WP-t, mert olyan játékkal játszik, ami odafigyelést igényel. Voltam nemrég egy portán, a portás is Clash of Clansozott, a kínaiba bementem enni, ott a főnök tolt valami szintén online böngészős eredetű játékot applikációban, a tömegközlekedési eszközök minden kabinjában van valaki aki ilyennel játszik és mikor azt gondolná az ember, hogy ez úgyis korfüggő... nem.
Mert ha az 50~ éves portás és a 40+ éves kínais tulaj ilyenekkel játszik, akkor azért az elég nagy elhúzóerő, mikor szembesül vele, hogy "Hát ez WP-re nincs meg, akkor nem is kell". Van olyan ismerősöm, aki Heathstoneozik, pedig nem vagyunk már 20 évesek.
Szóval ha megnézzük így az applistát, kifejezetten a játékokét, döntő többségben gagyi eredetű dolgok vannak benne, de mint említettem vannak igen összetett, nagy munkát igénylő játékok is, és ezeknek kellene elterjednie többek között, mint pl. a Heartshone, a Clash of Clans és társai.
Aztán vannak a bankügyi dolgok, mint pl. a Gránitbank beigért - de még nem elkészült appja. Mikor valaki megvesz egy telefont, biztos akar mobilügyeket intézni.
Youtube app van sokkal jobb, mint Androidon, legalábbis nekem jobban bejön. A Facebook app szerintem elég jól működik. Vibert sokan szidják... én csak chatelek vele, viszont abban kifogástalan, Skype szintén csak chat, szintúgy kifogástalan.
A Messenger is kifogástalan üzenetkezelésnél. Persze én még Windows Phone 8.1-ről beszélek.
Twittert sűrűbben használom telefonon is, nos szerintem nagyon jól meg lett csinálva.
Email felülethez nem tudok hozzászokni, értesítéseket megnézem ha jön levél, de itt nem kezdek keresni, vagy emailt írni.
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #76498 üzenetére
Vibert használok többségben meg Skypeot, illetve Messengert de azt jóval ritkábban. Mint írtam én csak chatelek velük, napi szinten többször, úgy pedig kifogástalan.
Outlook nekem sem tetszik, pontosabban Posta van még 8.1-en.
Facebook szerintem nem tökéletes, de van annyira jó mint az androidos verzió... ha jól olvastam pont volt egy cikk, hogy nem a WP-vel van gond Facebook esetében, hanem androidos és ios-en is nem csak hogy aksit zabál - mivel app - hanem teli van hibával... ugyanez igaz a Messengerre is.
Pont ezért ajánlották hogy inkább használjuk a böngésző könyvjelzőjét, minthogy letöltsük iOS-re, androidra vagy windows phonera.
Nekem sincs játék a telefonomon, de arról nem tehetek hogy aki megnézi a Store-t rákeres a játékaira 5-ből 3 megvan másik kettő nincs, ami elég ok hogy ne érdekelje a többi.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Nem tudom hogy ez csak nálam ilyen, vagy régen is ilyen volt Lumia 520 8.1-en (10-est használok rajta).
Ha megnyitom a térképek alkalmazást - szoktam használni GPS-ként, ott ahol nem ismerem a környéket - ilyen kockában mutatja a térképet és nem téglalapban, mint amilyen a kijelző. Vagyis a kijelző alja az marad fekete.
Másnak is ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Itt egy teljesen jó univerzális naptár Windows 10-re és Windows10 Mobilera.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Kicsit összeszedtem mit hiányolok úgy igazán a WP-ből. Ezeket nem más rendszerre alapozva írom le, hanem úgy hogy mit tudnék még elképzelni, mitől lenne jobb a rendszer.
-> Jó lenne egy kamera pause opció.
-> Szerintem hasznos lenne ha én egy mappában gyűjteném a zenéket és a Groove felismerné ezt, vagyis lenne benne egy mapparendszer és akár egy kattintással lejátszaná az adott mappa zenéit.
-> Hasonlóképpen a fényképek fülön, ott van mapparendezés meg ilyenek, de olyan buta mint annó az ősemberek (na jó, azért nekik jár a tisztelet).
-> Jó lenne ha a Store folyamatait mutatná a készülékközpont.Amit nem értek az a térképek alkalmazás... Ki lehet rajta jelölni útvonalat? Csak mert a csempe úgy mutatja, mintha lenne ott egy ilyen csík, hogy merre menjek. Sokszor használom a térképeket, ha idegen tájra megyek, és csak egy utcacím van megadva, de ha meglehetne jelölni hogy innen-oda, még ha nem is tünik el mögöttem a csík, az egy hasznos opció lenne, hogy lássam merre kéne mennem.
Mert sokszor nem arra az irányba indulok el, így forgok szinte egy helyben.
-
Nooeca
senior tag
válasz #97246720 #76711 üzenetére
Én ott is, meg személyesen is adok visszajelzést, ugyanis az MS-nél két féle módon kerülhet be funkció:
1: A vállalat elképzelései alapján.
2: A user által felvetett ötlet tetszik a "vállalatnak" és viszonylag kivitelezhető. (utóbbi fontos pont).Akik úgy az MS-nél dolgoznak általában építő jellegű ötleteket adnak, nos én ezen ötleteimet meg egy ilyen emberhez juttatom el, vagyis többre megyek vele, mint egy olyan visszajelzéssel, amit ha nem pontoz fel legalább 1000 ember, a kutya se fogja látni. (nem biztos hogy 1000, de ilyen 20-30-as magyar pontozással...)
Amit lugosi írt, azok jó dolgok, de többségében hibák, nem funkciók.
Pl. a Beállítások rész szépen megváltozott Windows 10-ben, nekem erre most jelenleg nincs kifogásom.
A Cortana elérhető lesz magyar nyelven is (ez 100%), de lehet hogy csak 2017-ben.A böngésző meg nem IE, hanem Edge, ami szépen üzemel, és hamarosan bővítményeket is kap, szóval arra megint nem lehet kritika...
Ezek nem funkciókérdések, hanem negatív vélemények. Elsősorban funkciókat írtam, az hogy mi tetszik mi nem, az más kérdés. Én olyan kivitelezéseket hiányolok, amik javíthatnák a rendszerélményt, mert jelenleg erre a WP ezeket nem tudja.
-
Nooeca
senior tag
válasz lugosi #76726 üzenetére
Arra hogy év végén, jövőév ilyen tájában és jövőév végén is jönnek új nyelvek és a magyar nyelv is ott van a projektlistán, csak épp a prioritása kérdőjeles.
Forrás... azokra várhatsz, mire ilyet kipletykál valaki rajtam kivül! Meg amúgy is milyen hírtartalom lenne ez? Leírni az egyértelműt? Ez olyan mintha valaki kiírta volna hogy jön a Windows 10 Mobile még idén! Egyértelmű!
-
Nooeca
senior tag
válasz Bogyó bá' #76731 üzenetére
Nem hiszem hogy a WP valaha is elfog érni olyan kis piaci lefedettséget hogy Nadella meggondolja magát a platformmal kapcsolatosan.
Nyugodtan elkönyvelhetjük neki a 2020-as dátumot, hogy addig a WP akkor is élni fog, ha csak 1 készülék lesz a világon. (na ez azért nem igaz, mert az ott dolgozó fejlesztőknek is van nem 1, hanem jóval több).
Már volt erről cikk, hogy nincsenek nagy igényeik, és egyelőre nem is az a cél hogy piacot mozgassanak meg.
-
Nooeca
senior tag
Nézzétek csak:
164 után kerek 200-as jön, ez lehet a végleges. Hogy mikor... ez már jó kérdés, valószínűleg legkésőbb a jövőhét végéig.
Mármint ez a verzió már kész van, csak kérdés mikorra kerül kiIde is beteszem ezt, hiszen ezt a topikot is érinti.
-
Nooeca
senior tag
válasz ecology_83 #76745 üzenetére
Mondtam én hogy kiadták? Írtam is hogy jövőhét végéig jöhet... de előfordulhat hogy a héten jön, elvégre már 5 napos.
-
Nooeca
senior tag
Megszűnik a HERE Maps (és az összes HERE App) Júniustól. Eltűnik a Storeból is.
This means the HERE apps will no longer work on devices running Windows 10 mobile after June 30, 2016. To prepare for this change, we have also decided to remove the HERE apps from the Windows 10 store on March 29, 2016.
Vagyis Március 29-én tűnik el és Június 30 után nem is lesz használható a készüléken.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz ecology_83 #76750 üzenetére
A térképek appra állnak rá nagyon, gondolom az fogja felválltani. Igazából a kettő hasonló, de én mindig térképek appot használtam 8.1-en is, mert szerintem jóval inkább használhatóbb mint a tojások app.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bukk900 #76776 üzenetére
Pedig ott van.
Nézd csak meg ha döntöd a térképet (tekered) akkor az iránytű is fordul magától. Első ikon pontosan a "keresés" ikon alatt.
Ha rákattintasz visszaáll északi nézetre és visszatekeri a térképet, hogy északra mutasson.
Ha valaki én erősen támaszkodom a térképre
És ez csak egy lightos hét, mert kb csak 4 napból áll össze ez
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz lugosi #76790 üzenetére
Ez csalóka mert benne vannak olyan napok is, amikor pihentem. Ez 7-13 közötti időszak, viszont 7-10 volt a tényleges "munkanap". Péntektől pihenőn vagyok, vagyis alig mozdultam ki itthonról. Viszont naponta több óra telik el gyaloglással nálam, nem nagyon szeretem a tömegközlekedést, csak ha feltétlen muszáj.
Illetve műhelyben dolgozom, mozgalmas az élet, így ott is mozgok és azt is beleszámolja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft