Hirdetés
- Magyarországra is megérkezett a Xiaomi Smart Band 9
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
válasz csabyka666 #80901 üzenetére
mivel a futtatokörnyezet megegyezet az androidos változattal ezért sem lehetett különbség. itt az olyanokra gondoltam ahol nem kellett a play-el kapcsolódni, mentés vagy egyéb miatt. A játékok többsége összefügg a play-el vagyis ott értelemszerűen már egy lefutási hiba van.
-
Nooeca
senior tag
alapvetően a Windows OS szerintem több előnnyel rendelkezik a többi OS-hez képest, ha nem lenne ennyire korlátolt és instabil még.
-
Nooeca
senior tag
válasz bluemirage #80956 üzenetére
jaj de nagy jós lett belőled... mesélj még!
off: 5-ös lottó számait nem tudod véletlen?
-
Nooeca
senior tag
Azért azt tegyük hozzzá, hogy magához a szoftverhez nagy jövőt fektet bele az MS, vagyis bármi lesz, a mobilos oprendszer tovább fog élni és müködni, hiszen a Surface Phone is azt fogja kapni.
Inkább tudják, a Windows 10 hibáit, és nem látnak esélyt arra, hogy RS1 vagy RS2 előtt, ebből bármi is legyen. Így az idei évet úgy kihuzzák a mobilos listáról, hiszen rossz szoftver alá, nem tesznek új vasat.
Jövő tavasszal jön a Surface Phone is valószínűleg az RS2-vel, nem hiába, hiszen oda már komoly stabilitást remélnek. Addig gondolom úgy vannak vele, hogy az új embereket nem éri meg toborozni, mert csak elriasztaná őket a szoftver még.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz leslie23 #81199 üzenetére
A OneCore az a rendszermag, Windows 10 újdonsága, az UWP-t szolgálja igazából, hogy ami alkalmazás van a gépen az elfusson mobilon is, szimplán csak annyit kell vele csinálni hogy picit optimalizálni a kijelzőre. Ennek az RS1-nél is már nagyon nekiestek, vagyis TH2 és RS1 között van nem kevés OneCore különbség.
A surface phone nem kérdés, semmivel nem lesz újabb szoftverileg mint egy 640 RS2-vel. Ugyanaz lesz, maximum az történhet meg, hogy kap valami extra hardveres feature-t a Surface, ami ugye a 640-ben nincs, így a Surface-ben lesz egy extra. Mint pl. 520-ban nincs vaku, se Glance Screen így pl. utóbbi beállítási lehetőség nincs is Insiderben.
A Continuum már most is jó ami a probléma vele, hogy csak pár modell támogatja.
A Windows 10 Mobile tervei nem állnak le, már szó van egy RS3-ról is, 2017 őszén vagy 2018 tavaszán.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz mirci18 #81351 üzenetére
Azért a QR olvasó van más appokban szóval ez nem lehet hátrány, értelmetlen így ezen vitatkozni, hogy a rendszer része-e vagy sem, ha van olyan multifunkcionális app amely többek között ezt is tudja, másrészt pedig az FM rádió még nem szűnt meg, csak az RS-ben fog majd juliusban. TH-n ami a hivatalos kiadás ugye még ott van.
Mivel még van FM rádió, ezért még nem csináltak megfelelően használható alkalmazást rá, de ami késik nem múlik, tuti valaki csinálni fog valami FM rádiót. Az RS nevében nem lehet nyilatkozni hiszen az még meg sem jelent vagyis azt mondani hogy nincs FM Rádió, még butaság, mert van a TH2-ben. Mivel az RS Julius végén vagy Augusztusban jön valahogy még van idejük írni rá egy appot valakinek.
-
Nooeca
senior tag
válasz mirci18 #81372 üzenetére
QR olvasóval is ez volt. Sokan sírtak utána, hogy jajj eltűnt, aztán már van 20 app is aminek a része az. Wintools pl. az amit én használok, ott is van ilyen olvasó sok más egyébbel együtt.
Minek legyen FM rádió, normális, ha van gyári, ami tökéletes? Mivel nem lesz gyári, ezért valaki csinálni fog nem gyárit.
-
Nooeca
senior tag
Szerintem akinek okostelefona van annak Skype az a legalapabb csevegő szolgáltatás. Még amikor MSN volt akkor is nagyon elterjedt dolog volt a Skype utána meg főleg, hiszen integrálódott bele az MSN.
A Viber már egy olyan dolog, ami azért kisebb réteteg érint. A Messenger meg csak a Facebooknak köszönheti a sikerét.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #81422 üzenetére
Vibert nem tagadom mert egy nagyon hasznos app, én is nagyon szeretem. A Messengert személy szerint nem, de mivel a Facebook lassan már átveszi a reális élet szerepét, így azzal tisztában vagyok, hogy független hogy én és az ismerettségi köröm elég ritkán használjuk és egész más célra, attól az még a legsikeresebb app...
A whatsapp igazából még egy telefonon sem volt telepítve azok közül, amiket a kezemben tartottam. Elég sok egyébként. Hallotam már rengetegszer, de olyannyira nem használom, hogy azt sem tudom igazából mire jó vagy hogy müködik.
Skype meg csak azért sikeres a körünkben mert mikor még volt MSN, akkor az mellett komolyabb célra a Skype-ot használtuk, mióta nincs MSN minden célra azt használjuk mi és az ismerettségi köröm. Ha nem lenne oly öreg mint amilyen nem sokan használnánk azt biztos.
Viberben talán az a legelőnyösebb, hogy nem kell hozzá semmi, csak egy telefonszám, semmi regisztráció, gépről is kezelhető, gyakorlatilag interaktív ingyenes smsezés. A másik része már korlátozott dolog mobilnettel, így annak annyira nincs nagy térnyerése.
Üzleti/munkaügyi körben főképp a Skype az, amit kényszerűség is nyom a megszokás mellett nálam, de néha a Viber is átveszi a szerepét.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #81426 üzenetére
Elég rossz az értelmezésed.
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #81437 üzenetére
Nincs mivel az csak egy ideiglenes build, csak release körön, majd a véglegesen megjelentben ott lesznek a változtatások egyben az összesnek.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Főleg hogy azért gyorsaságban még mindig nem nagyon van mire panaszkodnia a W10-nek.
-
Nooeca
senior tag
válasz bopeti98 #81578 üzenetére
Miért ne érné meg?
Még mindig a Windows fejlődik a legdinamikusabban évi 2 frissítési csomaggal jön idén is meg jövőre is, havi hibajavításokat adnak hozzá, a Windows 10 Mobile meg még 2020-ban is támogatott lesz ez közel 100%. Mondhatjuk azt, hogy igazán kiforrott rendszer majd csak jövőév végén lesz szerintem az RS3-al, persze minden egyes nagy frissítési csomag rányom egyet a kiforrottságra.
Az hogy gyártanak-e még készüléket, az 100%. Az hogy milyen választékot, az már kérdéses... De azt már kinyilatkozták hogy ha a partnerek nem raknak semmit az asztalra, akkor ők fognak. Az MS pedig úgy van vele, hogy RS2-ig nem éri meg készüléket kiadni mert most még TH2-ön eléggé kiforratlan volt a telefon szoftvere. ( marketingszempontból hogy néz ki az, hogy az új brandet valaki a kezébe veszi és legszivesebben az ablakon dobná ki, mert egy kiforrott rendszert várt alá? )
Mindjárt itt az RS1 szóval élményben szerintem csak nyom a 640 / 640 XL-en is és már most jobb állapotban van az RS1 mint amilyen állapotban volt a TH2 2 hónnappal megjelnés előtt.
De a szoftver életútja még szinte csak most kezdődik.
-
Nooeca
senior tag
válasz #97246720 #82088 üzenetére
Őszre az RS2 volt bejelentve, ami átcsúszott jövő tavaszra. Ez egy lényegesen nagyobb drasztikusabb frissítés lesz, de hogy mi az még kérdőjeles. Ha a mobil Edge még nem kap kiterjesztéseket (ami szinte 100%), akkor az RS2-ben már kapni fog... ez az egyik biztosra vehető pont.
De hogy mi lesz a többi, az már egy nagy kérdőjel. Még messze van, de Augusztustól - Szeptembertől okosabbak lehetünk a publikus Insider buildok miatt. Elvileg már van garázsban prototipus, szóval lehetséges, hogy hamar kikerül majd a nagyközönség elé, RS1 megjelenése után. Bár a funkciók majd folyamatosan épülnek bele...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
Ma nekem ismét jött Messenger frissítés, hogy mi új van benne... az jókérdés. 26 MB most csak.
-
Nooeca
senior tag
Azért ez az apposdi kicsit más történet.
Józan logika: Ha sok fejlesztő úgy dönt, nem csinál appot a saját alkalmazásához Windows Mobile-ra, akkor azzal egyben a piacot is megcsonkítják, hiszen a felhasználónak fontos az app...
Így hiába tetszik neki a Windows OS mobilon, váltani fog androidra, vagy iphonera, ezáltal pedig a fejlesztőnek nem kerül költségbe a OS-ra való külön fejlesztés+fenntartás, így ők jól járnak.
Persze ez csak akkor müködik, ha sok a fejlesztő, aki visszatart.
Ha mindenki úgy állna a progarmozáshoz Windows OS-re mint a Facebook, akkor fel se merülne ez a "legyen app, ne legyen" dolog, hiszen nőne mellette a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Majd az RS2 jövő tavasszal lesz megváltás, ugyanis az MS is abban bízik, ezért is jön egyidejűleg majd a Surface nevű eszközökkel.
-
Nooeca
senior tag
válasz csabyka666 #82999 üzenetére
Nem.
Amik nem kaptak Windows 10 TH2-öt véglegesben (pl. az X20-as széria 520/920 stb), azoknak véget ér a frissítési ciklus a TH2 Insider befejezésével.
Vagyis nekik se RS se RS Insider nem jut, se TH2 végleges csak Insider formában (azaz nem Production ringen). De pl. a 640/640XL többek között megkapja az RS1-et és az RS2-öt is.
Aztán lesz még egy RS3 a pletykák szerint, azt is lehet még megkapja, utána viszont újabb kapálás lesz.
-
Nooeca
senior tag
Na most olvastam a Lenovo is ad ki középkategóriás WP-t.
5 hüvelykes karcálló IPS kijelző 294 ppi-vel és 1280*720-as felbontással.
8-5 Megapixeles kamera 1080p-s videófelvétellel.
32 GB-os tárhely 3 GB RAM.
8 magos processzor Snapi 617.
Természetesen LTE
2250 mAh.[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83090 üzenetére
keresd a hibát: Nokia márkajelzésű mind, vagyis az MS nem fogja ezeket kiadni. Ez valami régi elképzelés lehetett.Hülyeséget írtam, hiszen erről szól a cikk is
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Röviden:
Már nem 1x kijelentett tény hogy az idei év nem a Windows Mobilé, ennek ellenére legalább 2018 végéig mindenképpen folytatódik a Windows Mobile fejlesztése.
-
Nooeca
senior tag
Tények vagy nem, én csak arról beszéltem, hogy az OPrendszer nem áll le, semmiképpen sem.
-
Nooeca
senior tag
Azért tegyük hozzá hogy vannak cégek, amelyeket egyáltalán nem érdekel a +/- oprendszer, ők akkor is írnak alkalmazást rá, ha alig éri el a fél százalékot a telefon...
Ilyen cég pl. a Facebook, meg a Szerencsejáték zrt is. Remélhetőleg ezt nem kell magyaráznom...
-
Nooeca
senior tag
Én azért maradok WP-s mert nincs Pokémon
-
Nooeca
senior tag
Ez mennyire jó már... kell egy ilyen
-
Nooeca
senior tag
válasz mukibuci #83662 üzenetére
Azért ha a beállításokat valaki testreszabja az nem halálra butítás...
Pl.
- nálam a fényerő alacsony... ha helyzet adja felhúzom, pl. napsütésben kint, mert úgy jobb a kép (alacsony - megvilágítás mellett kint semmit sem látni). De alapvetően mindig alacsony.
- a háttérben futó alkalmazásoknál csak az kap engedélyt amire szükség van.
- helyzetmeghatározás kikapcsolva, ha kell navi, akkor bekapcsolom.
- este nem megy semmi, se mobilnet, se wifi, elvégre aludni akarok, olyankor szinte mindent deaktiválok.
- mindig mindent bezárok a folyamatlistában, mert pl. az a zseblámpa alkalmazás ha a háttérben fut, akkor reggel arra ébredek hogy 0-ra lemerült az aksi a 100-ról.Viszont a Glance Screen az állandóra megvan hagyva nálam. Így egy este alatt 2-4% a merülés. (éjféltől reggel 10-ig).
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83671 üzenetére
mint leírtam - ha tudsz értelmesen olvasni - ha a zseblámpa ott marad a folyamatlistában, akkor reggelre 100-ról 0-ra esik le az aksi. Nem tudom mi ezen a nehezen értelmezhető.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83674 üzenetére
nem gondolom ezt így, mert attól függ meddig maradnak a háttérben (azaz hogy milyen gyakorisággal használom őket).
Pl. Messenger jó példa, akkor nyitom meg, ha üzenetet kapok, azon kivül sosem.
-
Nooeca
senior tag
válasz turbulencia8 #83677 üzenetére
már semmi. régen nem volt, és rajtamaradt.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83713 üzenetére
Már kb 1 hetes hír.
-
Nooeca
senior tag
válasz boncser #83734 üzenetére
Hát nálam ez nem így van. Outlook leszinkronizálja a gmailes leveleimet és ezt meg telefonon szinkronizáltatom le. A valóság az hogy outlookban több levelem van mint gmailban, mert érdekes módon max az új gmailes felületen (inbox) látom csak.
Ezáltal nekem öröm ha gépen/mobilon olyan emaileket jelez, amelyeket gmailban amúgy sem találnék meg sosem. (még keresésre se találja meg őket). Érdekes mód nekem minden levelem megjön outlookon talán máshogy állítottam be?!
Csináltam egy outlook fiókot, ez van megadva gépen is felhasználónak (ms account) és ebbe kértem le az adott 2 gmail levelezéseit és ezt az egyet szinkronizálom le a mobilra... viszont minden értesítés megjön, kb óránként 2-3-at mindig pittyeg a telefon, vagy ha ki van kapcsolva a net, akkor meg egyből elözönlít egy rakat emaillel mihelyst netet kap.
Minden reggel úgy kezdem, wifi be, gyors átnézem az emailjeim és mennyiségre is megvannak, szóval hiányozni se hiányzik belőlük semmi. Napi 30-50 emailem mindig megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512Gb Dual, Kártyafüggetlen, 6 hónap Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest