Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
AI-vizsgálat indult a Google ellen
it A Google EU-s, vezető hatósága vizsgálatot indított: a kérdés az, hogy az óriáscég megfelelően védte-e az EU-s felhasználók személyes adatait.
-
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Mit várhatunk a játéktól?
gp A fejlesztők egy hosszabb előzetesben beszéltek arról, hogy milyen kalandok várnak Zeldára.
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Mobilbankolás vs WP.
Előtte mobilbankolás... mobilon Ha a telefonod nem rendelkezik biometrikus (ujjlenyomat) vagy kódos zárral, azaz kézbe véve egy idegen egyből használhatja, akkor baromság bármely platformon mobilbankolni. A telefonra érkezik a megerősítő sms is... így a telefon elvesztése esetén más is bankolhat a mobilodról. Ezt írta már korábban valaki. Szóval ez az alapfeltétele, hogy egyáltalán szóba kerüljön a mobilbankolás.
WP-ről a legbiztonságosabb...hiszen a legtöbb banknak nincs app-ja rá illetve, ha van... akkor sem sokáig lesz...De egyébként az általános biztonsági sorrend:
Windows-os telefon --> IOS --> Droid --> és jön a halálos zóna: tört IOS és root-olt és/vagy custom firmware-es droid.
A végtelen emberi butaságra egy nagyon jellemző példa, akik droidos topikokban is járnak... szerintem nem lesz benne új. A banki app-ok általában nem indulnak el, ha érzékelik, hogy a telefon rootolt (droid). De persze van olyan app és nagyon is keresett, ami elrejti ezt az infót, hogy az app-ok ne érzékeljék, hogy a telefon rootolt... Így nem is kevés ember használ banki app-ot rootolt telefonon... azaz ebből a szempontból "a halálos zónában"Meliora sunt bono inimica
-
moleculez
veterán
válasz monosgeri21 #91101 üzenetére
Miért? Bocsi, ha volt már téma, ritkán járok ide. Meg most mi lesz?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Vegha
senior tag
válasz Sztyepadzso #91102 üzenetére
Mármint a botnet ? Jó kérdés. Hogyan tudnam kideríteni egyáltalán ?
Az elmult hetekben több alkalmazást töltöttem le kipróbálás céljából, de az sem biztos hogy ezekkel jött. Legalábbis ha en ilyen cuccot irnek biztosan pihentetnem egy ideig mire aktivalja magát.
Ugyanitt "okos" rendszerdiagnosztikai eszközre vevő lennek. Eddig csak a gyári "task managert" ismertem/hasznaltam (Vissza gomb hosszan nyomva). Hogyan lehet részletesebben monitorozni a futó processeket/serviceket ? -
Clemi
veterán
válasz bluemirage #91103 üzenetére
Azt azért légyszi súg már meg, hogy ha én elhagyom a telefonom, akkor aki megtalálja, hogyan fog rajta mobilbankolni? Honnan fogja tudni a banki azonosítóm és a jelszavam?
[ Szerkesztve ]
-
turidenes
csendes tag
Üdv! Mivel nem gyári töltővel töltöm a 735-öm (w10m) mindig beadja hogy lassan töltődik az eszköz. Ez valahol kikapcsolható? Köszi.
-
Speed_Speed
tag
Sziasztok! Csak pár kérdés és nem is zavarok..
Tehát tudok írni pár olyan fontos dolgot, érvet sorolni ami a Android vs Windows mellett szól?
Gondolok itt, az előnyök és hátrányokra. Nekem nincs szükségem végtelen alkalmazásra.. csak hogy legyen és terheljem a készüléket.. Számomra az akkumulátor és a kamera és persze gyors legyen.
Biztos vannak tapasztalt emberkék, akik ezzel tisztában vannak, hát tőlük várnék egy kis segítséget, illetve tanácsot. Akár pm-ben is vagy akár itt is.
mikor volt LG G4 h815 mobilom és eladtam.. szerettem volna venni egy Lumia 950XL készüléket, de nagyon sokan lebeszéltek róla, hogy nagyon rossz...de ez relatív...
Sok különbség van a Lumia 950Xl és a Lumia 950 között? tudásra gondolok.
De a véleményetekre vagyok kíváncsi.
Mennyire jó készülék, Megbízható? az, hogy a neten fönt van. és lehet olvasni milyen tulajdonságokkal rendelkezik.. az számomra csak egy dolog.. az a legfontosabb amikor naponta használja az ember...Akkor érződik igazán a telefon tudása.
minden észrevételt meghallgatok.
Üdv:speed[ Szerkesztve ]
Nem lehetsz öreg és bölcs, ha nem voltál fiatal és őrült... Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet, mert visszalépni néha nem lehet!
-
this is life
Ármester
válasz Speed_Speed #91112 üzenetére
Nehez ervet felsorolni a w10m rendszer mellett talan azt hogy exluziv telefonok mert oly kevesen hasznaljak, ez az appok szaman es minosegen is meglatszik tisztelet a kivetelnek mert azert akad az is, a szog egyszeru kezelo felulet jelen pillanatban viszonylag stabil Os ami mellette szol . Ellene keves app, s bar most nagyjabol stabil a rendszer de most jon az alkotoi frissites ami varhatoan ezt az allapotot negativan fogja befolyasolni, hivasvarakoztatas jelzese magyar nyelven nem mukodik, a l950 l950xl mint kamera mobil az elrontott frissitesnek koszonhetoen gyengebben teljesit mint uj koraban s ez nem is orvosolhato hiba, legkesobb jovo novemberben megszunik az Os tamogatasa (lenyegeben kukazza az ms) mert jon a win10 on arm amihez a jelenlegi lumia hw-ek gyengek igy meg se kapjak . Persze alap dolgokra mint pl bongeszes ,telefonalas ,navi,viber ,skype, remote desktopra ...stb hasznalhato , de azert appok teren ne legyenek droid szintu elvarasaid . A l950 a hw miatt furgebb kezesebb barany mint a tobbi lumia , de a rendszer hianyossagait nem lehet hw-esen potolni . A 950 es a 950xl kozott hw teren csak minimalis kulonbseg van igy barmelyiket valaszthatod , ami miatt talan lebeszeltek rola annak az oka hogy egy rovid jovo ele nezo Os-t futtato telefonba nem biztos hogy erdemes tul sok penzt bele olni.
A 950 vs 950xk kozti hw kulonbsegek [link] mivel az os ugyanaz rajta igy mukodes szempontjabol elvileg nincs kulonbseg (leszamitva hogy azonos keszulekek is tudnak teljesen kulonbozo hibakat produkalni azonos sw kornyezetben ) keszulek tipuson belul se egyformak a hibak ha elojon valami , egy kozos van az outlook frissitesekor vagy a szinkronizacio vagy az elo csempe felejt el mukodni kb 24 ora idotartamra .Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Lumia 520-on még az itt szereplő Facebook alkalmazás sem frissíthető. Tényleg 2GB memória kell hozzá?
-
albiosz
őstag
-
hdtomi
senior tag
Épp a 925-ös telóm SIM foglalatával küzdök. Beszorult 2 kártya is, most SIM-hibát ír, hogy nincs vagy érvénytelen kártya. Mennyi a javítás? El akartam/akarom adni, egyáltalán mennyit érhet így, most hogy hibás lett?
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
őstag
-
k-adi
nagyúr
válasz hdtomi #91123 üzenetére
Én is eladnám ezt a szart de semmit nem ér.
3+1 dolog miatt vettem még anno lumia925-t
1. szép kinézet
2. offline map
3. letisztultság
4. lesz rá wp10 OSEbből mára maradt egy.. az első. Szerintem még mindig szép.
Viszont a többi..... Sorolom:
2. A szuper-offline térkép azaz a HERE Maps olyan kurvajó hogy berakta a GPS jelet Bp. Keleti pályaudvarra mikor konkrétan Firenzében voltam aznap. Másnap pedig Rómában próbáltam VOLNA...használni ezt a remek appot de MÁS utcanevek vannak, mint a valóságban, pedig direkt előző héten frissítettem a térképeket.. ja és persze Rómában, a leghíresebb helyen a Trevi kútnál sem találta a GPS jelet tegnap. Tehát biztos jó valamire az app de térképhasználatra nem.
3. Olyannyira letisztult az egész, hogy lassan 1 normális app se marad. Persze eddig ez a mondat csak "divat hate" volt, de mára igaz lett. Arról nem is beszélve, hogy MS saját terméke, a Skype is felejtős. Szar ez, szar az, szar a térkép... oké....Tegnap akartam írni fb-n...erre mi történik? Hát nem megszűnik a támogatás és letiltja a MÁR FELTELEPÍTETT Messenger app-ot ez a g*ci? Ja és persze emellett még jó pár app sincs már, illetve mostanság szűnt meg.
4. Ígérték lesz rá WP10 OS, elég sokáig is, aztán ahogy jött a DENIM update a Lumia-kra, hopp jött a kopp. Mégse lesz wp10 OS lumia925-re... hogy mi a retkes f..? Bizony, besz*ptátok lumia925 tulajok... köztük én is sajnos.
Na köszi, nekem ennyi elég volt ebből az undorító WP-ből. Ez a Messenger volt az utolsó húzás. Nyáron amúgyis új telefont vettem volna, de akkor sajnos hamarabb kell.
Olvastam, hogy elvileg a rendes FB appba visszakerül a chat, ez mennyire igaz? Tud valaki értelmes infót mondani ezzel kapcsolatban?
Vagy tud valaki valami normális workaround megoldást erre? Már órák óta túrom a google találatokat ezzel kapcsolatban.......Amúgy a pofám leszakad, hogy a 8.1-esekt szívatják, amikoris: Windows Phone használói még mindig 2 százalék körüli részesedéssel rendelkeznek az okostelefon piacon, ennek bő háromnegyede 8.1-t használ.
-
NGC
tag
Nagyon jó kis telefon a Lumia 925, ráadásul egy egyszerű trükkel (registryben átírni L830-ra) fel lehetett telepíteni rá a W10M-t.
Én megtettem, kicsit lassabb lett, de egész használható volt, amíg nem cseréltem le L950-re. Van két előnye a 925-nek a 950-hez képest: kesztyűben is lehetett használni, és a glance-n a szöveg változtatta a helyét.
Pár egyszerűbb játék és azért elég sok app szépen fut rajta, engem abszolút nem zavart, ha pár másodpercet kellett várni amíg elindultak. Legtöbben a fészbúk, messenger alkalmazásokra panaszkodnak, mivel nekem soha nem volt fb. profilom (nem is lesz), ezeket nem éreztem meg.
Több mint 2 évet használtam, ezalatt a gps mindig gyors és precíz volt, a térképek vagy a Here sosem hibázott, pedig jó pár országon keresztülmentem. A két év alatt talán háromszor indult újra magától, úgyhogy erre sem panaszkodhatom.
A kamerájára sem lehetett panasz, szép képeket lő, ráadásul optikai stabilizátor van benne, ami sok androidos telefonban nem volt annak idején.
Most is megvan, sosem fogom eladni, megtartom emlékbe.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én L925-ről P9-re váltok. A kiegészítők spec töltő, tok, fólia, memókártya, C-Type átalakító stb... már úton vannak. Amint megjönnek a jövő héten a kütyük úgy már megyek is a boltba...
... így tényeket károgó is elmegy... A mobiltársadalom meg nem értett linuxosai a 8as készülékek kikopásával gyorsuló ütemben fogynak.A 2017. Q4 szállítási adatok után (legkésőbb akkor hullik ki a 8asok nagy része) már nem lesz Windows-os telefon legtöbb statisztikában.... és itt nem shipment unit-ra gondolok... (az a jövőt és trendet mutatja) hanem a jelent mutató valós piaci részesedésre. A shipment unit-nál már korábban beállt a földbe az MS, mint a gerely.
Meliora sunt bono inimica
-
NGC
tag
válasz bluemirage #91127 üzenetére
Én amíg lehet, maradok a L950-nél. A telefon bekapcsolásánál inkább nézegetem az izgő-mozgó csempéket, a rajta levő képekkel, információkkal, mint az android statikus ikonjait. Van rajta egy jó kis bőr Mozo hátlap, és számomra előnyt jelent a Qi töltés is, míg sok androidos telónak fém hátlapja van, és előbb -utóbb tönkremegy a csatlakozója a kábeles töltéstől.
Ja, és az árról ne is beszéljünk. 70-ért vettem újonnant, míg egy prémium androidos 200-nál kezdődik...
Hát egy ideig nem fogok váltani. -
tomboy0013
veterán
Te valahol igencsak lemaradhattál: a Windows-on is vannak statikus csempék ahogy az androidon is élő Widget-ek(amik tényleg használhatóak is), a mai telók javarészt üveg hátlappal vannak szerelve nem fémmel(USB csati is 10000-ből 1 csesződik el az is a bénaságból szokott előfordulni mikor az okos tulaj kitépkedi a kábelt a telefonból, de egyébként is filléres a cseréje ha nincs rá garancia). Prémium telefont nem 200 körül van hanem bőven száz körül is van nem kevés. Egyébként a 950 is 200-230-on kezdett szóval ne a legfrissebb telókat hasonlítsd árban hozzá. Tudom hogy a 950 ettől is olcsóbb, de annak oka van mégpedig a gagyi anyaghasználat, a W10 és az app-ok(szóval nagyjából minden kritikán aluli) Na meg a MS megbízhatatlanságát se hagyjuk ki, a felhasználóik arconköpésében a top-pon vannak. 5 év alatt megtapasztaltam én is párszor.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz tomboy0013 #91129 üzenetére
Kb ugyanezt akartam írni én is.
Ezt hívom úgy, hogy szövegösszefüggéstelenül próbálja elhitetni magával (még az aktuális user), hogy amit használ az (még mindig) nagyon jó. A 950 XL-t 250 ezerért vettem, mikor megjelent, és ahogy írod a 950 is bő 200 felett nyitott, tehát mi a franc köze van annak, hogy valami akcióban megvette 70 körül, vagy azért mert az MS a sárba tiporta az összes készülék árát ezzel az egész gané rendszerével és hozzáállásával a saját felhasználói felé.
Csak úgy mellékesen, egy akkor szintén 250K körül vásárolt ájfont, most is simán eladok 170 ezer környékén, ezzel szemben az MS flagship-je 60-80 ezer körül (több darab) rárohad az ismerősömnél a gsm szaküzletben.
(garancia, doboz, patika állapotúak), de ez az összes MS készülékre igaz, ezért már nem is vesz ilyen telefonokat, csak szinte már fillérekért. Fémhátlap, annak mi köze hozzá? A csempék nekem is jobban bejönnek, de a tkm aki nézegeti a rengeteg semmimondó infóival együtt, mikor mögötte már minden hajszálvékony lábakon áll, feltéve ha éppen nem úgy dönt, hogy most egy időre kidöglök.-------------------------
(#91125) k-adi
berakta a GPS jelet Bp. Keleti pályaudvarra mikor konkrétan Firenzében voltam...
Simán belefér ennyi "tévedés", nem is értelek...
[ Szerkesztve ]
-
NGC
tag
válasz tomboy0013 #91129 üzenetére
Biztos úgy van ahogy mondod, nem nézegettem melyik üveg hátlapos telefonokon van Qi töltés, hogy már váltsak is, csak annyi, hogy nekem megfelel egy olyan telefon, amelyikről nyugodtan bankolhatok például, és az sem zavar hogy 5 időjárás app közül tudok választani, nem pedig 1000 közül. Mindenkinek megvan az igénye, ehhez képest választ telefont. Tudom hogy lassan halott a rendszer, amikor vettem a L950-et akkor is tudtam, csak éppen ez tetszik. Jó fényképeket lő, 4k videót is tud lassítással együtt, rádió, pár app amire szükségem van, böngészés, nekem csak ennyik az igényeim. Plusz a continuumot se felejtsd el, vannak használható részei. Azért még fejlesztgetik néha, még megjelenik egy-egy újabb build. Vagy lásd például a térképek appot, ahol már van köztes pont tervezésnél, amit sokan annyira hiányoltak.
Most olvasom a Galaxy S8-at, hogy már van always-on display, meg írisz alapú feloldás, na bumm, ez megvan a L950-ben is. És az mennyiért? 275 meg 300e.-ért. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igen, épp tegnap rendeltem a feleségemnek egy S8+, ha kapható lesz, akkor lesz DEX is hozzá, csak épp megint elfelejted, amit írtam a 950 XL 250 ezres ára 2015 novemberében "átszámolva a pénzromlást" most kb 330 ezer lenne. Szóval megint nem értem, hogy mire hozod fel árat. Egy flaghsip ára ennyi, a kérdés csak az, hogy utána mennyire foglalkoznak vele, mert az MS semennyire...
Ha az MS nem csinálja meg és foglalkozik tovább a tökéletesítésével, majd ők (lenyúlják) és sokkal jobban ezek szerint...(írisz, dokk etc...)
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
Már az S7-ben is van Always on Display.
Nem akarlak téríteni, én is 950-et használtam egy évig, de látván, hogy semmi fejlődés, feladtam. Az, hogy fél év alatt sem javították a hívásvárakoztatás jelzés bugját, sok mindent elárul. Vibert hívást csak a telefon kikapcsolásával tudta,m letenni. Mindennapos volt, hogy nem tudtam felvenni a telefont mert érzéketlen volt a kijelző. És még sorolhatnám...
Nem azt mondom, hogy a másik platform tökéletes, de legalább alapvető hibák nincsenek.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
zsamiatt
őstag
válasz hroberto #91133 üzenetére
ok, értjük nektek volt problémátok. De komolyan azért jártok ide, hogy elmondjátok folyamatosan?
Még a forumtól is elmegy a kedve az embernek, mert nem arról szól amiről kellene hanem néhány ember problémáiról.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz zsamiatt #91134 üzenetére
A probléma(ák) valós(ak), mit szeretnél olvasni, hogy aki idejár fényezze neked a rendszert?
Már írtam, görgess addig míg nem találkozol egy számodra kedvező bejegyzéssel, nyilván nem fogsz, ha olyan meghatározó szájba köpést csinál az MS már, hogy a messenger-t lelövi, kb száz millió felhasználónál! -
zsamiatt
őstag
miről beszélsz? A Messengert a Facebook lőtte le. Mehetsz reklamálni hozzájuk. Írjál nekik. Azzal, hogy itt osztod az észt még nem fogja fejleszteni a Face a régebbi messengerét. Nem fényezni kell. De kb 30 hozzászólásba leírtad már ugyan azt. Téged ez tesz boldoggá? Nincs jobb dolgod? Amúgy meg miből gondolod, hogy ami neked probléma az másnak is?
Ha elmondod egyszer, hogy problémád van akkor is megértettük. Ettől még nem vagyok rá kíváncsi 30 hozzászólásban. Írtál az MS-nek? Kifejtetted nekik a véleményed?Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Lumia 735-öm van. Tudom már nem működik a Messenger 8.1-en, viszont szeretnék win 10-re frissíteni, de nem ajánlja fel a telefon a frissítést, azt írja a telefon naprakész, nem szükséges frissíteni (vagy hasonló szöveg) Hogy tudnám mégis letölteni? -
hroberto
veterán
válasz zsamiatt #91134 üzenetére
Sok mindent el lehet mondani rólam, de azt nem, hogy ok nélkül szapultam volna az MS mobil rendszerét.
Kb. 5 éven keresztül csak Lumia telefonjaim voltak (610, 800, 720, 920, 925, 640, 930, 950).
Az elején látható volt a fejlődés mind a rendszer, mind az alkalmazások terén. Igaz volt az MS-nek már itt is egy-két "szép" húzása, de ennek ellenére kitartottam, és szerettem is használni a rendszert.
Nem szívesen váltottam, de egyszerűen nem hagyott más opciót az MS. Mert szerintem nem túl nagy elvárás, hogy egy flagshipnek kikiáltott telefon az alapvető funkcióit ellássa a mindennapokban. És a 950 már sajnos erre nem volt alkalmas.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz zsamiatt #91136 üzenetére
A messenger-t az MS lőtte ki, akármennyire hihetetlen neked te hozzáértő, további dedós szintre meg nem megyek le, mert nálad egy hozzászólás kb ott, vagy inkább alatta van. Hogy nekem milyen jobb, vagy nem jobb dolgom van, meg le sem írom, hogy mennyi közöd van hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
-
NGC
tag
válasz hroberto #91133 üzenetére
Viberrel soha nem volt problémám, nálam hibátlanul működik, még a hanghívás is. (rp.-n)
Nem kell téríteni, lehet egyszer én is platformot váltok, de akkor szeretném ha a surface phone lenne.
A renszerrel sincs bajom, nálam hibátlanul működik, a hívásvárakoztatás jelzés bugjával is együtt tudok élni, nem tudom nálad miért fagyott a kijelző, meg a Viber, nálam sosem történt ez meg, és amíg működik, addig nekem megfelel.
Legtöbben a fészbuk meg messenger működéséhez viszonyítják a rendszert, de mint írtam, nekem nincs ilyen profilom. És szerintem mindegy hogy w10m vagy android 6 vagy android 7 vagy android 17 a rendszer, amíg az igényeimnek megfelelően tudom használni, addig minek váltsak?[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Inkább annak örüljetek hogy a Facebook nem komplett tiltást csinált WP8.1-re...bár van egy érzésem hogy hamarosan a Facebook app is megy a levesbe..
Marad a böngésző vagy alternatív app.Akik meg W10m-et hasznalnak...lehet szerencséjük lesz,bár ha a számokat nézzük akkor a Facebook-nak arra sem éri meg fejleszteni.
Persze a letiltás az valóban undoritó húzás,de ez lehet egy "üzenet" is az MS fele hogy bizony ennyi volt...ne erőlködjenek vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Steam topic
- Mikrotik routerek
- Gumi és felni topik
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen