Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Pebble - az átgondolt okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatararpad
őstag
Az adatforgalmi segéd mennyire pontos? Mert a teló ír 16MB-t, a telekomos app pedig 120MB-t, melyikük téved ekkorát?
-
csabi94
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Azért ez ilyen formában nem igaz.
Mert én még törölnék pár dolgot, de nem engedi... -
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Van rá lehetőség, hogy céges hálózati meghajtót felmapeljek?
-
Hali!
No lassan egyhetes a teló (735) és elmondhatom, hogy tetszik!
Jól néz ki, gyors, aksija jól bírja. Volt pár faszság, amolyan Windowsos, de magamtól rájöttem (csengőhang, ami id3 nélkül nem megy, stb.).
Egyetlen dolog van, ami kb. vérlázító: durván agresszív reklámtevékenységet nyomat: "Megvette már az eheti 5-ös lottót?" mindezt láthatatlan naptárbejegyzés formájában, ami egyszer csak megszólal, és szól amíg le nem állítom. DURVA. Azt tippelem, hogy az 'Online vásárlás' appon keresztül küldte le a szolgáltató (Telekom
)
Más tapasztalt ilyet? Hogyan lehet ezt örökre megszüntetni??? Kapásból töröltem az appot, de ha ez még egyszer előfordul, komoly végbélsérüléseket fog elszenvedni valamelyik Telekom alkalmazott... -
memoril
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
köszi a választ ! Még annyit ha frissítem win 10-re és nem jön be hogy tudom visszatenni a 8.1-et ?
-
memoril
aktív tag
Feltelepitettem a Windows Insider programot , hogy tudom törölni hogy ne a beta oprendszert telepitse a frissitésekkor illetve ne találja meg azokat csak a hivatalost találja meg ! Köszönöm a választ elöre is !
-
memoril
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
köszi a választ
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Érdemes a Windows Insider programmal feltelepiteni a win10-et lumia 1320-as telefonra ? Ha feltelepűl ezzel a modszerrel atánna is megjön az összes frissités ?
-
-
Morris
veterán
A stock csengőhangokat ki lehet nyerni valahogyan a készülékből (L925).
Esetleg le lehet tölteni őket valahonnan? -
Bukk900
őstag
válasz
Gery1987
üzenetére
Nem, akkor kergül meg, ha az asztal lapjával párhuzamosan, állítva fényképezel. Visszanézéskor forgathatod akárhogy a telefont, egy 90-fokkal elforgatott képet mutat.
SOAD19: a megoldás, csak fektetett telefonnal fényképezz és a tárgyat forgasd el 90-fokkal, akkor jó lesz.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gery1987
üzenetére
Igen, mikor visszanézem, akkor elforgatva jeleníti meg. Ilyenkor meg kell szerkesztenem, el kell forgatnom a képet. A telefont hiába forgatom el, akkor megint elforgatja, és így nem olvasható a szöveg, csak a szerkesztés a megoldás. De, ha ugyanúgy kezemben tartva a telefont, de már függőleges helyzetben fotózok le mondjuk egy üzleti nyitvatartási idejét, akkor nincs gond. Kizárólag, ha nem függőlegesen tartom a telefont.
Most nézem, hogy ha elforgatom a telefont, és így fotózok le valamit az asztalon, akkor is elforgatja a képet.Itt van két kép is a telefon képernyőjéről lementve, hogy teljesen érthető legyen a dolog. Mindkét kép úgy készült, hogy a telefont normál módon van a kezemben (nem elforgatva, mint mikor videót nézünk), és így lőttem egy képet közel függőlegesen tartva, majd egyet úgy, hogy közelítettem a vízszinteshez.
-
Gery1987
őstag
Akkor van gebasz amikor megnézed? Elkészülés után? Akkor csak el kell fordítani a telót és jó lesz. A kijelző miatt mutatja úgy ahogy. Ez sajnos ilyen. A kijelző képarány miatt.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Az miért van, hogy a Lumia kamerával az asztalon fekvő újságról készítek egy képet, úgy, hogy a telefont felé emelem, nem elfektetve , és visszanézve, elforgatva jeleníti meg. Viszont, ha függőlegesen tartva, szintén nem elfektetve lövök képet, akkor jól jeleníti meg.
Remélem érthető a problémám.
Ötlet? -
no1r
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
ez mondjuk igaz. a remény hal meg utoljára. az más kérdés hogy én már nem bízom benne
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Tud valaki valamit a telefon újraindulgatásról? Állítólag szoftveres hiba és javítva is volt nem rég de az 530 am újraindul 1-2 naponta kicsit bosszantó
-
br.rak
őstag
Ha jól értem az 550 ebben tér el az 535-től:
-4g
-előlapi kamera 5mp-ről 2mp-re csökkent
-qHD-ről 720p-re nő a felbontás
-valamely újabb alsó snapi 2xx Soc ( talán 212 :hardveres x265 támogatással ,jobb fogyasztással)
-kameragomb? -
törölt tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Alsó kategóriás telefonok lévén nem is biztos hogy azok az érintő gombok egyáltalán világítani fognak.
Amúgy meg idáig úgy volt, hogy ilyen lesz az 550:
http://wmpoweruser.com/heres-microsofts-lumia-550-range-pictures/Lehet hogy akkor itt is lesz sima és XL változat?
Vagy a két változatot (azonos néven) különböző piacokra szánják? -
MKLS
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hülye módon nem figyeltem, csak az tünt fel, hogy a Messenger nem ment. Ami mérgesítő, hogy volt olyan alkalom amikor az egyetlen futó app a Messenger volt...
Ha megint ilyen lesz akkor megpróbálom egyesével kilőni az appokat, hogy mire javul. -
csabi10
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Ez nem jó hír, nem akartam bebukni, de ez van.
-
csabi10
senior tag
Sziasztok!
Hardresetet után van arra lehetőség, hogy az alkalmazások mentett adatait vissza állítsam? -
tomboy0013
veterán
válasz
boncser
üzenetére
Ennyi erővel az érinőgombokon is bukhatna a dolog. Ilyen lesz az 550. Úgy látom azt csinálják mint a droidos gyártók az alsó és felső kategóriával. Inkább a felsőben lesznek a kijelzőn a gombok. Multimédiás használat esetén mondjuk sokkal jobb mint az érintős külön gombok. 930-nál is elég zavaró este, hogy erősebben világít az arcomba a gomb mint a kijelzőn lévő tartalom. 950-nél legalább el lehet majd ilyen esetben tüntetni. Ez egy igen nagy pozitívum a 950 esetén.
-
boncser
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Bár úgy lenne...sokan örülnének neki. Szerintem ott bukik a dolog hogy kameragomb van rajta. A 640-es 735-ös nem kapott, érdekes lenne ha ezen újra lenne.
-
confuser
senior tag
válasz
Pikkolo^^
üzenetére
A felső káva irreleváns az elérhetőség szempontjából. Mivel a 930 felső kávája kicsi, a 950-é meg nagyobb, és a 950 fizikailag 8 mm-rel nagyobb, szerintem a kijelző felső éle ugyanolyan magasságban van mindkettőnél. Az oldalsó káva okozhat elérési problémát, + az, hogy maga a kijelző is kicsit szélesebb, bár összességében csak 2 mm-rel szélesebb... Igaz én már a 930-on sem érek át az ellenkező felső sarokba, pedig az átlagosnál nagyobb kezem van.
-
boncser
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
A lumia 550 esetében gondolom nem úgy fog kinézni a telefon mint a [felső képen]
Túl szép lenne...vékony káva, kameragomb(!), navigációs gombok a képernyő alatt. -
Pikkolo^^
addikt
válasz
neooen
üzenetére
Biztonsági mentésből történő visszaállításnál automatikusan a legfrissebb verziójú alkalmazásokat kapod (beleértve a rendszeralkalmazásokat is), vagy majd nekem kell frissítgetnem őket? Ha frissíti őket, akkor el lehet döntenem/meg lehet akadályoznom, hogy ne tegye?!
Visszaállítja a rendszert majd minden programot visszatölt az áruházból és mutatja melyik programok lesznek frissítve és törölheted őket ha akarod.
-
neooen
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nem, ha itt kellene látnom [link], akkor nem látom őket. Ugye még 8.1-re frissítés előtt csináltam egy biztonsági másolatot, meg most hogy kérdezted látom-e az sms-eimet csináltam megint. Na most a régi biztonsági mentés természetesen eltűnt
. Akkor miért írja, hogy biztonsági másolatoK kezelése?!?! Minek a többes szám, most csináltam egy biztonsági mentést és erre eltűnik a régi pfff?! Vagy ez megint a WP játéka, valakinél sikerül a biztonsági mentés, valakinél meg nem?!Szűkítem a kérdéseimet, mert ez a topik sem a régi, nem nagyon jönnek válaszok.
Biztonsági mentésből történő visszaállításnál automatikusan a legfrissebb verziójú alkalmazásokat kapod (beleértve a rendszeralkalmazásokat is), vagy majd nekem kell frissítgetnem őket? Ha frissíti őket, akkor el lehet döntenem/meg lehet akadályoznom, hogy ne tegye?!
-
-
MKLS
aktív tag
Nah, ma megvolt az első olyan elnémulás amikor nem futott a háttérben a Messenger. Mindent bezártam a háttérben és visszajött a hang szokás szerint. W10 previewen is megvan még ez a bug? Microsoftnak gondolom végtelen számú bugreport ment már erről, vagy ez csak álmodozom? Woland_y2k nincs semmi infód, tapasztalatod ezzel kapcsolatban?
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
spiderpig820
üzenetére
Az első is kezeli.
bluemirage: hol láttad a fizikai méreteket?
-
válasz
Воланд
üzenetére
A 950 nagyon jó, OLED, Glance, kicsit már nagy ugyan a fizikai mérete... ezt már égő módon csak 2 kézzel lehet kezelni.

De ennél talán nagyobb gond a feleslegesen nagy felbontás. A 3GB is felesleges, de annak nincs más hátránya, csak az, hogy pénzbe kerül.Sajnos a szükségtelenül nagy felbontás...
- ami egyrészt nem natív, szabványos felbontás: ez azért baj, mert ha talán a 4K nem fog úgy kihalni, mint a 3D... akkor évek kellenek az elérhető tartalmakhoz. De ez a felbontás 4K alatti. Viszont a másik elterjedt szabvány (HD, FHD) feletti, azaz ott még ront is a minőségen, hiszen fel kell skálázni a tartalmat (upscaling), ami gagyi szükségmegoldás. Erre mondják, hogy parasztvakítás, mint csillli sok GB DDR3 a 64bites videókártyán

- másrészt feleslegesen zabálja az áramot úgy, hogy a felhasználó nem érzékel többlet felhasználó élményt. Egy FHD és QHD között az életszerű 50 cm-es távolságból ugyanúgy kevesek érzékelik a különbséget, mint egy flac és egy jó mp3 között. De ahogy ott is vannak audiofil-ek és az iparnak ott is van parasztvakító része, ahogyan a mobiltelefon camera felbontásánál sok telefonnál fos szenzorok vannak sok pixellel... miközben a megjelenítő eszközök úgyis csak FHD-t tudnak, elő már nem hívja senki a képet... bele meg nem kéne nagyítani és kevesek vágnak ki részleteket a képből... De legalább feleslegesen foglalja a helyet, mint a flac amit gagyi eszközökön hallgatnak. Így érthető, hogy a kijelző felbontása terén is megy az értelmetlen pixelháború, ami parasztvakítás. 6,5 cm magas 5,2-es kijelzőknél
. Egérmozi, egér IQ...Ez persze csak egy szomorú vélemény.
Ennek ellenére lesz egy ilyen telóm, ha kihal a 925 alólam..
Még akkor is, ha a fentebb írt néhány felesleges parasztvakítás és akksizabáló feature is van benne. Vannak esetek amikor az emberi hülyeséggel szemben már nem lehet mit tenni, ha gúnyos mosollyal is, de el kell fogadni az ipari Marketing butaságait. -
Nergalos
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nálad... én összeérintem a tabletemmel és már megy is nfc-n...
-
Titi76
aktív tag
Azt lehet tudni hogy majd Windows 10 Mobile-ban kezeli már más hardver az értesítéseket? Vagyis pl. okosórán karperecen megjelenik e majd vhogy ha sms/hívás/email/akármi érkezik.
-
-
Bukk900
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A 610-es volt az igazi, szerintem lenne kereslet, ilyen könnyen hordozható típusra.
-
-
-
-
neooen
aktív tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Az a baj, hogy napi szinten használtam ezt a funkciót másfél éve, ez a képes megoldás emiatt sem jó.
Valaki tudna segíteni bármelyik kérdésben amit feltettem, pls?

-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan WP teló, aminek 4" a kijelzöje és jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a Lumia 532?
-
válasz
neooen
üzenetére
Droidon is lehetett írni egy mondatot a lezárt képernyőre. Butafonos időkben pl. a nokai telefonokra pl. cégnevet vagy személynevet lehetett írni a kezdő' képernyőre. Hja meg pixeles logókat is...
Céges telefonoknál elterjedt szokás volt, különben nem tudtad volna, hogy sok 6110 v. 6310 közül melyik a tied az asztalról.Az nem jó megoldás, hogy a háttérképre írsz egy rajzoló programmal és ezt a módosított háttérképet használod ? Erre egyébként már az asztali Paint is képes, de elvileg a telefon szerkesztője is tudja. Persze akkor ez bele van égetve a képbe és értelemszerűen nem lehet cserélni a háttérképet sem
Nekem egyébként ez a megoldás van WP alatt. Az email címem van kinn... naivitásom szerint, ha megtalálják, akkor pl. ott jelentkeznek

-
-
Zolly444
aktív tag
Mennyire érné meg 535ről 735re váltani? Miben jobb a 735 kijelzőn és socon kívül? Valmint 735ön is a kijelzőn van a navigációs sáv?
-
neooen
aktív tag
válasz
neooen
üzenetére
Közben keresgéltem,
, sejtettem. Ezért utálom frissíteni az eszközeimet, mert kitalálja valami idióta, hogy egy meglévő dolgot nem hogy átalakít, hanem kivesz az eszközből
. Erről beszélek [link] Ahogy keresgéltem a fórumban ez senkinek nem hiányzik, ami engem nem vigasztal.Van e alkalmazás, amivel bármilyen szöveget kiírathatok Glance-re, mert kis keresgélés után én nem találtam?!
Gondolom alkalmazás frissítést nem lehet downgrade-elni?!
Be van kapcsolva az alkalmazások+beállítások biztonsági mentése, ha hard resetelem a telefont és utána backupból akarom újrarakni, akkor lehet-e majd választanom, hogy csak az sms-eimet rakja vissza és az alkalmazás beállításaimat viszont ne?! Azt akarom elérni ugye, hogy legyen a régi glance-em, viszont az smseim meg mindenképpen kellenek. Remélem érthető, mit akarok kinyögni.
-
Morris
veterán
No, beújítottam egy LG G4-et a L925 mellé.
Durva egy gép.
-
no1r
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
hja, én is meglepődtem...
(#71406) MKLS és Plazmacucci (#71404): enyém sem némult még így koppkoppkopp. bár az IE kilépegetés is csak cirka egy év használat után jelentkezett először, szal simán lehet rendszerbug.
-
MKLS
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Asszem elkezdek bújni külföldi fórumokat is, hátha...
Woland neked nincs ötleted?
Akinek van fölös ideje, meg kedve segíthetne kicsit a nyomozásban. Egyáltalán tudhat erről a Microsoft?Kieg.: Lehet csak puszta véletlen, de feleségem 530-asa még egyszer sem némult.
-
-
MKLS
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hmm.. érdekes! W10?
Akkor mégse egyértelmű a messenger. Nekem az utolsó némulásomnál csak a messenger futott amit be tudtam zárni semmi más, az azt megelőző alkalommal sok minden futott, de a messenger azok között is ott volt ezért gyanakodtam arra. Aztán 735 topikban Sungoo hozzászólása is csak megerősített ebben, de akkor most nem tudom.
Amióta ez van annyit csinálok, hogy este ébresztő állításkor mindent kilövök a háttérból mielőtt elalszok, így legalább az ébresztővel nem szívom meg. -
Infó. Megint elkussolt a telefon, és elkezdtem bezárogatni az alkalmazásokat amik háttérben voltak fagyasztva. Bing kereső és beállítások menü bezárása után minden hang visszatért. Messenger nem futott.
-
neooen
aktív tag
Még csak a napokban frissítettem 8.1-re és fél órája pedig frissítettem minden alkalmazást amit lehetett (26db). A glance screent eddig emlékeztetőként használtam, de most az alkalmazások frissítése után az időn kívül semmit sem ír ki. A csempe ott van a kezdőképernyőn amibe írtam a dolgokat, de nem tudok belemenni, mert ha rábökök semmi sem történik. A gyorsnézet képernyő beállításai között sem látok semmit ezzel kapcsolatban. Ugye nem vette el azt a lehetőséget ez a frissítés, hogy akármit kiírhassak glancre?!?!?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Apple asztali gépek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

Jól néz ki, gyors, aksija jól bírja. Volt pár faszság, amolyan Windowsos, de magamtól rájöttem (csengőhang, ami id3 nélkül nem megy, stb.).
)

Nyilván ez lesz az.

Még akkor is, ha a fentebb írt néhány felesleges parasztvakítás és akksizabáló feature is van benne. Vannak esetek amikor az emberi hülyeséggel szemben már nem lehet mit tenni, ha gúnyos mosollyal is, de el kell fogadni az ipari Marketing butaságait.