Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz eszgabor #54945 üzenetére
Rendben, leírtad, tudomásul vettük, de ettől még itteni fórumlátogatók nagyrészt megelégedéssel használják WP telefonjaikat.
De elég ezt egyszer is leírni, mert a normális emberek ennyiből is megértik! Úgyhogy, köszönjük szépen!
Ha meg 2005-ös regisztrációd óta nem tudod, hogy hol a "szerkesztés", háááát....Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Clemi
veterán
válasz eszgabor #54926 üzenetére
Ahogy isteníted itt a kukarobit, miért is váltottál? Van itt az asztalomon egy kukarobis cucc, 1GB memóriával, 4x1,6 Ghz-es procival, viszont pont leszarja, hogy én mit akarok tőle. Jó jó működik, csak épp akkor és úgy, ahogy a kedve tartja. Ha akkor piszkálom, mikor neki épp valami dolga akad, akkor képes besértődni és kikapcsol. Ez a te drága megbízható kukarobid. Ja és 4.4.4-es rendszer van rajta.
Ehhez képest, már a második WP-s telóm van és soha semmilyen baja nem volt még egyiknek sem. Nem akad, nem fagy, teszi a dolgát akkor és úgy, ahogy én akarom és nem él a háttérben kideríthetetlen önálló életet, amibe ha beleszólsz, akkor megsértődik és lefagy meg reseteli magát, mint az általad dicsőített kukarobis rendszernek nevezett összetákolt hányadék.
-
diegho
nagyúr
Azért ez így elég erős. Mindkettőt használom 520 illetve Moto G személyében, de a G-vel sincs semmi gondom, jelenleg 2293 óra uptime-ot ír. Az 520 pedig éppen javítás alatt, mert a power gomb meghalt teljesen, az mondjuk hajlamos volt belassulásra és beállásra, jellemzően facebook-ból kilépésre képes volt fél perc fekete képernyővel tiltakozni és volt néha olyan hívásom, amit nem tudtam felvenni, hiába nyomtam bármit. (mindkettő 520-on produkálta, én 8 hónapig, párom 14 hónapja használja)
-
razzorr
őstag
válasz diegho #54953 üzenetére
Erre én meg csak annyit mondok,hogy a droid miatt napi szinten 100-ból 78 ember vágja fel az ereit és rakétázik a vérnyomása a magasba, míg wp-nél 100-ból csak 12 ember. Néha én is benne vagyok abban a 12-ben,de amíg robotom volt,addig minden nap a 78-ban voltam kb.2,5-3évig. És ez a nem mindegy.
-
blakey
titán
válasz eszgabor #54945 üzenetére
A helyzet az, hogy abból a szempontból igazad van, hogy 512MB RAM nem minden esetben elég egy WP-s telefonnál, droidnál meg végképp, de azt is be kéne látnod, hogy WP-s telefonokból kevesebb típus van, mint droidból és emiatt sokkal szembetünőbb lehet egy-egy kevésbé jól működő típus. 2 hónapja váltottam droidról wp-re, droidból közép és felsőkategóriás telefonjaim voltak, "nevesebb" gyártóktól. Az a helyzet, hogy a droidot nagyon rosszul optimalizálják, egyelőre, ill. túlságosan is nyított. Mielőtt váltottam volna, hozzám került pár hétre egy L520-as 8.0-as rendszerrel és nagyon tetszett, hogy mindent csinál amire megkérem, nem akad, stb. Nem voltak nagy elvárásaim főleg az 512MB RAM miatt sem, mellette egy Xperia SP volt, CM11-el, gyári ill egy gyárira alapuló ROM-mal. Az lett a vége, hogy a gyári wp egész jól optimalizált, tette a dolgát és a gyári droidnál mindenképp jobban teljesített.
Ezek után úgy gondoltam, hogy beruházok egy "nagyobb" wp-re, egy L1320-ra ami nagyon hasonló hardverrel rendelkezik mint az SP és nagyon gyors mellette, az SP sehol nincs, pedig szerettem azt a telefont is, ahogy a HTC OneX-e, SGS-t, stb.
Ha nem vagyok elégedett valamivel, legyen az droid, ios, wp akkor attól meg kell vállni és nem szapulni, mert nem feltétlenül a telefon tehet mindenről, ott lehet még a "user error" is ami, tapasztalatom szerint elég gyakori, sőt talán az a leggyakoribb.Amúgy nekem mindhárom rendszerem van, tudom, mindegyiknek a korlátját és, hogy mire képes, arra és úgy használom amire képes, ezáltal "harmóniában élek".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MKLS
aktív tag
Sziasztok, hogy áll a rendszer a magyar ékezetes karakterekhez? Ki lehet kapcsolni őket, hogy sms-ekben egy "á"-betű után ne csak 70 karaktert engedjen írni. Olyanra gondolok, hogy használom a bill. szótárát de az elküldött üzenetben mondjuk leveszi az ékezeteket, és nem számol fel többet. Robotoson nálam így van beállítva, de csak sms-ben, mindenhol máshol megmaradnak az ékezetek.
Más, van normális lottózó app? Szerencsejáték zrt.-nek van ingyenesen iOS-re és Androidra, ami rendesen megbízhatóan működik, de itt csak egy lottózó nevű 200Ft-os appot találtam amit szidnak vastagon.
-
MKLS
aktív tag
válasz gyurkikrisz #54957 üzenetére
Nem is az ékezet nélküliséggel van a baj, hanem így nem lehet sms-ben normálisan használni a szótárat, hanem minden szót végig kell pötyögni....
-
polonic
félisten
válasz gyurkikrisz #54957 üzenetére
-
catroot
veterán
-
Clemi
veterán
válasz diegho #54953 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem hardverről, hanem a rendszerről beszéltem, hogy mekkora rakás szar, mármint a droid. Csak egy apró példa az átgondolatlan fos rendszerre. A nálam és a lakásban lévő egyetlen kütyün lévő kukarobi rendszer gyári billentyűzete készenléti állapotban a háttérben sutyiban a neten nézelődött, mert ugyan mi másért ébresztgette volna a rendszert (természetesen a kijelző bekapcsolása nélkül) nagyjából 10 percenként? De ez csak egy példa.
De tegyük mellé azt is, hogy készenlétből bekapcsolás után 5-10mp-ig tilos hozzáérni a kijelzőhöz, mert őfőkukarobi méltósága előbb frissítéseket keresgél, nézelődik, jelentget egy kicsit és közben ne zavard meg, mert csonttá fagyás jó esetben 10 percig még bekapcsolni se lehet állapot következik. Ha meg elkezd frissíteni, jobb hátralépni 1-2 métert, hogy még az aurája se zavarja meg a drágaságot mert képes és kikapcsol, ha csak egy iciripiciri érintést is érzékel a kijelzőn. Ez nem hardver hiba mert egy 1GB memóriás 4 magos cuccról beszélünk, ami gyakorlatilag képtelen 2 dolgot egyszerre megcsinálni mert úgy írták meg a rendszert ami fut rajta.
Most nem fogom itt a lányom űberszuper sony telefonjának a kínlódását ecsetelni, mert az ő helyében már a falhoz csaptam volna utána meg még meg is sütöm a sütőben, akkora egy rakás hulladék szar. De nem maga a hardver a szar, hanem a rendszer amit megírtak rá és gyötri a telefont.Azért a WP-s rendszeren, még ha csak 512MB a memóriája is, ilyen nincs. Ott észre se veszed mi történik a háttérben, mert csak addig van prioritása a rendszer műveleteknek, amíg a rendszer használója nem kezd valamilyen műveletbe, mert attól a pillanattól fogva a háttér műveleteknek kuss van és nem foglalhatják le az erőforrást a felhasználói műveletektől.
-
MKLS
aktív tag
válasz polonic #54959 üzenetére
Szupi!!!
Here Drive+ (Lumia 735-ben(ez a kiszemelt) az van tudtommal, tehát teljes ingyenes, nem csak Magyarország) hogyan működik a térképkezelés? Kiválasztom a kívánt országot és annak a (volt navteq-es) térképét mondjuk wifivel letöltöm?Adott térképeket helyfelszabadítás miatt később meg csak simán tudom akár törölni?
Szeretem nagyon a google alkalmazásait, de egyik sem nélkülözhetetlen, vagyis mindent megtudnék oldani WP alól, talán a Gmaps hiánnyozna legjobban mert a Bing-é még azért nincs vele egy szinten, de gondolom nem kizárt, hogy később jöhet ez is, mert pl. iOS-en is van Gmaps nemcsak a sajátjuk.
Okoslottó alkalmazás a leginkább ami hiányozna... (hülye függő vagyok)
-
spider80
őstag
Igen,Here drive pontosan így működik. Wifin letöltöd a szükséges térképet,ami kell. Ami nem kell már,azt bármikor törölheted.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Thome
veterán
Pontosan úgy működik, wifivel lehúz, ha nincs hely, tudod törölni.
A google szolgáltatásai nem nagyon lesznek WP-n úgy gondolom, mert ott próbál keresztbe tenni a gugli, ahol tud. De ne aggódj amit tud a here drive, nem fog neked a maps hiányozni.
Okoslottó. Nos hát igen, majd egyszer talán.
Szerk: Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
"mekkora rakás szar, mármint a droid" "átgondolatlan fos"
"kukarobi"
"őfőkukarobi méltósága"
"egy rakás hulladék szar"
"kuss van"A szemelyeskedes latszatat is szeretnem elkerulni, de elorebb visz a higgadt es kulturalt kommunikacio. Az altalad vazolt androidos problemak tipikusan az also kategoriara jellemzok. Ha megnezel egy felso kategorias keszuleket, nem fogsz ilyenekkel talalkozni - ott is lesznek akadasok (nexusokon kevesbe, de elofordul), stb, de nem ez az altalanosan jellemzo.
Mindket rendszernek vannak elonyei, en is parhuzamosan hasznalok egy nexus 5-t es egy lumia 625-t. Mas kategoria a ketto, nem is erdemes osszehasonlitani oket, de a 625 korlatai miatt en peldaul nem irom le az egesz rendszert. De teny, hogy a wp-nek is vannak hianyossagai (szamomra peldaul a magyar nyelvu diktalas hianya a legfajobb).
En azt gondolom, hogy also kategoriaban a wp folyamatosabb es elvezetesebb felhasznaloi elmennyel bir - nyilvan ha felso kategorias androidos eszkozokkel hasonlitjuk ossze a rendszert, akkor is ugyanolyan elvezetes hasznalni, de felso kategoriaban az android mar nem olyan akadozo, hasznalhatatlan cucc, mint evekkel ezelott volt. Sokat fejlodott tenyleg.
-
diegho
nagyúr
Nem olvasom végig, mert értelmetlen, de azért remélem tisztában vagytok azzal, hogy igazi droidot nagyon kevés telefonon láthattatok. Amit a samsung, lg, sony stb ad a telefonjai mellé azoknak nem sok köze van ahhoz a droidhoz, amit sokan megelégedéssel használnak. Az pedig végképp nem a rendszer hibája, hogy a gyártók olyan mélységekben nyúlnak bele, hogy sokszor maguk sem tudják helyrehozni a szart, amit kevertek. Én arról a droidról beszélek, amit a Moto G-vel kapok (legfrissebb, nem szétbarmolt), ez valóban egy normális, jól és gyorsan működő rendszer, de pl amit a sony-nál láttam többször is, az köszönöm nem kell. Látszik, hogy nem sok közöd volt a droidhoz, mint rendszerhez, csak egy, esetleg néhány elcseszett szoftverű optimalizálatlan telefonhoz. Az igazi droid a Nexus és a Motorola telefonokkal kezdődik és ott is ér véget, amit a többin látsz, az már csak egy lecsupaszított mag, ami szarrá van pimpelve minden optimalizálatlan fossal.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz diegho #54971 üzenetére
Arról is csak a droid tehet, hogy így el lehet laggosítani. Az meg a másik, hogy az androidos telefonok 80%-a ilyen blotwares "izé. Nem véletenül gondoljuk azt, hogy laggos, hisz a 80%-a az. Miért ítélnénk meg valamit az alapján, ami csak kis részére jellemző?
Bármennyire is van egy rétege a romáknak, akik becsületesek, mégis rossz az általános vélemény róluk. Mert a nagy részük nem olyan.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
ryori
senior tag
Valahogy meglehet oldani hogy a "témaszín" csempék színe, fekete legyen? milyen királyul nézne ki fekete csempék, azaz nem látszódnak, és fehér szöveg szín kevesebb fogyasztás, F*ább kinézet
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Tolton van a keszulek. Megnyomom a bekapcsologombot es resuming fogad. Atyauristen, kurvagaz. A 635-rol van szo. Ugyhogy elhiszem, hogy nem igazan ernek semmit az 512 megas keszulekek.
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérésem lenne, hogy ajánljatok egy olyan WP rendszerű telefont, ami megfelel a következő kritériumoknak:
- 'Csajos' telefon legyen (méret szempontjából!)
- 8.1 frissítés legyen rajta
- Van vaku a kamerához.Barátnőm szeretne szintén WP telefont a mostani Android helyett (megtetszett neki a 930-am után ), és neki szeretnék vmi alternatívát találni a fenti kritériumok alapján.
Köszönöm előre is!
-
no1r
őstag
osztom, a 620 tényleg csajos cucc, amikor bevittem a care-be a sajátomat akkor láttam is pont egy lányzót aki 620-ért ment
de akkor már lehet, hogy inkább 820, picit jobb hardware-ben és ahhoz is vannak csillivilli színes-szagos hátlapok.
(új szériából nemtom talán 630/35)[ Szerkesztve ]
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
ryori
senior tag
válasz gyurkikrisz #54982 üzenetére
igen, bár sokan tagadják
-
Lizardman
tag
Köszi a hozzászólásokat srácok!
És a poén is jó volt, és igen, az én asszonykám a kis keze méretébe valót szereti ...
-
kiskakas
senior tag
Onedrive felhasznalok.. Be van kapcsolva az automatikus feltoltes jpg/mp4 eseten (legjobb minoseg) ha wifit talal, ettol fuggetlen semmit nem tolt fel soha. Ennek egyebkent hogy kene mukodnie? A bekapcsolas utan keszult kepeket tolti fel,vagy mindent,ami a telefon camera mappajaban van? (lumia 925). koszi!
-
jockas
senior tag
válasz diegho #54971 üzenetére
Remélem azzal tisztában vagy, hogy egy átlag felhasználót nem érdekli milyen droid van a telefonján! Csak azt látja, hogy nem jó. Laggol vagy ha megtelik, akkor belassul és hasonló rendkívül jó telefon tulajdonságok...
Pont ezen okok miatt tetszik sokaknak a WP a droiddal szemben...úgy működik, ahogy szeretnék és nem úgy, ahogy a telefon szeretné. Hiszen nem a felhasználó van a telefonért...
-
kiskakas
senior tag
válasz KunEmber #54993 üzenetére
igen,ugyanaz a Onedrive fiok, ha kezzel toltom fel, meg is jelenik a tartalom. Mas kerdes,h igyis egy kabare a Onedrive mukodese, (net,wifi hibatlan), sokszor megszakad, illetve alapvetoen ha 1gigat jelolok ki feltoltesre, akkor mindenkepp kell a wp-nek 1g "cache" pluszba.. es ha ilyenkor nincs ennyi tarhely,vagy megszakad a feltoltes, az 1g becachelt tarteruletet nem szabaditja fel automatikusan a Onedrive a telefon tarhelyerol
[ Szerkesztve ]
-
kiskakas
senior tag
válasz viewdetails #54995 üzenetére
wifi!
-
egykori
őstag
válasz egykori #54826 üzenetére
Igen, rosszul tudtam (és még itt egy páran), ugyanis a hétvégén eljöttek hozzánk a lányomék, és a vejem új L735-ös telkóján ott ücsörgött ugyanúgy a dátum stb., mint az én 820-asomon.
Mellékesen: ma vittem szevizbe 5. alkalommal ugyanazzal a hibával a 820-ast - talán, nem fogom látni többet...
-
egykori
őstag
válasz egykori #54997 üzenetére
Bocsi, ezt a részt kiegészítem, mert talán érthetetlen, ha nem ugortok vissza:
Igen, rosszul tudtam (és még itt egy páran), ugyanis a hétvégén eljöttek hozzánk a lányomék, és a vejem új L735-ös telkóján ott ücsörgött ugyanúgy a dátum stb. - vagyis a Glance -, mint az én 820-asomon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Óra topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!