- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Sziasztok, manuálisan frissítgetem most a Win 7-et a katalógusból letöltött fájlokból, eddig *.msu fájlok voltak, ami tiszta sor, ráklikkelek és telepíti, de most leszedtem ezt: KB5014806 .NET Framework innen, csakhogy itt 2 *.msu, 2 *.exe és 2 *.cab fájl volt...
Ezt hogy kell telepíteni?Egyébként azért csinálom ezt, hogy hátha lesz olyan update, ami a Win 7 hálózati képességeit frissíti, mert pár napja nem tudnak a programok felcsatlakozni a netre (pl: nem tudnak frissülni, stb), és azt gyanítom, hogy a Vodafone csinált valami rendszer/modem update-et, ami miatt a régebbi op rendszerek (egy másik régi gépem is ugyanezt a hibát produkálja) nem tudnak megfelelően kapcsolatot létesíteni (a Win 10 viszont jó...), meg a Win 7 is hibát jelez diagnosztikánál: "a szélessávú modemnél kapcsolódási problémák léptek fel".
Esetleg milyen frissítést kéne keresnem, ami a rendszer hálózati csatlakozási képességeit korszerűsíti? -
Memora
senior tag
válasz
sfdrakex #27261 üzenetére
Az a baj, hogy most telepítettem újra, és semmi sem működik rendesen...
Az MPC akadozik blu-ray filmeknél (már tettem fel ac3-at, ffdshow-t, de ugyanaz), a torrent kliens már legalább 5 féle módon meghalt, stb...
Újra kellett volna formázni a HDD-t is, de a win 7 csak gyorsformázást csinált... -
Memora
senior tag
válasz
BenJoe80 #27259 üzenetére
Új szabály...létrehozása a jobb oldalon. Bocsi, ez lemaradt. Onnantól már csak "értelemszerűen" be kell állítani, kikeresni a programot, amit le akarsz tiltani, stb.
Kimenő/bejövő szabályok is elég egyértelmű. Gondolom azt akarod, hogy ne tudjon egy bizonyos program felcsatlakozni, vagy ne tudjon fogadni "hívást" a netről?
-
Memora
senior tag
Melyik topicba írjak, ha szeretnék tanácsot kérni egy jó Win 7 rendszer felépítéséhez? Gondolok itt a Win 7 beállításaira, vírusirtó, tűzfal telepítésére, video-lejátszó programok, codecek, stb
Tehát úgy általában egy mindenes PC rendszer szakszerű, logikus, és a jól működő kiépítése érdekelne. -
Memora
senior tag
Az én problémám közben megoldódott, sikerült törölnöm a system volume information mappát, csökkentett módban, total commanderrel áthelyezve egy mappába, majd azt mindenestül törölve. A win7 utána csinált egy immár üres svi mappát
Azért köszönöm a segítő hozzászólásokat Laccoss-nak és sfdrakex-nek! -
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni "System Volume Information" rejtett mappa ürítéséhez!
A mappa egy kölcsön-HDD-n van, ami régebben rendszerlemez is volt, winXP-hez. A tulajdonos külső házban, tárolásra használja, jelenleg pedig benne van a gépemben (én 32bites Win7-est használok). A vinyó jó régen lehetett leformázva, mert 37GB(!) fölösleges adat van a mappában, ilyen, és hasonló nevű almappákban: "_restore{BF9D97C9-FBB5-48C9-8329-C7A68DB33377}", úgymint különböző programdarabkák, stb. A mappákat persze a windows nem engedi törölni, próbáltam már "unlocker" programmal is, ami úgy tűnik, mintha törölné, de mégsem
Szabad egyébként a teljes "System Volume Information" mappát törölni, vagy csak a tartalmát? Ki van kapcsolva a system backup/protection a meghajtókon, kivéve a rendszerpartíciót.
Egy amatőr kérdés: hogy kell rendszergazdaként futtatni az intézőt? Most valahogy nem ugrik beA start menü "minden program" részében jobb egérgombal helyi menüben minden programot tudok rendszergazdaként futtatni, de ott nincs ott az intéző...
-
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #716 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor várok még egy kicsit, aztán ha semmi sem segít, akkor megpróbálkozok a javítással. Az még nem újratelepítés, így még belefér. Reinstall nekem most nem megoldás, mivel tisztaszoftveres win7-em van, amely támogatását épp most szüntette meg a kórmány...
Max "alternatív" megoldáshoz folyamodom, ha csak a reinstall segít, meg persze ha lesz kedvem win7-et telepítgetni -
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #710 üzenetére
Sajnos erre sem változott semmi
Egyébként nekem nem mutatott semmit, miután beírtam rendszergazdaként a parancsot, és entert nyomtam. Kellett volna valami ablaknak előjönni, vagy ilyesmi? -
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #707 üzenetére
Megcsináltam a registry takarítást, (+ később registry defragmentet is) újraindítottam a gépet, de minden maradt a régi... most sem tudok programokat telepíteni, még mindig ugyanúgy a windows installer elérhetetlenségére hivatkoznak
-
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #707 üzenetére
Így bejött egy Windows installer nevű ablak, adatoknál ezt írja: Windows(R) Installer. Verziószám: 5.0.7601.17514
Megcsinálom a registry takarítást, restart, és reménykedem -
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #705 üzenetére
A listában az állapot mezőben semmi sincs írva mellé, az indítási típushoz az, hogy "kézi", a bejelentkezés mint-hez pedig az, hogy "helyi rendszer". Így volt alapból. Rányomtam hogy frissítés, akkor kiírta, hogy "elindítva", de a hiba ugyanúgy megvan...esetleg indítsam újra a gépet?
-
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #702 üzenetére
közben megnéztem ott, ahol mondtad, de semmi sem változott
-
Memora
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #693 üzenetére
Szerintem nincs letiltva, de pontosan nem is tudom, hol kell ezt megnézni? A vezérlőpult>programok és szolgáltatások között nem találtam ilyet.
Most nézem a szolgáltatások között (programkeresőbe beírtam, hogy szolgáltatások), ott a listában az állapot mezőben semmi sincs írva mellé, az indítási típushoz az, hogy "kézi", a bejelentkezés mint-hez pedig az, hogy "helyi rendszer".
Az állapotmezőben ha jobb gombbal ráklikkelek, az összes opció szürke, kivéve a frissítés és a tulajdonságok. Ha frissítem, akkor kiírja hogy elindítva, de továbbra is ugyanaz a hibajelenség, mint amit fent leírtam... -
Memora
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, ugyanis problémáim vannak a Windows installerrel.
Egy csomó programot nem tudok feltelepíteni, pl: még winzip-et sem! Az installálás mindig félbeszakad a a következő hibaüzenettel: "Nem lehet hozzáférni a windows installer szolgáltatáshoz, Ez akkor fordulhat elő, ha a Windows Installer nincs helyesen telepítve. Segítségért lépjen kapcsolatba a támogató technikusokkal"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest