- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eredetileg valamilyen windows verzió.
Olyan nagyon nem speciális, csak a mérete kicsi (összehajtva kicsit nagyobb mint egy videokazetta) különben egy sima laptop. Olyan mint egy Toshiba Libretto, csak a Gericom neve alatt fut, más proci van benne (Intel helyett Cyrix) kicsit nagyobb Hdd, több memória és van rajta 1 USB csati is.
Valahol éppen PD 1000 Mini notebook PC néven fut..
[Szerkesztve] -
Win XP teljesen kizárva, fel sem megy rá, mert nem kompatibilis proci van benne. (Már próbáltam azt is.)
Különben WinME alatt minden megy tökéletesen, csak egyrészt baromi lassú, másrészt meg nem tudom hibátlanul feltenni, mert valami rendszerhibát jelez mindig, még friss telepítés után is... Ennek okára nem jöttem rá. Win98 alatt mindenfélével próbálkoztam de nem ment, ígyhát visszafelé haladva próbálkozom akkor Win95 alatt. Az amúgy is jobb lenne, mert a legtisztábban, leggyorsabban az fut rajta.
Szóval akkor állhatok neki jókat szöszmötölni..
Hát jó, mivel fontos nekem a dolog, belevágok.
Liksoft!
Esetleg feltudnál tenni egy tárhelyre egy komplett floppy tartalmat a már - szerinted belőtt - beállításokkal? Letölteném és egy az egybe rátenném floppyra.... -
Üdv!
Még nem kezdtem bele a telepítésbe, mert nem volt nálam Win95 install CD.
Az egyértelműség és egyszerűbbség kedvéért leírnád pontokba, hogy hogyan telepítsem fel a működő USB beállításokkal együtt?
Elöljáróban: Én úgy fognék neki (a külső CD rom miatt muszáj így tennem) hogy egy Win95 OSR2 bootfloppyról FDISK-el újraparticionálom a HDD-t, aztán megformázom. Ismét bebootolok róla (ez egy módosított floppy, így csak erről bootolva kezelhető jól a CD) majd indítva a CD lévő setup-exe-t feltelepítem a Win 95 -öt.. -
Nos, köszönöm a segítséget, veszek egy nagy levegőt és nemtudom hanyadszorra, de megint felrakom akkor a Win95 OSR2-őt és megpróbálom behergelni rajta a nyavalyás USB-t valahogy DOS alól.
A Linux szép meg jó, nem ezt vitatják szerintem sosem - legalábbis én nem. De nem tudok mitcsinálni, ha mindig olyan helyen dolgozom ahol echte Windows rendszerek vannak. Ez az életben minden más dologban is úgy van, hogy nem mindig a legjobb győz, hanem amit a legtöbben használnak.. (ergo: a mennyiség számít nem a minőség) Hiába foglalkoznék én szivesen a Linuxal, ha - erős kifejezéssel élve - nem megyek vele sokra, mert mindig a Windowst fogom viszontlátni és azzal kell küszködnöm a userek miatt...
Arra meg sajnos egyszerűen már nincs szabad kapacitásom, hogy ''csupán'' saját kedvtelésemre tudjak foglalkozni vele...
Ez a nagy helyzet, és a helyzet mindig változatlan..
[Szerkesztve] -
Nos, az oprendszer 'érzékeli' hogy valamit 'betettek neki'
De akármilyen drivert telepítek fel, nem működik jól velük a pendrive.
Más pendrive-al még nem próbáltam mivel ez az egy van..
Mégegy dolog: Lehet hogy az eltérő file-rendszer okoz problémát!
Megpróbálom megformázni FAT16-osra hátha akkor működni fog. -
Feltettem az összes gyári letölthető drivert a laptopra, feltettem a microsoft Win 98 SE USB frissítést, feltettem újra a pendrive gyári driverét, aztán mikor ez sem volt elég feltettem egy nem hivatalos win 98 frissítést - mondván azzal már az 512Mb -os pendriveokat is kezeli és SEMMI! MÉG MINDIG NEM MEGY A PENDRIVE A WIN 98SE-S SUBNOTEBOOKON...
(Kicsit kivagyok már bukva ezen annyit de annyit pöcsöltem vele...)
Hát most mi a frászkarikát csináljak???
[Szerkesztve] -
A fene egye meg! Feltettem (már nem tudom hanyadszorra) a Win 98 SE-t. Feltettem a pendrive-om driverét, ami direkt a 98/98SE-hoz ajánlott. És mégsem megy a nyüves!
Nincs valami univerzális USB pendrive driver Win 98 alá, amellyel az összes pendrive működik? -
Hááááát, igeen, menne rajta a 98SE, de nem valami szélvészgyors...
Amúgy mikor az volt fenn rajta akkor se ment a pendrive a windowsos USB driverrel...
Azóta megvan a pendrive gyári telepítője, de csak 98/98SE-hez jó.
Ha nem marad más, akkor marad a 98SE
Viszont ha érdemes próbálkozni, ha valahogy életre lehetne kelteni 95 OSR2-ben, akkor az lenne a tuti.. -
Nofene!
Neked Dos alatt kezelhető a teljes 80 Gb-s vinyó?
No és hogyan?
Win 95 alatt most akkor kezelhető a pendrive meghajtó vagy sem?
Amúgy egy Gericom GPS2000 sub notebook-om van, tulajdonképp a közismertebb Toshiba Libretto minilaptop kicsit tuningolt változata (van benne USB meg nagyobb RAM és proci). Cyrix 166 Mhz CPU, 64 MB ram, 4 GB HDD és külső floppy, külső CD. Már tettem rá Win 95-öt, Win 98 SE.-t meg Win ME-t és persze a Win 95 futott rajta kellő gyorsasággal.. Azért ez kéne..
[Szerkesztve] -
Téma OFF:
Hogy fűszerezzem a dolgokat: A laptopomhoz külső CD rom van, és nem érzékeli a gyári windows inditófloppy. Az külön történet, hogy milyen nyomozás után 'hackeltem meg' hogy mégis lássa, ezen már túlvagyok. Viszont, azt hallottam hogy a Win 95 OSR 2 verziója tud 32 bites filekezelést. Ebből nem az következik hogy látnia kellene a 4 gigás HDD-t?
A win 95 install CD-n különben megvannak azok az indító és lemezkezelő programok amik az indítólemezen is. (Fdisk, format stb) csak külön .CAB mappába tömörítve. Ezekben a mappákban lévő file-ok is elérhetőek dos alatt bebootolva, az extract programmal, vagy esetleg közvetlen hivatkozással (néha érdemes elolvasni a telepítő CD-ken lévő fontos.txt meg setup.txt leírásokat...)
Ezt csak írtam le mert nem szembeötlő dolog. Így közvetlen nem látni ezeket a file-okat dos alatt a CD-n egy dir paranccsal listázva.
Ésviszont hátha kezelni tudja a win 95 install cd-n lévő fdisk és format progi a teljes hdd-t... ?
[Szerkesztve] -
Bár ez is erősen offtopic dehamár van itt egy két Win 95 tudor:
Annak mi a megoldása hogy A Win 95 OSR2 kiadása nem látja a 4 gigás vinyót, hanem csak 2 GB-ig lát el? Meglehet tenni hogy lássa az egész HDD-t? -
No én Win 95 alatt próbálom először, mert ezzel a rendszerrel szépen gyorsan fut a gép.
(úgyis csak szövegszerkesztésre, dokumentum olvasásra, meg képnézegetésre/mutogatásra használom a laptopot)
Leszedem még a dosos USB vezérlőt biztos ami biztos. Egyenlőre az még nem tiszta hogy 95 alatt a pendrive megy-e vagy csak az USB egyéb eszközök kezelése.. -
Igen, érdekes dolog hogy most itt benn a munkahelyi gépemen Win XP totál frissített rendszerén az FTP-m egyik napról a másikra megbolondult. Feltölteni tudok FTP vel, de letölteni nem. Letöltéskor elindul a folyamat, de aztán 0%-nál leáll és innentől kezdve nem csinál semmit, akármelyik ftp oldalról is próbáltam. A beállításokat is átnyálaztam (passzív, aktív mód, SSL, server transfer mode azonosító, anyámkínja, de sehogy sem megy... mindegy ez offtopic, még nyomozok majd ezügyben)
Az eszközkezelőről nem tudok perpill screenshot-ot csinálni mert nincs itt nálam a kis laptop amire kellene az USB. Egyenlőre van annyi cuccom most hogy remélem menni fog, majd este kipróbálom. Köszönet nektek! -
Figyeljetek csak!
Megtudná tenni valaki hogy az USB pendrive-om gyártójának honlapjáról letöltitek FTP-n a hozzávaló Win 98 drive-ot és felteszi egy HTML oldalra, arra mutató linkkel? Nekem valamiért nem megy az FTP letöltés, csak a feltöltés (tiszta örület)
A pontos FTP cím: (anonym módon tudtok rá csatlakozni)
ftp.acer-euro.com/storage/usbf0-flash-stick/driver/driver.exe
[Szerkesztve] -
Írtam, hogy külön feltettem mind Win95 mind Win 98 esetében az USB drive-ot.
A Vezérlőpult-hardver- eszközkezelőben kiválasztottam az USB vezérlőt, megnéztem a tulajdonságait és ki is írta hogy rendben működik, holott egyáltalán nem így volt...
Szóval ezen már túlvagyok, de így sem működik, fel sem ismeri a pendriveot, pedig nem valami különlegesség, eddig minden ME, XP felismerte.. -
Üdv!
A segítségeteket kérném:
Minden nap minden munkám egy USB-s pendriveon tárolom. Mondhatnám hogy az 'életem' van rajta.
Ebből eredően nagyon fontos lenne hogy Pentium 1-es laptopomon is használni tudjam. A gép sajnos ahhoz gyenge hogy WinXP-t vagy Win 2000-et, demégcsak ahhoz is, hogy WinME-t futassak rajta. Így marad a Win98 vagy Win 95. A Win 95-öt jobban szeretném, mert egyszerűbbsége révén gyorsabban fut, de ha nem marad más jó lenne a 98 is. A lényeg hogy az USB működjön rajta jól.
Win 95 rendszernek létezik egy 'USB támogatással' verziója.
Feltettem a gépre, telepítettem az USB drivert, de nem működik korrektül. A biosban bevan állítva minden, az usb port tuti hogy működik, a pendrive is, szóval csak az oprendszerrel lehet gond. Az eset totál ugyanez a Win 98 esetében is. Rádugom a pendrive-ot, de mégcsak fel sem ismeri, a kis ikon sem jelenik meg a jobb alsó sarokban.
Mit tegyek hát? Van-e valakinek tapasztalata ezzel mit és hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest