- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz
Doky586 #17920 üzenetére
Ctrl + Shift + I
Végignéztem, nem látok linket a html kódban, még id-ja sincs a táblázatnak, se semmi link táblázaton belül sem. De ha csak a táblázat tartalma kell, akkor kimásoltam ide, innen letölthető: https://ufile.io/qyu9pr1y
Ha letöltés nélkül szeretnéd elérni, arra is van mód. -
T J
tag
Hali.
Régebben volt egy linkem, ahol weboldalt egyszerre több (10?) kereső számára be lehetett jelenteni, de most nem találom.
Tud valaki ilyesmit linkelni? -
T J
tag
válasz
radi8tor #17615 üzenetére
Köszönöm!
A Google-nak elküldtem.
Firefoxban ugyanaz az ablak jött be, de még egyszer elküldtem.
IE(11)-ben nem találtam rá lehetőséget.szerk.
A csaló weboldal a képeket az én oldalamról linkeli <src=...>. Lehet ezt valahogy tiltani html, css, vagy js-el egyszerűen?
Nincs az oldalamon js-es betöltő, minden be van ágyazva egyszerűen. -
T J
tag
Van rá mód, hogy jelezzem a böngésző gyártójának (Chrome, Firefox) ha csaló weboldalt találtam?
-
T J
tag
válasz
Ice&Lime #17152 üzenetére
Nem tudom nálad miért nem működik, talán több css van, és másikban kéne módosítani... de itt egy példa: https://jsfiddle.net/
-
T J
tag
válasz
Ice&Lime #17147 üzenetére
html <head>-be:
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"/>css-be:
div {width: 33%; float: left;}
@media only screen and (max-width: 1200px) {
div {width: 50%;}
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
div {width: 100%;}
}
sorrend fontos: alap esettől haladunk az egyre keskenyebb ablakméret felé. Vagyis a @media módosító "paraméter-tömbök" a css végén legyenek elhelyezve. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16911 üzenetére
Jobb esetben az összes stílusra vonatkozó paraméter a css fájlban van. Ebben az esetben a fájl végére, de még a "mobil-nézet" rész elé tenném be.
Rosszabb esetben lehet stílus paraméter a html-be ágyazva, a javascriptbe ágyazva, vagy a html-be ágyazott javascriptbe ágyazva is.
Ezt látatlanba nem tudom megmondani hol van a keresett paraméter, se hogy mi az. Csak próbálgatással tudnám megtalálni, ha nálam lenne a teljes cucc, és lehet akkor is sokáig tartana (nekem). Sorry de kb ennyit tudtam segíteni.Ha többet szeretnél, akkor linkeld be a sablont, hátha valaki úgy tud segíteni. Ez így látatlanba értelmetlen szenvedés.
-
-
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16907 üzenetére
How to target only IE (any version) within a stylesheet?
Hát ha már megtaláltad a css-ben a hibát okozó részt, akkor úgy tűnik van hozzá köze. Nem a sablon (css) hibája, hanem az IE böngészőé. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16904 üzenetére
Kíváncsiságból rákerestem: smooth scrolling bug in IE, itt találsz hasonló hibákat és esetleg megoldást/javaslatot, ezeket olvasd át.
Látatlanba, tesztelés és a kód áttanulmányozása nélkül nem tudom megmondani. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16902 üzenetére
Az hogy fixált háttér előtt görgeted az asztalt, az nem animáció. Ilyesmire gondoltam, ami esetleg okozhat akadást egy régi gépen.
Nem biztos, hogy hibás a sablon, csak az IE pár év lemaradással követte az új funkciók támogatását a jobb böngészőkhöz képest.
Talán egyszerűbb, ha belinkeled a sablont. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16899 üzenetére
Kommentbe, vagy megjegyzésbe tenni annyit jelent, hogy az adott részt olyan írásjelek közé teszed, ami miatt mint kód nem fog lefutni. Arra való, hogy megjegyzést fűzz egy kódrészlethez hogy az mit csinál, vagy teszteléskor, hibakereséskor használják annak ellenőrzésére, hogy az adott kódrész okoz-e hibát. Ha igen, akkor a kommentbe tevés után a hiba megszűnik. Minden programnyelvben más karaktereket használnak.
css:/*
szöveg*/
html:<!--
szöveg-->
js://
szöveg
Biztos vagyok benne, hogy nem a css miatt akad az oldal. Valamelyik js fájlra gyanakszom, de azt nem fogod megtalálni, ha még az alapok is hiányoznak. ITT kéne elkezdeni a tanulást, html, css, javascript sorrendben. Erre rá megy pár heted (hónapod), de az alapok elsajátítása nélkül még egy kész sablon testreszabása is megoldhatatlan feladat. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16897 üzenetére
Tedd kommentbe a hibás részeket és próbáld úgy.
Az "add identifying headings to all sections" hiányzó (al)címeket jelent: h2-h6. Ezek hiányától nem akadhat.
Nincs valami izgő-mozgó animáció a sablonba? A javascripttől akadhat inkább, vagy ha valami nagyon lassú/vírusos géped van. Vagy nagy felbontású képeket ágyaztál be...
Ez a "keyfreames reveal header" minek a formázása? -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16892 üzenetére
Tudtommal a CSS3 az aktuális verzió. Az svg vektorgrafikus kép, logókat szoktak ilyennel csinálni. A hibátlan html/css azt jelenti, hogy szabványos, azaz minden böngészőben szépen fog megjelenni az oldal, minden a helyén lesz. SEO szempontból ennek ott van jelentősége, hogy egy szétcsúszott weboldal látványa elrettenti a látogatókat.
Régebbi böngészők nem támogatnak egyes funkciókat, főleg IE és windowsos Safari. Ezért úgy kell megcsinálni, hogy ha egy funkció nem általánosan támogatott, akkor se nézzen ki ocsmányul az oldal. Firefox, Chrome, Opera elég jól tolerálják a hibákat, ezért ezekben akkor is nézhet ki jól az oldal, ha hibás. Ezért érdemes lehet egy IE10-el is tesztelni. -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16887 üzenetére
Ezzel most túlságosan megkönnyítem a dolgodat, de tessék:
A <style> rész értelemszerűen mehet a külső CSS fájlba, csak az egyszerűség kedvéért ágyaztam most be. A szélesség (felbontás) változására reagáló rész (@media only screen and...) a CSS végére kerüljön. Akár több ilyet is megadhatsz, szélesség szerint csökkenő sorrendben. Az alap értékeket a CSS első részében adod meg, a "@media only screen and (max-width: .......px) {...}" utasítás-tömbben pedig azokat, amiket változtatni akarsz, ha az ablak szélessége a megadott méretre csökken. Amely paramétereket nem változtatsz az alapbeállításhoz, vagy egy korábbi szélesség-módosításhoz képest, azok érvényben maradnak.<html>
<head>
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"/>
<style>
* {margin:0; padding:0; border:0;}
.video_container {width:100vw; height:auto; float:left;}
.YT_video {width:50vw; height:28.125vw; float:left;}
@media only screen and (max-width: 520px) {
.YT_video {width:100vw; height:56.25vw}
}
</style>
</head>
<body>
<div class="video_container">
<!-- video_1 -->
<iframe class="YT_video" src="https://www.youtube.com/embed/RG9TMn1FJzc" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
<!-- video_2 -->
<iframe class="YT_video" src="https://www.youtube.com/embed/RG9TMn1FJzc" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
</div>
</body>
</html> -
T J
tag
válasz
Ice&Lime #16872 üzenetére
Ha nincs megadva verzió, akkor html5, úgy tudom. Egyébként is erre volt érdemes törekedni már 5 évvel ezelőtt is, nem a régebbi verziókra. Én lezárnám a taget, mert a szerkesztőm akkor színezi ki.
Amúgy: html-Validator, Css-validator, általános, PageSpeed ...
A metákat maradéktalanul kitölteném, mert nem tudod melyik kereső mikor fogja figyelembe venni, és ha a google azt is mondja hogy nem nézi, akkor se biztos hogy igazat mond. Volt már rá példa, és teljesen logikus is, hogy
hazudnakeltitkolják az igazat. Különben mindenki a keresőre optimalizálna, nem a fogyasztóra. És így nincs mit számonkérni ha nem is tudsz semmiről, és akkor és úgy különböztetnek meg valakit előnyösen/ hátrányosan, ahogy/amikor akarnak, következmények nélkül.Jó helyezésre egyébként csak akkor számíts, ha rengeteg backlinket össze tudsz gyűjteni, és/vagy fizetsz a googlenak. A szénné optimalizálás se ér szinte semmit ebből a szempontból. Tartalmat meg ha nem tudsz annyit kirakni, hogy a látogató képtelen legyen egy alkalommal végigolvasni, akkor nem jön vissza, mert ha már mindent látott, akkor minek. Szerintem.
-
T J
tag
válasz
I02S3F #16782 üzenetére
& inf3rno:
Én amatőr vagyok, néha egyszerűbb oldalakat készítek ismerősöknek, h ne felejtsek el mindent. Legutóbb pl ezt, magamnak: tolcser.com
SEO-ra elég sok időt áldoztam: reszponzív dizájn, strukturált adatok (jsonLD), sebesség (tömörített, "értelmes nevű" képek, amiket mobil nézethez méretre is vágtam), SSL tanúsítvány ... Sajnos gugliban elég vacakul szerepel az oldal, aminek az is lehet egy oka, h nem tudok értelmes helyeken backlinkeket szerezni, illetve most sikerült egyet
Galéria hiányának oka, hogy még nem tudtam egy rendes loadert kiizzadnom, js-ben.Gondolkodom még azon, hogy csinálok egy "blog" fület az oldalra, egyfajta tudástár jelleggel, pl: felületkezelő anyagok, eljárások leírása (definíciók, leírások, előny/ hátrány megjelölésével), DIY-tippekkel, letölthető tervrajzokkal barkácsolóknak, stb.
Szerintetek lenne értelme?
Mondjuk a célcsoport szempontjából ennek közvetlen értelmét nem látom, de növelheti a látogatottságot, ami közvetve segíthet a potenciális vevők keresésében is megjelenni.Másik függőben levő ötletem egy webshop, de a kiszemelt termékkörben annyira nagy az árverseny, és minimális az elérhető árrés, hogy elbizonytalanodtam, van-e értelme befektetni a szükséges időt.
-
T J
tag
Hát tiszta CSS-t én se tudok, mivel még a html és css között is telik el idő. Nekem bevillant a html. Aztán egy fehér réteggel takartam el, amit betöltés után eltüntettem. Szóval valami maszkolással, vagy késleltetéssel próbálkoznék.
Esetleg ha minden oldal saját menügombját htmlbe is formázni, majd betöltés után felülírni, valami onMouseOut-tal.
De lehet butaságot beszélek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest