- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Itt csupán a teljes oldalfelépítésről van szó, nem arról hogy a táblázat használata halott.
Én is erről beszéltem. Bár a teljes layout-ot ritkán készítem táblázatosan, de űrlapokat pl. szinte mindig, pusztán azért, mert egyszerűbb. (Pedig ugye az sem táblázatos adathalmaz)
A div elemek tologatása, illetve pozícionálása igenis a web2-es korszakban fontos összetevője.
Jólvan, nem kell a bullshit. Az egész a kért dizájntól függ, például ha olyat rajzol a dizájner, hogy pixelpontosan kell mindent pozicionálni, akkor azt pont táblázattal egyszerűbb megoldani, web2-es alapelvek ide vagy oda.Azért mert a kódban hamarabb szerepel a releváns tartalom, amire mondjuk a keresők is pozitívan válaszolnak. Nem hiszed? járj utánna.
Elhiszem. Abban kételkedem, hogy egy normálisan megcsinált SEO esetén ez a trükk lényegi javulást hozna.Ha egyszerűen akasz oldalt felépíteni, akkor fogj meg egy css keretrendszert, pl 960.gs. Pillanatok alatt összedobsz táblázat nélkül egy olyan oldalt, ami minden böngészőben ugyanúgy jelenik meg.
Össze tudom dobni kézzel is, csak nem szeretemIgen, csak a renderelés nagyobb erőforrást használ. Addig nem kapsz kimenetet amíg az utolsó </table> ig el nem jut az értelmező.
A gyakorlatban nem szignifikáns a különbség. Te szoktál látni olyat, hogy azért jön be lassan egy oldal, mert lassan rendereli a böngésző? Van rengeteg trükk, amivel nagyságrenddel nagyobb javulást lehet elérni.
A másik, hogy egyszerűen nem tud lekötni a html/css huszárkodás, nem érdekel, untat, azért csinálom, mert szükséges, nem azért, mert annyira szeretem. Ha valamit optimalizálni kell, akkor inkább nekiesek a szerver oldali kódnak, mintsem ezekkel a gagyi leíró nyelvekkel pöcsöljek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest