Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz tob!as #2615 üzenetére

Itt csupán a teljes oldalfelépítésről van szó, nem arról hogy a táblázat használata halott.
    Én is erről beszéltem. Bár a teljes layout-ot ritkán készítem táblázatosan, de űrlapokat pl. szinte mindig, pusztán azért, mert egyszerűbb. (Pedig ugye az sem táblázatos adathalmaz :) )

A div elemek tologatása, illetve pozícionálása igenis a web2-es korszakban fontos összetevője.
    Jólvan, nem kell a bullshit. Az egész a kért dizájntól függ, például ha olyat rajzol a dizájner, hogy pixelpontosan kell mindent pozicionálni, akkor azt pont táblázattal egyszerűbb megoldani, web2-es alapelvek ide vagy oda.

Azért mert a kódban hamarabb szerepel a releváns tartalom, amire mondjuk a keresők is pozitívan válaszolnak. Nem hiszed? járj utánna.
    Elhiszem. Abban kételkedem, hogy egy normálisan megcsinált SEO esetén ez a trükk lényegi javulást hozna.

Ha egyszerűen akasz oldalt felépíteni, akkor fogj meg egy css keretrendszert, pl 960.gs. Pillanatok alatt összedobsz táblázat nélkül egy olyan oldalt, ami minden böngészőben ugyanúgy jelenik meg.
    Össze tudom dobni kézzel is, csak nem szeretem :D

Igen, csak a renderelés nagyobb erőforrást használ. Addig nem kapsz kimenetet amíg az utolsó </table> ig el nem jut az értelmező.
    A gyakorlatban nem szignifikáns a különbség. Te szoktál látni olyat, hogy azért jön be lassan egy oldal, mert lassan rendereli a böngésző? Van rengeteg trükk, amivel nagyságrenddel nagyobb javulást lehet elérni.
    A másik, hogy egyszerűen nem tud lekötni a html/css huszárkodás, nem érdekel, untat, azért csinálom, mert szükséges, nem azért, mert annyira szeretem. Ha valamit optimalizálni kell, akkor inkább nekiesek a szerver oldali kódnak, mintsem ezekkel a gagyi leíró nyelvekkel pöcsöljek.

• zotya678

csendes tag

válasz tob!as #2113 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm tob!as! Pontosan erre gondoltam!

Új hozzászólás Aktív témák