Hirdetés
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Bár a legtöbb negatívat itt olvastam, de nem vette el a kedvem Ha a Divison-féle repetitív dolgokba beleraktam majdnem 1000 órát, valszínűleg ez is tetszeni fog.
Kérdés: ez a 120 FPS-t nem hozta stabilan dolog azzal a 14. genes CPU-val, ez 2K vagy 4K?
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
4K-ban, DLSS Balanced beállítás és minden más maxra húzása mellett, de egyértelműen CPU-limitált volt a játék már gyakorlatilag az első pillanattól kezdve, mert már ott is "csak" 110-115 fps körül ment és visszafogta a kártyát.
Tegnap beszéltem Nick Evansonnal, aki a PCGamernek csinált benchmarkokat a játékról, ő ugyanilyen eredményt tapasztalt egy gyakorlatilag ugyanolyan konfig (4080 Super + i7 14700KF) esetében (nekem 4080 és 14700KF van). Ő 116 átlag fps-t és 95 fps-es 1%-os minimum értéket mért.
Én azt követően egyből belőttem 90-re az fps-t (RivaTunerrel), hogy láttam, nincs meg a fix 120, mert gondoltam, hogy kb. 90 lesz az a reális határ, amit végig tud majd tartani a 14700KF.
Egyébként a játék szimulációs komplexitása ezt nem indokolja. Tonnaszámra a képernyőre zúduló ellenfeleket már 10-15 éve is láttunk pár játékban, a fizikai szimuláció meg kimerül abban, hogy van néhány mozdítható/törthető környezeti elem, meg hogy mozog a kis ruhadarab a katonák páncélján.
Amúgy ne is vegye el, a konklúzió nálam is az lett, hogy ez bizony egy jó játék, csak persze attól érdemes tisztában lenni a gyengeségeivel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi a választ meg a cikket is!
Megnyugodtam, mert 2K monitorom van, a vasam viszont képes lenne 4K-ra (adatlapomon).
Inkább rákérdeztem, mert a játék gépigénye elég vad, és láthattuk az utóbbi időben mennyire gyatrán optimalizált játék jelenik meg. De az írásodból lejött, hogy szerencsére nem bukovári a játék semmilyen téren, megérte a hype!Kiváncsi leszek mit tud natívban ha mindent kimaxolok, de megnézem majd Quality módban is. A Horizon Forbidden West kivételével mindig natívban tolom, viszont az a játék nem értem miért és hogy, de DLSS Quality-ban szebb látványt nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Natívban nem próbáltam, mert 4K-nál az kb. mindenben framerate gyilkos. Viszont – és most itt ismét arra hivatkoznék, amit Nicktől hallottam –a játék elvileg... khm... össze..arja magát natív felbontásban, és elveszi az fps 33-50%-át DLSS Quality-hoz képest. Elvileg ennek a képernyőtükröződésekhez és a volumetrikus cuccokhoz van köze, amikre valószínűleg kihatással van a felskálázás.
Amúgy a DLSS minősége abszolút játékfüggő. Pl. az eredeti Modern Warfare Warzone-ban még a DLSS Balanced is hulladék kategória volt, míg más játékokban az Ultra Performance (ami 720p-ből skáláz 4K-ra!!!) is korrekt képet tud nyújtani, elég csak a RoboCop: Rogue City-re gondolni (a betonon lévő tócsák tükröződését leszámítva).
Nálam mindig az a szabály, hogy elsőnek próbáljam megcélozni a 120 fps-t a megfelelő képbeli simaság jegyében, illetve hogy legyen olyan reszponzív a játék irányítása, hogy az már ne szabjon érezhető gátat a játékbeli tudásomnak. Meg általában 3840x1600-ban (21:9 ultrawide-ban) szoktam játszani a TV-n is, amivel lehet nyerni még egy csomó extra képkockát.
Szerk.: amúgy az egyszerűsített aranyszabály kb. így néz ki az esetek többségében:
1080p - Ne használj skálázást, hanem natív/DLAA, vagy rosszabb esetben is DLSS Quality.
1440p/1440p ultrawide - Itt már mehet DLSS Balanced.
1600p ultrawide / 2160p (4K) - DLSS Performance is okés, szélsőséges esetekben pedig Ultra Performance is.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Többet érdemelt volna, de egynek jó lesz.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
addikt
Mindenképp kifogom próbálni a natívat, mert kíváncsi vagyok egy: hogy sikerült az optimalizáció, kettő: mit tud a konfigom . Ha meg tényleg ilyen sok fps-t elvesz, az hamarosan jutub videók százában be lesz mutatva és hamar patch-elik.
-
L_ajos
őstag
Társakat keresek közös írtásra
Pm pls!
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Mondjuk most király a szerver... Kb játszhatatlan. ELég pakolgatja az ellenfeleket, az animációk nem mennek le ( laaaaaaaaaaaaaaaaag ) és még sorolhatnám. Ennek is olyan szaga van hogy kb csak a SP miatt érte meg a drágább és majd valami baromsággal kompenzálnak...
-
L_ajos
őstag
válasz VágniValó #10 üzenetére
A tutorialból nem jutok ki... a harc animációkat nem is látom az elejétől a végéig, a mobok teleportálnak a laggtól és csak csapkodok értelmetlenül stb... ez így már megint nagyon vérgyenge...
ja és gagyi, semmit sem csináló "fix"en kívül meg sem mukkannak...
Elég gáz...
-
MikeWazowski
veterán
Remélem javul majd azért még az optimalizálás.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
GeneraL_XTX
veterán
Komolyan itt tartunk 2024-ben hogy egy játékban nincs megjelenéskor ultra wide suppot? Nem volt idejük lefejleszteni amikor így is késett majd egy évet a megjelenés vagy mi? Elképesztő mit meg nem engednek maguknak manapság a fejlesztők/ kiadók.
-
Immolatiel
lelkes újonc
A Warhammer-köntös miatt egy-két éve végigjátszottam az első részt, de számomra a legjobb esetben is csak középszerű volt, nem tartom alulértékeltnek (mondjuk nem is vagyok akkora akciójáték-rajongó). Úgy igazán ez sem tűnik jobbnak, de egyszer talán rápróbálok - na nem mostanában, előbb a Boltgun-t kéne egyszer befejezni, néhány pálya után azt is eluntam. Pedig bejön ez a világ, csak valahogy a játékok nem nőnek fel hozzá, legalábbis abban az értelemben, hogy a "jó" kategóriába bekerüljenek nálam.
-
sittes79
addikt
válasz GeneraL_XTX #13 üzenetére
Ne mar, igy akor nekem egyelore kuka, azt hittem en is, hogy ez mar tenyleg alap 2024ben.
-
L_ajos
őstag
Szerintem nem.
nekem tegnap óta sehogy sem oldódik meg a szerver issue... LAG. Játszhatattlan!!!![ Szerkesztve ]
-
addikt
Na ez kemény, én is rohadt dühös lennék. Elindításkor elsőre nem ment, kérte hogy a legfrissebb riva tuner legyen a gépen, install, gép ujraindít, ment. De akkor morogtam én is.
Haveromat a prológus/tutorial úgy felkúrta, hogy szintén a refundon gondolkodik. Neki az irányítás nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
pRoject22
őstag
Töltsétek le a legújabb DLSS 3.7.20 file-t tpu-ról és írassátok felül a clientpc/root/bin/pc mappában lévő dlss file-t és egy picit szebb lesz a kép
Nálam 13700K+4080 110-120 fps, minimális cpu limit van mert a VGA nem mindenhol megy 99%-on, néha leesik 95%-ra így én is limitáltam 90 fps-re 4K-ban DLSS qual- al, ezen kívül minden ultra, beszarás ez a játék, nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
válasz VágniValó #20 üzenetére
Még egyszer újraraktam... ugyan úgy ha skippelem az intrót is töltés közben látom hogy "joining server" majd jön oldalt a "gyenge internet" jelzés.. a stabil gigabitre...
Eszméletlen röhejes.. és amúgy a sok gagyiságon kívül ami semmit nem csinál, nem találom a megoldást...
Tényleg feladom, pedig már tegnap is iszonyúan rákészültem
Amúgy csak nekem van meg Epicen?
No megnéztem az OFFLINE-ot... ERRE VARJATOK GOMBOT???!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
heihachi
addikt
válasz VágniValó #20 üzenetére
Ezzel en is igy vagyok: a tutorial utan gondolkodom a refundon. Szep jatek, ertem, hogy miert tetszik ez valakinek de ez az iranyitas nalam a vallalhatatlan kategoriaba esik. Ez nyilvan nem a jatek problemaja, hanem az enyem, de egyelore erosen gondolkodom rajta, hogy vissza az egesz.
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
Giovan!
addikt
Azt olvastam valahol redditen hogy telepíti az Epic launchert indításkor a steames verzió is. Ez igaz? Mert ha igen akkor bármennyire vártam is ezt a címet, skippelni fogom.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
zsolesz967
aktív tag
Én ps5-ön egyszer találkoztam eddig egy kisebb fps droppal,a popupoló környezet jobban zavar.
Ps5,s10+,galaxy watch s3 frontier
-
NandoXXL
senior tag
- primitív a játék
- nehézkes és ismétlődő gagyi mechanika
- csőpályák, éllettelenek (szakaszos spawn van, mint egy horda játék gagyin kivitelezve)
- nem néz ki rosszul, kár érte
- előző részét szerettem a hibái ellenére, nagyon vártam de ennyi pénzért 2024-ben ez egy primitív, nehézkes nem immerzív játék. Minden buta nehézkes szar gameplayt el lehet adni, AMD meggondolhatná mire ad pénzt. Ez így eretnekség már megint a a Warhammer nevével.[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Chalez
őstag
Nem rossz a grafikája, nagyon élnék egy jól játszható Warhammer TPS-t. De ez a harc valami ultra gagyi benne, 10 percet élt meg a gépemen
-
"belőttem 90-re az fps-t (RivaTunerrel)"
Az NV driver-ben már pár éve van maximális képkocka korlátozás opció amit játékonként állíthatsz nem kell ehhez külön program.
Többiek:
Így nem érte meg úgy nem érte meg, de mindenki tudja, hogy a játék elérhető khhhmm "ott" szóval nem kell itt megjátszani a szentet senkinek sem.
A gameplay-t meg meg lehet nézni YT-on és az alapján már le lehetett volna szűrni, hogy mit is kapsz a "pénzedért" szóval kell-e neked a game vagy nem.
Aki azt írta egynek elmegy azzal értek egyet. Egyszer végigtolod aztán kész jöhet a következő game. Nem kell ezt túlspilázni tudjátok nagyon jól.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
félisten
Ez a TV-s ultrawide felbontás jó ötlet. Eddig olyan TV-ket kerestem, amelyek ezt szoftveresen megoldják (Samsung, TCL), de igaz: Nvidia vezérlőpultban is be lehet állítani custom felbontást.
Csak egy kérdés: a 21:9 képarány, nem inkább 3840x1646 képpont, 1600p helyett?
Vagy Te hogyan lövöd be?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ja, de:
1. Az Nvidia paneles megoldás frame pacing problémákat tud okozni
2. Sokkal körülményesebb a kilépkedéssel állítgatni, mint egy RT-t
3. Az RT amúgy is fut minden játék első indításakor, hogy monitorozni tudjam a teljesítményt és az alapján belőni egy grafikai beállítást és fps értéket
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz AxBattler #35 üzenetére
3840x1600. Ugyanilyen felbontású a 38 hüvelykes, 175 Hz-es LG ultrawide monitorom is, és ez mára egy sztenderd, játékokban többnyire külön kiválasztható felbontásnak minősül. Ez lényegében 24:10-es képarány, sok film hajszálpontosan ebben a felbontásban kerül 4K Blu-Rayre, vagy pl. bizonyos játékok átvezetői is ebben a felbontásban futnak (pl. Kena).
A 2560x1080, a 3440x1440, a 3840x1600, és az 5120x2160-as kijelzőket mind ultrawide 21:9-es monitorként marketingelik, holott egyik se teljesen 21:9-es, de majdnem azok, és így könnyebb kategorizálni őket. A gyakorlatban egyébként így viszonyulnak egymáshoz szélesség terén: 1080 p = 2160 p < 1440 p < 1600 p. Tehát a 21:9-es fogalmi keretrendszeren belül az 1600 p-s ultrawide a legszélesebb.
Nekem egy TCL 85C735 van, azon szoktam így játszani. Nvidia vezérlőpulton belül van kreálva egy 3840x1600-as felbontás, 120 Hz-cel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
addikt
Videók és tesztek alapján Anthem-es érzésem van.
Nem túl érdekes campaign, kevés content utána. És még repkedés sincs ,hogy elvigye egy ideig a hátán az egészet.
Gondolom a vége is ugyanez lesz. 1-2 hónapig felkapott, utána halott game.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
A következő 1-2 héten belül kiderül,hogy a készítők mennyire foglalkoznak a játékkal illetve a hype megmarad-e vagy sem. Warhammer kedvelőknek kötelező darab, ha másért nem a látványért, az valami félelmetesen jó. Hosszútávon ez is olyan lesz, mint minden coop grindeolós játék. Ha valakinek bejön ez a cucc akkor marad, ha nem akkor lelép a champange után.
Egyelőre nem jövőt nem jósolok neki, annak ellenére, hogy le se tettem még a játékot, de a közelharci mechanika, amire elég sok minden épül valahogy nem adja. Ezen valamit kell dolgozniuk, mert elég frusztráló tud lenni, főleg magasabb szinten már.Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
heihachi
addikt
Vallalhatatlanul szarok a szerverei a jateknak. Keptelenseg egyetlen normalis lagg nelkuli jatekot jatszani. Kar erte, de egyelore lehet, hogy emiatt felre kell tennem, mert ez igy inkabb frusztralo es kevesbe szorakoztato egy ido utna. Meg ez a megallas nelkuli toltokepernyo a battle barge-on meg a mission elott...
[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Bontatlan dobozos OnePlus Buds Pro 2 - Obsidian Black fülhallgató + Ajándék szilikon tok!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen