- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
-
Mobilarena
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Megoldva! Maradt az ephone Trunk szolgáltatóként. PIPA. A PBX közül a MikoPBX (MikoPBX) lett a nyerő kezelhetőség szempontjából, mert nem csak én fogom olykor szerkeszteni a beállításokat. A MikoPBX is Asterisk alapú, hasonló webes felülettel, de szerintem könnyebben kezelhető. Sikerült az ephone szerveréére bejelentkeznem SIP azonosítással. A mellékek is megvannak, készülékekkel tesztelve (Grandstream és Panasonic, valamint Yealink). Az éles központ majd VM-ben fog futni az egyik szeron, így a fő rendszertől el lesz különítve. Sikerült a kimenő hívások forgatókönyveit, számformátumait is megadni. PIPA. Az ephone rendszerében a napi és havi limit beállítható, valamint a nemzetközi hívások tiltva lesznek. Ahogy olvastam sok helyen sebezhetőséget látva a saját PBX házon belüli megoldásaiban, javasolták, hogy ezekkel a limitálásokkal elkerülhetőek az incidensek nagy része, mely jelentős telefonszámla díjat okozhatna. Köszönöm a segítségeteket.
-
laracroft
senior tag
1. Melyik előfizetési lehetőséget használod a
4-ből ?... ja bocs több is van
2. Tegnap meg ma reggel az fordult elő, hogy a 30-as számokat nem lehetett hívni. Minden más körzet ment, de az nem. Írtam egy levelet az ephone-nak, valamit matattak, aztán jó lett. Másnnál nem volt ilyen eset? -
itanczos
senior tag
A levél küldés sSMTP-n keresztül megy. A webes felületen nem lehet beállítani, ezért kézzel beírtam a config fájlba a szükséges beállításokat, úgy megy.
A trunk beállítással volt a gond (ne kérdezd mi...), végül egy új telepítéssel és minimális beállítással trunk-nél megoldódott.
Az OpenVPN plugint nem vettem meg, az alap 2 kliensig ingyenes, azt használom most.
VPN-en keresztül a SIP protokollon megy most rendesen, PJSIP alatt nem!
Biztos, hogy NAT hiba, de nem tudom miért nem működik.A web-es felületen nem lehet megadni helyi hálózatokat a hálózati beállításnál, egyszerűen hiába adok meg, elmenti látszólag, de vissza lépve megint eltűnik...
Ilyen szempontból nekem sokkal megbízhatóbbnak tűnik a freepbx. Ott néha már túl sok a beállítási lehetőség, de azok működnek is.
De nem adom fel a Vitalpbx-et!
-
itanczos
senior tag
Nekem nem sikerült beállítani a mail küldést. Egyszerűen hiába mentem el a webes felületen. A log-ban olyan bejegyzés van, mintha nem lenne beállítva.
Az Ephone trunk működik, de valamiért a Fail2Ban letilja az Ephone ip címét...
Beállítottam a VPN plugin, ami
működik is, de melléken VPN-en keresztül nincs hang. Sem pjsip-el, sem SIP-el.
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséget.
Egy "kis" guglizás után sikerült PBXes-en beállítani extension-önkénti különböző CID küldést. A titok nyitja az volt, hogy a Stuntcalls trunk esetében a usernevet üresen kellett hagyni, s a password mezőbe kellett beírni az adatokat az alábbi formátumban: pass:user
Furcsa, de működik...Az outbound routing-al egy kicsit meg vagyok lőve, mert ugyan a pattern-t be tudom állítani, de azt, hogy a mintának megfelelő kimenő hívásokat ne egy trunk-re, hanem egy belső extension-re továbbítsa, sehol nem találom ezen a beállítási lapon .
A FreePBX-hez használt VPS-t te kinél veszed igénybe, s mennyire megbízható (ha olcsó)?
-
Xray-1
tag
Nem engem kérdeztél, de leírom én is az én tapasztalatomat.
Én FritzBoxban használok sima exVodás (kikódolt) Hauwei(?) GSM sticket. Nem minden tipus jó és a Fritz oldalán is van a gyári ROM-al korlátozás (A fritz meghajolt a német szolgáltatóknak, akik nem engedtek minden irányban keresztül kasul dolgozni a gsm gatewayel, de ki lehet kerülni nagyrészt).
Egyéb esetek engem is érdekelnének, örülök ha más is megosztja, amit ismer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Renault, Dacia topik
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest