Hirdetés
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
nincs értelme megtartani a régi kártyákat, ha az újak ugyanolyan MSRP-vel jönnek. ami meg beragad készlet, azokat csak jelentős discounttal lehet elsózni.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
arpi6k
addikt
Azt a nem elhanyagolható infót azért beleírhattátok volna, hogy az új 4070 ti super már 16 gb rammal van szerelve a 12-vel szemben.....
Intel & ATI
-
nexplo
őstag
Nekem az jutott eszembe hogy most már a 4080-at sem éri meg megvenni (eddig sem volt valami best buy) mert az újak oda fognak csapni az árnak. Én is szemezgetek egy 4080-al de szerintem egy 4080 super vagy egy használt 4090 lesz belőle inkább ha kifogom jó áron
Az biztos hogy a 4080 tulajok most "vakarózhatnak" ha az NV odaver az áraknak...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
anulu
félisten
szvsz 4080 ilyen "senki földje" volt. akinek volt MSRP $1200-a VGA-ra, annak 1600 is egy 4090-re. akinek meg nem, az vett egy 4070Ti-t.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
anulu
félisten
nVidia-ékra hivatkozva asszem talán RedGamingTech mondta, hogy "for good" le akarnak a 7900XT és XTX-el számolni, hogy aki GPU-t akar venni, annak eszébe ne jusson, hogy van más is, mint a "zöldek". ez alapján nem kizárt egy eléggé agresszív árazás, és a "nem super"-eknél egy MSRP vágás is.
4090-ről ne beszéljünk, out of stock nagyjából mindenhol, Kínába áttoltak mindent, hogy az életbe lépő tiltás előtt ki lehessen pucolni, nV nem tud annyi AD102-t gyártani, ami ne fogyna el.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Én a helyedben akkor már megvárnám az 5090-et. Nem hiszem hogy akkora problémáid lehetnek jelenleg a 3090Ti-vel.
Nekem legalábbis a 3080Ti-vel nincs és nem is tervezem a 4xxx szzéria beszerzését."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
jelentős discounttal lehet elsózni
Erre árunk mi! Bár nekem inkább egy 4060Ti 16G kellene, masszív diszkáunttal!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 HTPC ház, Silverstone Sugo SG05B ...................................................................
-
xtremist
senior tag
Soha nem sikerül nekik... Idén 4 alkalommal kellett döntenem hogy Amd vagy Nvidia, és minden alkalommal ha a kb azonos teljesítményszintet néztem, az nvidia egy alap hűtéssel 2/3 akkora vrammal került 60-800e ft-tal többe, mint egy prémium hűtésű Amd. Semmilyen márka elkötelezettségem nincs, 3080 ig nvidiák voltak, csak ott meguntam hogy a 3060 több vramot kap mint a 3080, és ezt megismételték ebben a generációban is..
-
Pakmara
őstag
Nagyon kíváncsi vagyok mik lesznek a tényleges árak. A 4070 Ti Super érdekelne is. Az elnevezés viszont borzalom.
-
Alogonomus
őstag
A két kisebbik esetleg jöhet az eredeti MSRP áron, mert kategóriájukban nem voltak annyira lemaradva ár/érték vonatkozásában, amit némi gyorsulással ne tudnának ledolgozni, bár a 7800 XT így is kemény dió lesz.
A 4080 Super viszont $1200 esetén csak visszadolgozni tudná magát abba a pozícióba, ahol egy éve volt a bevezetésekor. Az egy évvel ezelőtti ár-érték arány már kevés lenne a trend megfordításához. Egy év alatt nagyjából azt az 5%-ot veszítette erőben az XTX-hez képest, amennyit a teljesen feloldott AD103 és 24 Gbps GDDR6X hozhat pluszban a 4080 Super számára.
A $999-os tippet én is túlzónak tartom, de a marketing számára az a "három számjegyű" ár lenne az ideális a szintén "három számjegyű" XTX elleni küzdelemhez. Végül valószínűleg vagy a 4080 jelenlegi utcai $1100-os árát fogják megjelölni MSRP gyanánt, vagy inkább nem lesz hivatalos MSRP. -
Dragon3000
veterán
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
A jobb rt képesség miatt simán kinézem belőlük az 1200-as árat is.
-
anulu
félisten
kb 1 hete néztem (YT videók alapján), NY-Eu / USA-ban nem lehetett találni, elvétve volt 1-2, ami nem out-of-stock. itthon beragadt készletek vannak, aki meg akarta már venni, az megtette.
ránéztem MicroCenter, Newegg, caseking-re és már rendeződött a helyzet, úgy tűnik.
-
anulu
félisten
nincs az az ég, hogy AMD-hez nyúljak GPU-ban, annyit szívtam velük. jópár éve váltottam, vissza sem néztem. inkább kifizetek többet az azonos teljesítményért, de nem hullik ki a driverek miatt a maradék hajam. a Displayport 2.1 meg nagyon marginális eseteket kivéve értelmetlen.
aki meg ismerősök közül AMD-t venne, annak előre szólok, hogy "sok sikert, de segíteni nem fogok, ha bajod van."
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Ugyanígy döntöttem én is. Ahogy gamingre a processzorban is nyugodtan át lehet ugrani 1-2 generációt, úgy jelenleg egy 3080 Ti-ról sem feltétlen érdemes 4080-ra ugrani. 1440p-re szerintem 1-2 cím kivételével kompromisszum mentes egy 3080 Ti, egyszerűen nem ad akkora előrelépést a 4080, mint amekkora felár lenne a váltás. Az 5080-ig szerintem nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
4080S gyere rám
-
Alogonomus
őstag
válasz
Dragon3000 #15 üzenetére
Egyre kevesebb RT-s cím jön ami nem UE5-ös, az UE5 címekben pedig az eddigi címeket végignézve nincs előnyük a Lovelace kártyáknak. Egyedül a DLSS az, ami még mellettük szólhat, de az tényleg marginális különbséget jelent az FSR ellenében.
-
-
Busterftw
veterán
válasz
Alogonomus #22 üzenetére
Nem csak ez a faktor vga vasarlaskor.
A kutyanak nem kell tul draga 4080-bol igy is 3x annyi van Steamen, mint 7900XTX-bol.
Oktober:
0.64% vs 0.19%Konkretan szeptemberrol oktoberre majdnem annyival novekedett a 4080 arany, mint amennyit osszesen a 7900XTX osszekapart osszesen: +0.11%
-
MZsoltee
veterán
Érdekes. Lehet más a felhasználás, de nekem játékok böngszés és filmnézés alatt volt problémám az AMD-vel.
Volt AMD-ből 7870LE, RX570, RX580, 5700XT és 6700XT-m. Jelenleg egy 5600XT van a kisebbik gépben és egy 6800XT a nagyobbikban. Egyikkel sincs gondom. Gyári WHQL driver kis alulfesz és boldogság.
NV-ből járt nálam 1660, 1660 Super, 3060Ti, 3070, 3070Ti és 3080-as. Azzal sem volt gondom.
Az hogy egy cég egy termékével szívtál az nem biztosíték, arra hogy a következő termékével is szívni fogsz. Ahogy az sem biztosíték, ha valamivel nem szívtál, akkor a következővel sem fogsz.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Sontir Fel
őstag
Nem feltétlenül pénz kérdése, több összetevős dolog volt ez pl amikor vaciláltam a 4080 és 4090 között. Első körben azt kellett eldönteni, hogy PNY kell e nekem 4090ből (májusban az volt a legolcsóbb 1600-1700 euró körül), illetve akarok egy kb 50%os felárat fizetni +20-25% teljesítményért.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
catlaca
senior tag
Mostanra gondolom optimalizálódott a kihozatal, a gyártás és a vram is olcsóbb lett. Itt az ideje egy kis átcimkézésnek áremeléssel egybekötve. Köszönjük a nincsmit!
Valami fantáziadúsabb nem jutott eszükbe a super helyett? A titán helyett valami drágább fém? Mondjuk platinum extraüberdefaszajó. A szöveg hossza nem számít mert egy asus kártya neve már így is három sorban fér el a dobozon.
sokkal egyszerűbb lenne az msrp ár alapján elnevezni őket, pl: gf 800, gf 1200, gf 1600. Úgy is tudjuk, hogy a legdrágább a legerősebb.“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Alogonomus
őstag
válasz
Busterftw #24 üzenetére
Azt már rengetegszer kitárgyaltuk, hogy minimum a kártyák terén a Steam Survey eredményei már csak logikailag is sok ellentmondást tartalmaznak. Például októberben szinte ugyanakkora 4090 részesedést jelez, mint 4080 részesedést, ami racionálisan átgondolva is kizárható szituáció. Főleg azt is nézve, hogy szeptemberről októberre egy hónap alatt a 4090 aránya állítólag 14%-ot esett, míg a 4080 aránya 21%-ot ugrott. Aztán hogy az anomáliáknak a netkávézók az oka, a Valve érzékel rosszul, a Valve direkt nem adja ki a valós arányokat ingyen, vagy más az ok, az nagyjából lényegtelen is.
-
hahakocka
senior tag
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
Hardveraprón S sok boltban kapni 7900xtx et 7900xt àr közel. Újat! Powercolor Sapphire 360-380e Ft. Lesz e ennyi a 4080 szuper? Kètlem az Nv eddigi àrpolitikàjával.... S 5-10% nâl tuti nem lesz jobb S 5-10% al jobb a 7900xtx pont tehàt max egâl vrambanb-8gb. Fogyasztás is nőtt picit de mèg mindig jobb mint most Amd è. 7800xt 210-225e èrt kapható jó hűtèssel. 4070ti super16 GB grammal jó lehet csak szerintem 300e közel lesz S kb ugyanaz lesz erőben lehet. Rt Ben csak lesz 15-20% előnye viszont.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
Alogonomus #29 üzenetére
Azt mar rengetegszer kitargyaltuk, hogy egy webshop szamai mar csak logikailag es statisztikailag sem relevansok.
A Steam legalabb nagyobb mintaval rendelkezik."Például októberben szinte ugyanakkora 4090 részesedést jelez, mint 4080 részesedést, ami racionálisan átgondolva is kizárható szituáció."
Egyaltalan nem, pont 1 honapja kezdodott a kinai ban es az AI fokusz.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Mit tudni mi igaz a 2024 èv vège 5000es S 8000 és Nv S Amd karikról amúgy? Èrdemes e megvàrni őket? Vagy ezekből vàlasszunk?
Nekem se vojt Amd vél 5 èv óta semmi problèma 20 èves-mostani gamekkel se! Alan Eaje 2 is ment 30 fps el mesh shader nèlkül 5700 al![ Szerkesztve ]
-
noodle74
csendes tag
Azért meg kell nézni pár dolgot....hasonlítás képpen.
Titán nélkül: teszten a GeForce RTX 4070 - PROHARDVER! Videokártya teszt vs.
NVIDIA RTX 4080 SUPER and RTX 4070Ti SUPER to feature AD103 GPU, RTX 4070 SUPER gets AD104 - VideoCardz.com -
_kovi_
aktív tag
Az ég egy adta világon semmi probléma nincs az AMD driverekkel.
Anulu bánhatod hogy kihagyod őket, mert egyértelműen jobb ár/teljesítményben mint az NVIDIA. !
És akkor a LINUX támogatásról ne is beszéljünk ugye...[ Szerkesztve ]
-
D013
aktív tag
válasz
hahakocka #32 üzenetére
AMD ezúttal nem fog próbálkozni a felsőkategóràval. Egy àtmeneti gen lesz ahol középkat lesz a max. Nekem ezzel nincs problémám ha mondjuk a teteje egy jó fogyasztású 4070Ti körül van. Közben az Intel is érkezik a Battlemage szériával, amit mint A770 LE tulaj, szintén nagyon várok.
-
Cefo81
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik vidiókártya jobb játékra?
RTX 4070
https://ipon.hu/shop/termek/msi-gaming-x-slim-white-geforce-rtx-R-4070-12gb-gddr6x-dlss3/2203054?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=ML+-+DYNAMIC+RE+-+new&utm_content=1D+re-marketing&fbclid=IwAR0bPywEV5fu6A7paRYkMgkQmYBVdv8F8wKqZiaL1RyVd9mPWCi11u2aYAw
Vagy az RX 7900 xt
https://aqua.hu/alkatreszek/xfx-radeon-rx-7900-xt-20gb-speedster-merc310-ultra-videokartya-rx-79tmercu9-t1290529?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAu9yqBhBmEiwAHTx5p61a5fg20x3WpkDmFHLq7oOkJ6_84LOVTgcllW5G83-oKjMMlu1k_hoC-jMQAvD_BwE
Válaszotokat előre is köszönöm! -
anulu
félisten
az elmúlt 2 hónapban 5 ismerősöm vett AMD GPU-t. 2 7800XT, 2 7900XT, 1 XTX. 4-en 1 héten belül vitték vissza. fagyások, random kékhalál, stb. amikor volt info, az a VGA driverre mutatott. volt új gép és upgrade is közte.
1 7900 XT maradt a tulajánál, ő próbálkozik vele.de, vannak bajok, méghozzá komoly bajok. nem akartak semmi extrát, csak játszani, kevesebb pénzt kifizetve, mintha nV kártyát vettek volna. nem sikerült, a 4-ből 3-nak 4070 Ti lett, a 4-nek sima 4070.
linux támogatással pedig foglalkozzon, akit érdekel... ebbe ne menjünk bele, nem akarok flame war-t.
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #30 üzenetére
Most már azért nem az a helyzet, mint szeptemberben, amikor a kártyámat vettem, és tényleg 360-370 ezer volt a jobb XT, de 380-390 ezerért már jobb XTX volt kapható hivatalosan boltban.
Bolti árként XTX-re 410 ezret látok most legolcsóbbként, viszont a 4080 is 485 ezertől indul, vagyis szűken 20% a felára, pedig gyengébb. Na ezt a teljesítménylemaradással együtt mondjuk 25% hátrányt ha visszacsökkentenék a hardverfejlesztéssel és árcsökkentéssel 15%-ig, akkor annyiért már tényleg reális ajánlat lehet az Nvidia márkaérték hátszelét is belekalkulálva. A 4080 Super hivatalos árát majd a teljesítményéhez igazítják. Amit nem dolgoz le extra teljesítményből, azt kell majd az árával kikompenzálni.A frissítéssel az Nvidia lényegében kiveszi az RTX 4070-et a 4070<->7800 XT meccsből, és feljebb pozicionálja, hogy már ne a 220 ezres 7800 XT ellen versenyezzen, hanem a 320 ezres 7900 XT olcsó alternatívája lehessen, míg a 4070 Ti Super a 7900 XT áráért kínálna teljesítményben ugyanannyit, de persze az Nvidia márkaértékével megtámogatva.
A 7800 XT ér/értékével állítólag nem is tervez versenyezni az Nvidia.
-
fatal`
félisten
egyértelműen jobb ár/teljesítményben mint az NVIDIA.
Amíg nem zavar a brutál idle fogyasztás (és esetleg a vele járó zaj vagy a ki-be kapcsoló venti) magas képfrissítéses többmonitoros rendszernél, amíg nem használod az encodert, nincs VR és nem használsz RT-t sem.[ Szerkesztve ]
-
makszutov.hu
csendes tag
Várom, hogy az RTX 4090-esemet valami jobbra cserélhessem - a downgrade nem esély.
-
PuMbA
titán
Én nyáron váltottam NVIDIA-ról AMD-re. Öt különböző VGA driver volt fent ez idő alatt. Kicsivel több a kisebb nyűg, mint NVIDIA esetén, de atomstabil. Egy fagyásom vagy instabilitásra utaló jel nem volt, pedig azóta még platform is lett alatta cserélve, AM4-ről AM5-re
Az általad leírt problémák 95%-ban vagy a hibás hardver vagy rossz konfiguráció miatt lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Molyzsa
aktív tag
Én meg nyáron váltottam NVIDIA-ra, mert már kíváncsi voltam, hogy tényleg annyival stabilabb-e ez a driver téma.
Nem mondom, hogy jobb az AMD driver, de azért a zöldeknél is vannak malőrök, pl. Resident E. 2-nél az úristenért nem bírom működésre bírni a HDR-t, képvillódzás böngészőben jelen van de kevesebbszer mint AMD-nél stb.
Tehát minden csak nézőpont kérdése...o.O..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyes jelentések szerint az NVIDIA befejezte az említett GPU-k gyártását, hogy helyettük az érkező Super szériára koncentráljon.
- Beszámítás! Kis hibás MSI SEA HAWK GTX 1080 8GB vízhűtéses videokártya garanciával
- Beszámítás! SAPPHIRE TRI-X OC R9 290 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan & ÚJ / MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G
- Nvidia RTX 3070 Founders Edition 8 Gb doboz, garancia (hibátlan)
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest