Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
lenne egy problémám, ASP.NET-es, így kicsi ajax is ide fog keveredni
az ajax hívás így néz ki: (abszolút példa, nem a saját nevekkel, de pont jó)
$.ajax({
type: 'POST',
url: 'popup.aspx/GetJewellerAssets',
contentType: 'application/json; charset=utf-8',
data: { jewellerId: filter, locale: 'en-US' },
dataType: 'json',
success: AjaxSucceeded,
error: AjaxFailed
});míg az én saját popup.aspx.cs-emben a Webmethod így néz ki:
[System.Web.Services.WebMethod]
public static void DoRename(string newName, int id)
{
InitConnection(); //
ICustomObject actualObject = session.GetObjectByPath(path);
IEnumerable<ICustomObject> folders = (actualObject as IFolder).GetChildren();
folders.ElementAt(id).Rename(newName);
}probléma:
be sem dob a debugger szerint a webmethodba.
csak úgy működik, ha az ajax hívást megváltoztatom, és &Option=DoRename-mel hívom, majd a c# kódban a Page_Load metódusban ezt továbbküldöm az igazi DoRename-nek. de így csak fix paraméterekkel tudok dolgozni, tudtommal.valakinek van valamilyen ötlete?
-
Dinter
addikt
2. feladatot szeretném megcsinálni, leírom az elképzelésem.
Bekérem a sorok, oszlopok számát, majd ennek felhasználásával létrehozok egy kétdimenziós tömböt. Aztán létrehozok egy kétdimenziós boolt, hogy beszabad-e hajtani, azaz van-e ott tábla. Ha a bemenetben megadja, akkor falsera vált. Egyelőre csak ennyit szeretnék, hogy az alap koncepcióm jó-e, sajnos ezekhez a feladatokhoz nincsenek megoldások.
Vagy 2 egymásba ágyazott ciklus, ami addig megy, míg nem éri el a célállomást? És ha a következő helyen van tábla, akkor a másik irányba megy.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Én csinálnék egy Struct-ot, ami a kereszteződéseket jelöli (négy irány, melyik szabad), utána pedig egy A*-ot kell ráereszteni.
De mindenféle trükközés nélkül - ezt az infót eltárolva (honnan hova tilos) is lehet a*-ot számolgatni, nem kell felépíteni az egész hálózatot...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
veterán
Milyen modon tarolnatok hosszabb szovegreszleteket? Menubol tervezem kereshetove tenni, vagy valami hasonlo.
Nincs annyi idom, hogy listpickerrel dobjam ossze, inkabb valami egyszeru es gyorsan elkeszitheto keneEverybody lies.
-
veterán
Kifejezesek lennenek a listaban es azokra rabokve feldobna a 2-3 soros definiciot hozza.
Arra gondoltam ,hogy egy popup msg megoldana a dolgot, azt nem is lenne olyan bonyolult osszedobni.
De mivel 735-n fogom hasznalni, ezert nem hiszem, hogy tul kene bonyolitanom a dolgot az optimalisabb tarolassal.
[Meg eleg regen lattam mar wp-s alkalmazas kodjat, igy is eleg mokas lesz ezt osszedobni ejfelig ]Azert a tovabbi lepesekhez meg varom az esetleges otleteket
Everybody lies.
-
cubix
tag
Sziasztok!
Hogyan tudok egy lua szkript standard kimenetét (parancssor) egy TextBoxba átirányítani?「시작이 반이다」
-
Nézd meg ezt az MSDN oldalt, ezzel az indított process standard outputját streamként tudod kezelni. Az aszinkron olvasás (BeginOutputReadLine) jó lehet ilyesmihez.
“All nothings are not equal.”
-
cubix
tag
Ha jól értem akkor ezt a sort:
Console.WriteLine(compiler.StandardOutput.ReadToEnd()); erre kell cserélnem:
textbox1.text=compiler.StandardOutput.ReadToEnd();.
Új processzt muszáj indítani? Ha igen akkor azt hogy oldom meg? Mert a lua funkciót így hívom meg:
Lua l=new Lua;
l.dofile("plugin.lua"); //ebben vannak a plugin specifikus funkciók
l.dostring("loadplugin()"); //ennek a kimenetét kellene a textboxba irányítani.[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
ufosrac
csendes tag
Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a target framework 4.0, minden referencia 4.0-as, de ha olyan gépen fordítom le, ahol 4.5-ös is van, akkor többet nem lehet elindítani olyan gépen, ahol csak 4.0-as van? Hiába állítok "Specific version"-t vagy írom be konkrétan a referenciához a csproj-ba a PublicToken-től kezdve mindent, nem segít.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Azure-ban jártas emberek segítségét kérném :
Self hosted WCF worker role-ban. ( rest service )
Localban fut tökéletesen. Kipublikáláskor a kezdeti hibák javítva lettek( <Runtime executionContext="elevated" />)
Tehát tökéletesen kimegy és fut a service.. látszólag...
merthogy az URL-re meg nem lehet ráhívni...
Ötlet ?-.-
-
ufosrac
csendes tag
válasz Peter Kiss #6172 üzenetére
Nincs, különben nem tudnám ugyanazt a solution-t lefordítani 4.0-s gépen. Olvastam, hogy a 4.5-ös bizonyos 4.0-as dll-eket is frissít, de hiába cserélem ki vagy másolom át a célgépről, az sem segített.
-
rgeorge
addikt
-
ufosrac
csendes tag
válasz rgeorge #6175 üzenetére
Továbbmentem, már Composition Exception van. Prism dobja, mert a container-ben nem találja az egyik exportot. Olyan, mintha nem jönne létre a container ebben az esetben. Szerintem postsharp miatt lehet, mert vmi z___aspect -nél van exception belül, és a NotifyPropertyChange AOP-osan van megcsinálva PS 2.1-el.
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
nekem egy olyan problémám lenne hogy
3-4 if content ne működjön egy adott időben
ez kivitelezhető lenne ?pl este 20:00-tól reggel 06:00 ig állítsa le ezeket
if(State0 == 7)
{
if(High[0] > Price_max)
Price_max = High[0];
DrawRectangle("rec"+EntryBar,true,CurrentBar-EntryBar,Entry,0,Price_max,Color.Green,Color.Lime,2);
BackColor = Color.LightGreen;
}köszi előre is!
-
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
én így próbáltam de nem működött(meg a többi példát is az oldalon kipróbáltam)
if(State0 == 7)
{
TimeSpan start = TimeSpan.Parse("06:00");
TimeSpan end = TimeSpan.Parse("22:00");
if(High[0] > Price_max)
Price_max = High[0];
DrawRectangle("rec"+EntryBar,true,CurrentBarEntryBar,Entry,0,Price_max,Color.Green,Color.Lime,2);
BackColor = Color.LightGreen;
}amit te mutattál
itt az examples-nél totál elvesztema datetime.now az a mostani időt mutatja
12/12/2014 21:46:13 PM
valami ilyesmitde nekem ez miért kell?
ha én azt akarom hogy minden nap 22:00 től 06:00 ig ne működjön ....abból egy iffel meg tudod oldani
sajna nem[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Hege1234 #6184 üzenetére
Teljesen fölösleges volt feltenned ebben a topikban ezt a kérdést, mert ez nem C#-specifikus, de még csak nem is programozásspecifikus téma. Egyszerű JPÉ (józan paraszti ész) alapú megoldása van. Ha te mondjuk egy biztonsági őr vagy (őrzöd az if-en belüli programrészt), és megmondják neked, hogy este 10 és reggel 6 között ne engedj be senkit, akkor mit csinálsz, ha be akar menni valaki? Megnézed az órádon a pontos időt (Datetime.Now), nem?
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
ASP.NET webes programhoz lenne egy kérdésem:
működik, meg minden, de ugyebár csak VS-ből indítva (így indul az IIS Express).
Mit kell tennem, hogy ha rámegyek a kívánt aspx-re, akkor indítsa az IIS-t, és működjön VS-es bohóckodás nélkül, egyszerű halandók gépén is?
köszi -
-
rgeorge
addikt
Ha a fejlesztői gépen lévő IIS alól akarod indítani, akkor a project settings/web lapon a Servers alatt a Use Local IIS Web server-t kell választani, de ilyenkor csak rendszergazdai módban indított VS-sel fog menni a futtatás. Ilyenkor az első build után már VS nélkül is elérhető lesz a lokális IIS alól az alkalmazás.
Ha más IIS-re kell feltenni, akkor egy setup projektet kell csinálni, ami elkészíti a telepítőt, és ezt kell futtatni a megfelelő helyen. Nem mindig csinál mindent meg a telepítő, így ilyenkor az IIS beállításaival is kell bűvészkedi, pl. ha az alkalmazás x86-os, de az IIS alatt nincs engedélyezve a 32-bites futtatás.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
^Boss
őstag
köszönöm mindkettőtöknek
-
^Boss
őstag
válasz rgeorge #6190 üzenetére
esetleg erről a setup projektről valami bővebbet tudnál mondani? nem találtam túl sok ilyen jellegű funkciót a VS-ben. Szakdolgozatos projektről van szó, úgy kellene beadnom egy CD-n, hogy minimális leírással meg tudják nézni, ha érdekli őket maga a program is.. így elég fontos lenne, hogy ne kelljen esetleg VS-t telepíteniük, ott NuGet package-eket restore-olni, stb.. nem szeretném, ha esetleg valami user error miatt nem működne a dolog, és buknám az államvizsgát
-
válasz Peter Kiss #6195 üzenetére
Ez szerintem még jobb ötlet! 10 Azure Web Site-ot egyébként is kapsz ingyen, ha van fiókod. Nem hiszem, hogy a napi kvótákat kiakasztanák egy szakdolgozat bírálata során.
(#6194) ^Boss: Most nem alkalmas, de majd ránézek és mondok valami okosat, ha közben nem döntesz más irány mellett.
“All nothings are not equal.”
-
^Boss
őstag
válasz Peter Kiss #6195 üzenetére
köszi!
csináltam egy free reget (régebben egy kurzus miatt volt már, de az lejárt), elég sok ideig pendinggel, szóval remélem este mire hazaérek, halad az ügy. elvileg VS-ből lehet oda egyből deploy-olni igaz?
-
Peter Kiss
őstag
-
^Boss
őstag
válasz Peter Kiss #6198 üzenetére
mennyiben változtatja meg a preferált megoldást, hogy egy lokális ECM adatbázist kell használni ? ( DotCMIS library-val van az elérése megoldva )
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Politika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Rövid előzetest kapott a minap a Life is Strange: Double Exposure
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Dell Latitude 5540 CTO:i7 1370P (14mag),16GB DDR5,512GB SSD,GeForce MX550,400nit 100%sRGB
- Thinkpad P15 Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Dell Precision 3520, 3541 workstation notebook-ok 16-32Gb RAM, Quadro M600, P600, számla
- HUAWEI MateBook 16: Ryzen 7 5800H,16GB,512GB,16" 2.5K 2520x1680 350nit 100%sRGB,Radeon RX Vega 8
- Felújított Sony PlayStation 4 Slim 9.00 FW + GoldHEN magyarosított PS4 játékokkal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen