- Bekábelezi Magyarországot a Yettel
- Úgy tűnik, a HMD nem viccel a lemeríthetetlen Nokiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
senior tag
Igazad van. De hozzateszem, pontosan tudom ki ul a profil mogott, es o egy vilagi erdekes ember szolidan szolva. Regebben azt hittem direkt irja a hulyesegeit de ugy kb 1-2 eve realizaltam hogy nem, komolyan gondolja, es aki nem ert vele egyet az termeszetesen mind hulye
-
Chaser
legenda
-
brabbitz
senior tag
-
Dreamcest
junior tag
arabuskám kérlek, van tipped miért lett kitiltva az előző fiókod a forumról?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mégegyszer, hogy értsd mit írok, mert látszik hogy nem fogod fel, AHOVA EZ KELL, OTT SENKIT, (érted?) SENKIT nem érdekel hogy mennyibe kerül. Nem a pénz számít, hanem a hatékonyság. Régen is így ment, holnap is így fog menni.
Ez nem Desktop. pont. Ott ahol számít az ár, oda a TR nagyon régen nem való.
Az hogy téged érdekel, az egy dolog. Vélemény, de nem neked szánták. Kész.Személyeskedésest nyugodtan hagyd meg holnapra inkább, mert ezt a fiókodat is elfogod veszíteni ha így haladsz
Én is kedvelem az ilyen népművészeti agyagedényeket!
-
brabbitz
senior tag
Már gondolom azért irod mert van olyanod és téged semmi nem érint.
Ha pedig nincs akkor meg számomra ez értelmezhetetlen semmi amit ide szórtál.
Ha nem volnál vele tisztában,mivel halvány lila gőzöd sincs miket irogatsz,egy 32gb-os RDIMM a Threadripper alá most 1000-1200 Euró között ugrál.
Az előző genes lapok ára is eléggé húzós.
Remélem az is megvan hogy ez nem is valami világmegváltó technika hiszen még AMX sincs az eddigiekben.
Megmodom neked őszintén engem sosem vonzana egy ilyen,de ettől függetlenül még ha valaki akarna ilyet sem lesz sok lehetősége rá,csak ennyit akartam kihozni belőle.
Nekem épp van elfekvőben Xeon 6 procim,de olyan drága hozzá egy sima egyfoglalatos alaplap hogy jellenleg skippeltem ezt(is).
Tudod ettől függetlenül is én kedvelem ha az okos hülyéskedik de az nem jön be ha a hülye okoskodik.
arabuskám kérlek, van tipped miért lett kitiltva az előző fiókod a forumról?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mégegyszer, hogy értsd mit írok, mert látszik hogy nem fogod fel, AHOVA EZ KELL, OTT SENKIT, (érted?) SENKIT nem érdekel hogy mennyibe kerül. Nem a pénz számít, hanem a hatékonyság. Régen is így ment, holnap is így fog menni.
Ez nem Desktop. pont. Ott ahol számít az ár, oda a TR nagyon régen nem való.
Az hogy téged érdekel, az egy dolog. Vélemény, de nem neked szánták. Kész.Személyeskedésest nyugodtan hagyd meg holnapra inkább, mert ezt a fiókodat is elfogod veszíteni ha így haladsz
-
Chaser
legenda
-
hokuszpk
nagyúr
-
Chaser
legenda
Ha nem volnál vele tisztában,mivel halvány lila gőzöd sincs miket irogatsz,egy 32gb-os RDIMM a Threadripper alá most 1000-1200 Euró között ugrál.
Remélem az is megvan hogy ez nem is valami világmegváltó technika hiszen még AMX sincs az eddigiekben.
Megmodom neked őszintén engem sosem vonzana egy ilyen,de ettől függetlenül még ha valaki akarna ilyet sem lesz sok lehetősége rá,csak ennyit akartam kihozni belőle.
Nekem épp van elfekvőben Xeon 6 procim,de olyan drága hozzá egy sima egyfoglalatos alaplap hogy jellenleg skippeltem ezt(is).
Tudod ettől függetlenül is én kedvelem ha az okos hülyéskedik de az nem jön be ha a hülye okoskodik.

lol ( :
Kevesebb gumibogyószörpöt igyál sztem)
-
Dreamcest
junior tag
-
Chaser
legenda
-
hokuszpk
nagyúr
Most jött, vagy jön 5700x 3d is. Azért az amd-ről sok mindent el lehet már mondani, de ilyesfajta support szinten sehol nincs az intel hozzájuk képest.
Am5-be hány széria jöhet még? Egy biztos gondolom. Lehet mégis veszek egy pc-t, lefoglal a szerelgetés ha túlpörgöm magam:d az ziher, hogy amd lesz ha lesz)5700X3D már régóta van.
eredetiben ha jólemléxem 2026 végéig igérték biztosra az AM5 supportot, de azt most kitolták állítólag 2029 -ig, de 2027 végéig biztos. -
Chaser
legenda
Most jött, vagy jön 5700x 3d is. Azért az amd-ről sok mindent el lehet már mondani, de ilyesfajta support szinten sehol nincs az intel hozzájuk képest.
Am5-be hány széria jöhet még? Egy biztos gondolom. Lehet mégis veszek egy pc-t, lefoglal a szerelgetés ha túlpörgöm magam:d az ziher, hogy amd lesz ha lesz) -
Kotomicuki
senior tag
-
Asshur
tag
Aha. Végül is az 5900X3D (3DVcache 1CCD-n, 2x6 magos kiosztásban) és 5950X3D2 (3DVcache 2 CCD-n, 2x8 magos fullos kiépítésben) létezik működő példányként, ráadásul az újrahúzott 5800X3D miatt megvan az új bonding process is, élesben kipróbálva.
A másik lehetőség meg akkor a Warhol elővétele, az volt a Rembrandt desktop variánsa a tervekben. -
X2N
addikt
Megnéztem a fejlesztő kompánia oldalán: visszafelé kompatibilis az összes többivel, ahogy az addigiak is.
Tehát a 6.0-ban lehet használni az 5.0-ás (4.0, 3.0...) eszközöket (is).2030-ra várják az elterjedését..., addig lehet gyűjteni a rávalót.
"Tehát a 6.0-ban lehet használni az 5.0-ás (4.0, 3.0...) eszközöket (is)."
Nem lesz kompatibilis visszafele ha más feszültségszinteken működik.
-
Kotomicuki
senior tag
Megnéztem a fejlesztő kompánia oldalán: visszafelé kompatibilis az összes többivel, ahogy az addigiak is.
Tehát a 6.0-ban lehet használni az 5.0-ás (4.0, 3.0...) eszközöket (is).2030-ra várják az elterjedését..., addig lehet gyűjteni a rávalót.
-
hokuszpk
nagyúr
az 5800x3D az régi cpu.
valami "új" Zen3 derivációt emlegetett egy random illető, aztan hogy az 5900X3D2 lesz vagy csak kitaláltak valami új paraméterezést arra már nem tért ki.
Tippre a Rembrandt, ( 6xxx ) ami elvileg csak laposba ment, jöhet asztali kiadásban. -
Asshur
tag
azért megvan, hogy a Threadripperől van szó, nem a mezei asztali Ryzenről ?
pont most jelentették be, hogy AM5 -be jön a Zen6 de lehet még a Zen7 is.
És a suttogó propaganda szerint még az AM4 foglalatba is jön új cpu.* látom megvan. Szvsz azért a Pcie6 miatt lehet kénytelenek váltani, ,megkértem az AI -t, hogy hasonlítsa össze a Pcie5 és Pcie6 -ot, itt lehet az ok, ami miatt új lap kell :
Signaling Method
Pcie5 : NRZ (Non-Return-to-Zero)
Pcie6 : PAM4 (Pulse Amplitude Modulation 4-Level)NRZ vs. PAM4 Signaling differences :
PCIe 5.0 uses traditional NRZ signaling, which transmits data using two voltage levels (representing a binary
0or1).PCIe 6.0 switches to PAM4 signaling, which uses four voltage levels to pack two bits of data into a single clock cycle. This allows it to double the bandwidth without doubling the operating frequency.És a suttogó propaganda szerint még az AM4 foglalatba is jön új cpu.
Itt az 5800X3D újrakiadására gondolsz, vagy másra? -
brabbitz
senior tag
-
Chaser
legenda
És neked az megvan,hogy most van otthon egy pár memóriamodulod és erről többet soha a büdös életbe nem fogsz tudni feljebb lépni?
Meddig lesz elég és meddig tudod valamibe bele tenni?
Nem fogod tudni kifizetni és a rosszabb hogy nem is fognak adni neked belőle.
Na akkor most kezdjél el gondolkodni...Ha munkára használod megoldod. akár gép/géppark cserével...tr-eket nem pubg-re veszik jellemzően) ha az nem megy, nem jól csinálod azt a munkát.
Lehet neked kellene gondolkodni
) -
Ribi
nagyúr
És neked az megvan,hogy most van otthon egy pár memóriamodulod és erről többet soha a büdös életbe nem fogsz tudni feljebb lépni?
Na akkor most kezdjél el gondolkodni...Minden memoria váltásnál ez volt eddig, de mit szeretnél ezzel mondani?
-
hokuszpk
nagyúr
Na akkor most kezdjél el gondolkodni...van itthon rengeteg ddr4 ram, viszont az összes alaplapomon 4 slot van, szóval majd feltöltöm az üres slotokat.
van ddr3 is bőven, úgy ~400GB körül , de még így is van 2 lapom, amiben nincs memória. -
Dreamcest
junior tag
És a suttogó propaganda szerint még az AM4 foglalatba is jön új cpu.* látom megvan. Szvsz azért a Pcie6 miatt lehet kénytelenek váltani, ,megkértem az AI -t, hogy hasonlítsa össze a Pcie5 és Pcie6 -ot, itt lehet az ok, ami miatt új lap kell :
Signaling Method
Pcie6 : PAM4 (Pulse Amplitude Modulation 4-Level)NRZ vs. PAM4 Signaling differences :
PCIe 5.0 uses traditional NRZ signaling, which transmits data using two voltage levels (representing a binary
0or1).PCIe 6.0 switches to PAM4 signaling, which uses four voltage levels to pack two bits of data into a single clock cycle. This allows it to double the bandwidth without doubling the operating frequency.És neked az megvan,hogy most van otthon egy pár memóriamodulod és erről többet soha a büdös életbe nem fogsz tudni feljebb lépni?
Na akkor most kezdjél el gondolkodni... -
X2N
addikt
Elméletileg meglehet oldani és gyanítom, hogy az új fejlesztésénél ez is szempont volt, hiszen nem mindent és nem egyszerre váltanak le a felhasználók sem, legyenek azok ipariak is - majd, ha lesz mibe, akkor elkezdenek csöpögni a belévalók is, ahogy az eddig is szokott lenni (az 5090-et bele kéne tudnia raknia ifj. V.I.-nak, hiszen még a kanyarban sincs a znv PCIe 6.0-ás szériája).
Annyi, hogy itt majd nem lehet annyira elspórolni a dolgokat -> többszörös árnövekmény várható (tokkal-vonóval) az előző generációkhoz képest.Gyakorlatilag nem lesz kompatibilis visszafele.
-
Kotomicuki
senior tag
Elméletileg meglehet oldani és gyanítom, hogy az új fejlesztésénél ez is szempont volt, hiszen nem mindent és nem egyszerre váltanak le a felhasználók sem, legyenek azok ipariak is - majd, ha lesz mibe, akkor elkezdenek csöpögni a belévalók is, ahogy az eddig is szokott lenni (az 5090-et bele kéne tudnia raknia ifj. V.I.-nak, hiszen még a kanyarban sincs a znv PCIe 6.0-ás szériája).
Annyi, hogy itt majd nem lehet annyira elspórolni a dolgokat -> többszörös árnövekmény várható (tokkal-vonóval) az előző generációkhoz képest. -
hokuszpk
nagyúr
-
X2N
addikt
Signaling Method
0or1).PCIe 6.0 switches to PAM4 signaling, which uses four voltage levels to pack two bits of data into a single clock cycle. This allows it to double the bandwidth without doubling the operating frequency.Akkor visszafele ez nem lesz kompatibilis?
-
hokuszpk
nagyúr
Signaling Method
0or1).PCIe 6.0 switches to PAM4 signaling, which uses four voltage levels to pack two bits of data into a single clock cycle. This allows it to double the bandwidth without doubling the operating frequency.na ez lemaradt :
Because PAM4 uses narrower voltage steps, it is roughly three times more sensitive to electrical noise than PCIe 5.0.
jó drágák lesznek azok az új TR alaplapok.
-
hokuszpk
nagyúr
Signaling Method
0or1).PCIe 6.0 switches to PAM4 signaling, which uses four voltage levels to pack two bits of data into a single clock cycle. This allows it to double the bandwidth without doubling the operating frequency. -
Dreamcest
junior tag
Megint új alaplap kell?
Megint új foglalat...
Jól nem különbek ezek a másiktól.
Minden éven elnyomják az új alaplapot a thréripperhez is meg az Epychez is. -
Chaser
legenda
el van írva a címben a neve
megy ez abunak) az amd meg lehetne and ( :
-
njunghausz
csendes tag
el van írva a címben a neve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD Ryzen 5 7600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700T 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 8500T (8,5e) + Core i3 8100T (3e) processzorok
- AMD Ryzen 9 9950X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!

:d de am4-re is rémlik valami. Mondjuk nekem irreleváns, semmi értelmét nem látom pénzt belerakni új gépnél.