Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nokia 3310 / 3330
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodafon
senior tag
Nem erdekel hogy regi konzollal 30 fps-en futnanak csak a dolgok ha olyan siman lennenek megoldva a mozgasok mint a Pokember Miles Morales-ben (meg gondolom a tobbi Pokember jatekban)
I'm gangsta!
-
flashpointer
őstag
Na meg egy cserelheto Proci es feltalaljak a PC-t.
-
mrThomi
addikt
Azt lehet tudni, hogy pl a dead island raptide/definitiv edition hány fps-el fut PS5-ön ? Belső nézetes lévén nekem sincs bajom vele, tuti nem 60, de ha 30 is nagyon jól meg van írva. Ha külső nézetes mint pl a pókember vagy egy mafia def.edition ott már keveslem a 30fps-t.
-
veterán
Nem nagyon hiszek benne.
duree54
-
Sidorovich
senior tag
A frame interpolációtól nem várnék megváltást. Növeli az input laggot, szappanopera effektet eredményez, tévénként elég nagy a minőségi szórás is. Ráadásul minden TV amin van, játékmódba kapcsolva az összes ilyen eljárást, képfeljavítást, stb. alapból ki szokta kapcsolni, nem véletlenül. Én sem szeretem az ilyen utólagos sminkelést, azt a képet akarom látni, ami "kijön" a játékmotorból, ahogy az alkotó szánta.
De a frame pacing vagy valami egyéb dolog biztos javíthat a dolgokon, valami ilyesmire láttam már példát: én pl. nagyon allergiás vagyok 30 FPS-re, OLED megjelenítőn az azonnali képváltás miatt még zavaróbb (LCD legalább egyfajta átmenetet képez a képkockák között a pixelek válaszideje miatt), de pl. Switch-en a Legend of Zeldaban kevésbé zavar. Pedig ugyanezen a 42-es OLED TV-n, dokkolva használom azt is. Ugyanakkor Mafia 2 PS5-ön 30 FPS lock sajnos, kb. 10 perc után már a fejem fáj tőle, képtelen voltam megszokni, pedig nagyon akartam. Nem tudom mi lehet a különbség a kettő között, mindkettő 30 FPS-el fut ugyanazon a képernyőn, érzésre mégis kevésbé zavaró a Zeldánál, persze ott is látom.[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
válasz Sidorovich #6 üzenetére
en igy jatszottam a GTA 5-t es tok jatszhato volt. Teljesen elvezheto volt "fake" 60 fps-el.
I'm gangsta!
-
.LnB
titán
Valami forrást nem kellett volna megjelölni ezeknél a pletykáknál?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit indokolatlannak, feleslegesnek érzem a slim verzió kiadását is, főleg hogy mennyivel drágább lett. Az egyetlen pozitív dolog hogy kicsivel nagyobb lett a háttértár és a digitális verzió bővíthető... de a magasabb ár üti mindkettőt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Sidorovich
senior tag
Szerintem nem lett drágább, a régi változat lett mindenhol leárazva, hogy kisöpörjék a készletet. Emlékszem, tavasszal a régi is 200-230 között volt az összes hivatalos viszonteladónál. Az eredeti 185.000-es ár (amire most újra leakciózták a régit) az régen volt, azóta volt hivatalos áremelés már. Hosszútávon szerintem Slimmel és nélküle is ez a 200-230-as ársáv volt várható.
[ Szerkesztve ]
-
Altalaban ezzel egyetertenek, de ezesetben szerintem jobb ez igy. Semmi szukseg ra, hogy meg segitsuk a marhasagok terjedeset.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Duck663
őstag
Valahogy nem látom azt, hogy egy nagyobb RDNA2-es APU-t készítene az AMD, több shader egységgel. Egyszerűen fejleszteniük kell a hardvert, mert le vannak maradva, nem tehetik meg azt, hogy a régit izmosítgatják. A Sony sem lesz sokkal előbbre vele. Az RDNA3-ra váltás sem lenne megoldás, mert fogalmazzunk finoman, az rettenetesen sz@r lett, sokat fogyaszt, nem elég tranzisztor hatékony, halovány a sugárkövetés alatt nyújtott teljesítménye, nagyon nagy a teljesítményvesztése is.
Egyébként azt hiszem jobban járnának, ha félgeneráció helyett jönne egy új, nem 2024 végén, hanem 2025-ben. Új CPU-val, jelentősen továbbfejlesztett erősebb GPU-val.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
PTM
tag
válasz Sidorovich #10 üzenetére
Nagyobb piacok listaárait nézve a "slim" Digital Edition drágább 50 USD-vel a Standard Edition ugyanannyi, az eurós árak pedig nem változtak. De mindegy is mert pár hét és csak ez lesz már, a Sony-nak pedig jó hogy olcsóbban lehet gyártani, ill. egy picit legalább alacsonyabb az új. Kár, hogy az eddigi beszámolók szerint hangosabb is.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
őstag
> Valami forrást nem kellett volna megjelölni ezeknél a pletykáknál?
keress rá: XDNA2 + PS5
Mottó: "A verseny jó!"
-
MODERÁTOR
Valószínűleg 2028 vége lesz a generációváltás ideje, éppen ezért férhet bele most még egy Pro modell. Nekem mondjuk nem hiányzik, és a játékok is csak korlátozottan tudnák kihasználni.
De öt év után már csak azért sem rukkolhatnak elő egy teljesen új generációs hardverrel, mert ma már egy AAA cím elkészítése is hosszabb ennél.<-ƘƘ->
-
Cassi
senior tag
Idén januárban is volt ugye szagember, aki azt írta, hogy "slim verzió érkezése nem valószínű".
[link]
Persze bele lehet magyarázni, hogy ő egy radikálisabban slim kialakításra gondolt. Baba Yaga nem tévedhet! -
...És igaza is volt. Minden pontosan úgy lett, mint abban a cikkben le van írva, csak tovább kell hozzá olvasni (és értelmezni) a cikket, mint az első mondat fele.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hokuszpk
nagyúr
@Abu : olyan pletyka nincs, hogy Ps5X3D ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
GodGamer5
addikt
Pedig már kezdtem reménykedni, hogy RT-re is használható teljesítményű konzolt fognak kiadni...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
S_x96x_S
őstag
válasz GodGamer5 #19 üzenetére
> Pedig már kezdtem reménykedni, hogy RT-re is használható teljesítményű
> konzolt fognak kiadni..(mások szerint) talán meglesz a 2x teljesítmény és ha az XDNA2 is besegit, akkor még több is ..
"Performance-wise, the PlayStation 5 Pro should be 50-60% faster than the regular PlayStation 5... and over 2x the performance of the PS5 when it comes to games with raw RT (ray tracing) performance. But, we can expect even more performance with Sony including an XDNA2 NPU (Neural Processing Unit), which is an AI-based part of the SoC that will be used to accelerate Sony's temporal machine learning upscaling technique."
Mottó: "A verseny jó!"
-
Youri
veterán
Még ha jönne is egy PS5 Pro Plus Ultra Max is, egyes fejlesztők akkor is 30 fps-re lockolnák a termékeiket, mert miért is ne...
RTX ON
-
hokuszpk
nagyúr
válasz GodGamer5 #19 üzenetére
pedig.
>> IGP tekintetében az RDNA 3 kerül elő. <<
...
>> Egy dedikált részegység a bejárásra konkrétan visszalépés lenne, hiszen elveszne maga a programozhatóság. Arról nem is beszélve, hogy az RDNA 3 dual-issue módja pont arra van, hogy a bejárással kapcsolatos feladatokat ki lehessen osztani a szabad feldolgozóknak. <<
...
>> Ez azért nagyon fura, mert a Sony grafikus API-ja már most támogatja a programozható bejárást, <<rakjuk össze. a Sony API által támogatott programozható bejáráshoz pont jó az RDNA3 dual issue ; szóval dedikált részegység nemvalószínű viszont egy "majdnem RDNA3" siman lehet, ugyebár ezt az uj motyot ha létezik, akkor a custom részleg legózza össze.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Spamsalot
csendes tag
És minden erő tök fölösleges, ha megint azon fog múlni, hogy 60fps-el megy a játék, hogy a stúdió akarózik-e kiadni a játékhoz egy patchet. Álljon itt a Bloodborne, Red Dead Redemption 2 elrettentő példaként.
-
PuMbA
titán
GPU oldalon nem derült ki a bemutatóból, hogy RDNA 3 lett-e, csak a 45%-os raszter gyorsulás és 2-3x-os RT gyorsulás. Az utóbbi RDNA2-ből viszont kivitelezhetetlen, tehát valami architektúrális változás biztosan van, amit meg fogunk tudni később.
Az AI-ra szabott részegység tipp nem jött be, mert kapott a PS5 Pro egy egyedi gép tanulásos egységet a PSSR felskálázásához XDNA2 azért lehet az alapja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni időjárás-állomás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Diabetes - Cukorbetegség
- Diablo IV
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- Sony TA-F435R + Elac CLS6 + Norstone Epur + Norstone B250
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 5th - i7-10G i 16GB I 256GB SSD I 14" 4K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Ajándék Batman AS Játék+10e Ft Meta Kredit! Quest 3S 128 és 256GB 2 év cseregarancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen