- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
Hopkins95 #50 üzenetére
Mert az ARM sokáig le volt fitymálva
- hát ez biztos nem én voltam, nekem is ARM-os laptopom vanDe őszintén szólva azért úgy tűnik a két architektúra más. Azért szerintem máig nincs olyan erős ARM mag mint ami x86 oldalon van, illetve x86 meg nem skálózódik energiahatékonyságban olyan jól lefele.
Ma még egyszálas teljesítményben nekem az x86 tűnik nyerőnek, fogyasztásban meg az ARM.
-
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #47 üzenetére
Uh, lemaradt egy "már" elnézést.
De sose írtam, hogy a RISC ma nem elterjedt.
"PowerPc/Cell/MIPS/ARM" - jó csak fura, hogy architektúrák, meg egy konkrét chip keveredik.
Azt írtad, hogy az utasítás készlet jellemzője, ami nem teljesen fedi az igazságot.
Nemtom konkrétan benne van a RISC meg CISC rövidítésbe, hogy Instruction Set, szóval nekem ez inkább az ISA design elvére értendő részemről.A MIPS, ARM, PowerPC meg konkrétabb architektúrák.
-
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #44 üzenetére
Ööö, én is ezt írtam? Hogy akkoriban sok minden RISC volt és hogy a RISC az az utasítászkészlet jellemzője? A Cellben is powerPC magok voltak.
Azt hogy nem elterjedt a MIPS-re és a PowerPC-re értettem, nem a RISC-re. Tisztába vagyok vele, hogy az ARM az RISC, hiszen az
Avanced Reduced Instruction Set Computer Machine rövidítése -
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #39 üzenetére
RISC? akkoriban elég sok minden RISC volt, de ugye ez az utasítás készlet jellemzője. PS2 MIPS volt, a PS3 meg XBox 360 meg PowerPC. Azért annyira már nem elterjedtek manapság
én egyébként nem éreztem annyira szükségességét a GTA 3, Vice City remaknek. Teljesen jól eljátszok mai napig az eredeti változattal.
Megy az magától 4k-ban remake nélkül.
-
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #28 üzenetére
A PS2 brutálisan más architektúra volt. Bár őszintén szólva, ha nem sikerül azt emulálni egy mai csúcsgépen az inkább az emulátor fejlesztőit minősíti
Jóhátna, csak az Apple tud Rosetta színtű cuccokat összehozni.
De itt baromira nem emulálásról van szó, hanem hogy egy nem optimalizált PC-s változatot kell futtatni. Teljesen más kategória a kettő.
-
hapakj
őstag
?
hogy mi?
múltkor játszottam GTA IV-et, de full unalmas volt és abbahagytam.
lehet valami AMD-s hulladékokon nem megy de 7700K + Geforce 1080 Ti-on meg se röccent. Azon röhögtem, hogy felhúztam a felbontást 4K-ra és még mindig csak 900 mega VRAM használatot írt, közben az 1080Ti-on 11GB van
-
hapakj
őstag
Ezt én értem, hogy célhardverre optimalizálták, s valószínűleg a fejlesztői PC-s változat az akkori csúcsgépeken sem ment kielégítően, s igen a GTA IV eléggé szarul is volt optimalizálva, de ez a játék 14 éve jelent meg XBox 360-ra és PS3-ra
Azokba a gépekbe egy Geforce 7800 GTX meg egy DX9 -10 közti videókártya van
A mai rendszerek annyival gyorsabbak, még azok is amiket minimum követelménynek megadnak, hogy erőből le kellene nyomnia optimalizáció nélkül [link]
Egy GTX 960 vs egy csúcs DX9-es kártya.
Szerintem épp azért nem jelent meg sokáig pc-re, mert látták a GTA IV PC-s release mennyire nem sikerült jól, s inkább vártak vele addig míg a PC-k megoldják.
A Nintendo Switch már egy érdekesebb kérdés, bár az is jóval erősebb mint az Xbox 360 és PS3
-
hapakj
őstag
hanem elvileg a spagetti kód, ami úgy lett elkészítve konzolokra, hogy azt valójában csak a virtuális duct tape tartotta csak össze
hát ez továbbra sem sok magyarázat, hiszen ők nyilatkozták a linkelt cikkben, hogy végig win32 fejlesztették. Szóval nem értem mit kellett akkor átírni PC-re?
hogy igazából a PS4/Switch-es kiadást valójában egy emulátor futtatja PS4/5-ön és Switch-en
Ezt el tudom hinni, hogy mondjuk a portolást úgy oldották meg, hogy ahelyett, hogy új render backendeket írnának a játékhoz (főleg mivel low level apira kellett volna), beraktak valami kész lib-et ami dirextről átdobja vulkan (DXVK) meg a PS4/5 saját API-jára.
De ugye Windowson bőven az összes DirectX-ből, szóval erre itt nincs szükség.
-
hapakj
őstag
válasz
Hopkins95 #10 üzenetére
"Valahol olvastam, hogy a játék eredeti fejlesztése állítólag nem volt jól dokumentálva, s ezért sem volt lehetséges könnyen elkészíteni egy PC verziót."
Ez valahol annyira bullshitnak hangzik
Ahol eddig dolgoztam, sose láttam, hogy mobil vagy konzolos játék a developereknél ne ment volna PC-n. Ennyi idő után meg lényegében optimalizálás nem is kell, csak valszeg le kell csiszolni, tesztelni és kiadni.
-
hapakj
őstag
Úristen Úristen Úristen
2024 PC-s játéka lesz
S a legjobb, hogy az örökéletű 1080 Ti-om ezt is maxon bírna fogja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honda topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest