- iPhone topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
#53513741 #39 üzenetére
igen, este már annyira nem sikerült figyelmesen olvasnom a hozzászólásodat
a tökéletes szavadon elsiklottam
viszont tökéletes emulátor azért olyan nagyon nem létezik, azokkal mindig lehetnek problémákteljesítmény problémát azért meg tudják ugrani, amikor a két rendszer között már amúgy hatalmas a különbség nyers erőben
az első szériás ps3-nál tudtommal nem emulálás volt, hanem valamilyen formában benne volt a ps2-es chip is
-
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #47 üzenetére
Uh, lemaradt egy "már" elnézést.
De sose írtam, hogy a RISC ma nem elterjedt.
"PowerPc/Cell/MIPS/ARM" - jó csak fura, hogy architektúrák, meg egy konkrét chip keveredik.
Azt írtad, hogy az utasítás készlet jellemzője, ami nem teljesen fedi az igazságot.
Nemtom konkrétan benne van a RISC meg CISC rövidítésbe, hogy Instruction Set, szóval nekem ez inkább az ISA design elvére értendő részemről.A MIPS, ARM, PowerPC meg konkrétabb architektúrák.
-
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #44 üzenetére
Ööö, én is ezt írtam? Hogy akkoriban sok minden RISC volt és hogy a RISC az az utasítászkészlet jellemzője? A Cellben is powerPC magok voltak.
Azt hogy nem elterjedt a MIPS-re és a PowerPC-re értettem, nem a RISC-re. Tisztába vagyok vele, hogy az ARM az RISC, hiszen az
Avanced Reduced Instruction Set Computer Machine rövidítése -
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #39 üzenetére
RISC? akkoriban elég sok minden RISC volt, de ugye ez az utasítás készlet jellemzője. PS2 MIPS volt, a PS3 meg XBox 360 meg PowerPC. Azért annyira már nem elterjedtek manapság
én egyébként nem éreztem annyira szükségességét a GTA 3, Vice City remaknek. Teljesen jól eljátszok mai napig az eredeti változattal.
Megy az magától 4k-ban remake nélkül.
-
tlac
nagyúr
válasz
#53513741 #28 üzenetére
Nézd meg a PS2-őt.. Egy 300Mhz-es processzor, 32MB RAM, meg egy 150Mhzes vga, 4MB rammal. Aztán még mindig nem sikerült tökéletesen emulálni, mert egyes játékok borzasztó nagy erőforrásokat igényelnek az eredeti hardverhez képest.
ez így nem igaz, konkrétan a a sony-nak is van ps2-es emulátora
már ps4-en is használta bizonyos játékokhoz -
hapakj
őstag
válasz
#53513741 #28 üzenetére
A PS2 brutálisan más architektúra volt. Bár őszintén szólva, ha nem sikerül azt emulálni egy mai csúcsgépen az inkább az emulátor fejlesztőit minősíti
Jóhátna, csak az Apple tud Rosetta színtű cuccokat összehozni.
De itt baromira nem emulálásról van szó, hanem hogy egy nem optimalizált PC-s változatot kell futtatni. Teljesen más kategória a kettő.
-
válasz
#53513741 #28 üzenetére
Én azért az EU helyében indítanék egy vizsgálatot, hogy normálisan optimalizálják-e a játékokat sőt minden szoftvert minden platformon és nem-e arról van szó, hogy sokszor új hardver vásárlására akarnak kényszeríteni. Ha erre bizonyítékot találnának én úgy megbüntetném ezeket a cégeket, hogy évekig nyögnék a bírság fizetését aztán majd el lehet gondolkodni, hogy megérte-e...
-
negyven2
nagyúr
Én viszont továbbra is azt mondom, hogy előbb érdemes az elsőt végig vinni, függetlenül attól, hogy a második rész valójában előzménye az egynek. Részben azért mert pár dolgot retcon-olt a RDR2, de inkább a kezelés és az irányítása miatt. Pluszban sokkal rövidebb. Kicsit olyan mint a Star Wars ajánlott nézése, ahol vannak akik a kronológiai sorrendet és vannak akik a megjelenési sorrendet preferálják (szerintem is érdemesebb a IV/V/VI-al kezdeni, mert szerintem más lesz az élmény így).
-
"A GTA Definitive-ekből kiindulva, nem elképzelhetetlen, hogy ezt is összecsapják"
Pontosan ettől félek én is, amikor a hírt lenyitottam későbbi debüt dátumra számítottam és a videó se győzőtt meg róla, hogy ráhúzták volna az RDR2 grafikáját az első részre. Pedig akkor akár teljes árat is fizettem volna érte. Mondjuk nem tudom min lepődök meg, hisz PS4-re már ott van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest