Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemlehet

    őstag

    válasz lezso6 #25701 üzenetére

    Nah ez pl egy tök jó comment. Ugyan ezzel sem értek egyet, mert gondolom te itt elsősorban az ókori görögökre gondolsz. Igen, ha a ma használt fogalmakat használjuk (főleg, hogy a görög szavakon alapulnak a konkrét szavak) igen, az első tudósok filozófusok voltak.
    Ha viszont úgy nézzük hogy kik próbálták megérteni a világot, új felfedezésekkel szolgálni a társadalmat és leírni a megfigyelt jelenségeket, akkor a sumér és babilóniai, ó-egyiptomi udvari tudósok voltak az elsők akik között voltak költők és gondolkodók, de olyanok is akik szigorúan építészettel vagy mezőgazdasággal foglalkoztak. Egyiptomban kiterjedt lónemesítési kvázi tudományos társaság volt (lévén metodikusan próbáltak nagyobb testű erősebb harci lovakat tenyészteni amit dokumentáltak és rengeteg kisírletet végeztek különböző vérvonalakon), akik vajmi keveset foglalkoztak filozófiával, ellenben a tudományos eredményeik letagadhatatlanok.

    Szerintem gyökeresen másként látjuk, mert szerinted azért működik úgy a tudomány ahogy mert a kidolgozott filozófiai alapokat követi. Szerintem meg pont nem így van, igazából empirikus adatokat előállítani és metodikus kutatást végezni 1 módon lehet, amire már évezredekkel korábban rájöttek. Ezt pedig rendszerbe szedte a filozófia hogy könnyebben átadható legyen a következő nemzedéknek. Továbbra is azt látom, hogy szerinted a filozófia előíró tudomány.

    MIlyen határokra gondolsz? Én gépészmérnök vagyok, mi lenne az ami mondjuk egy szakítószilárdság tesztelésben egy új kompozit anyag kifejlesztése során nem működne filozófia nélkül?

    És folytatod, ebben a hsz-ban sem sikerült normálisan megnyilvánulnod. :(

    A kérdéses idézetekkel kapcsolatban remélem a fenti hozzászólásommal megvilágosodsz, hogy miről beszélek.
    Jajj de kis önélzetes latol lettél. Válaszolni persze nem megy a feltett kérdésre. Mi nem tetszik? Mi a nem normális megnyilvánulás?
    Te tényleg ennyire képtelen vagy felismerni hogy pont azt csinálod amivel vádolsz? Azért ez elég ironikus.
    Írtam konkrétumokat. Tessék cáfolni, nem bebüfizni, hogy jajj nem érted, meg mekkora izé vagy. Ez ovis szint.

    Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Új hozzászólás Aktív témák