Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    Olvastam egy érdekes stresszről szóló patkányokon végzett kísérletet. Patkányok lehetőséget kaptak, hogy egy kis pedál megnyomása esetén az áramütést egy fényjelzés előre jelezte, így felkészülhettek rá. A patkányok, ha választani lehetett megnyomták a pedált…
    A kísérletet egy másik variációjában, a patkányokba rákos sejteket ültettek, és figyelték, hogy hány százalékuknál veti ki a szervezet a rákos sejteket. Ott ahol nem volt fényjelzés, csak a patkányok 27%-nál, ahol volt fényjelzés, ezáltal kisebb volt a stressz 63% esetben lökődött ki a daganat.
    Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy aki hisz valamely vallásban, s ezáltal nyugodtabb, stresszmentesebb életet él, annak az immunrendszere hatékonyabban tud működni, ezért egészségesebb, szellemileg kiegyensúlyozott. (Stressz fizikai hatáson kívül a kognitív képességre is hat.)
    Érdekes, hogy akik a vallásra úgy tekintenek, mint a nép ópiuma, elfeledkeznek arról, hogy hosszútávon kell, hogy legyen valamilyen (pszichológiai) előnye az egyén számára.

Új hozzászólás Aktív témák