Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #19915 üzenetére

    :DDD
    Érdekes linket találtál. Gyakorlatilag a cikk első mondata cáfolja azt az állítást, amelynek alátámasztásául hoztad. De a kiemelt idézet első mondata is ilyen:
    egyes kutatókat”

    „Külön kiemelném, hogy nem kutatók cáfolták egyértelműen az inkriminált tudós nézeteit”
    Minek cáfolták volna külön, mikor a tudományos közvélemény bizonyítottnak tartja és általánosan elfogadta, hogy van globális felmelegedés, és hogy mi is ennek az oka. Ha egy, a tudomány általános közvélekedésével ellentétes elméleted van, azt neked kell kétséget kizárólag bizonyítani. Ha már a jogról is volt szó: ez pont ilyen. Ha állítasz valamit (vádolsz), azt először neked kell bizonyítani, nem pedig a megvádoltnak az ártatlanságát. Erre van az ártatlanság vélelme alapelv.

    „Szabad vagyok értékesnek tartani magam függetlenül a társadalmi elvárásoktól, a korszellemtől.”
    Ezt vitasd meg Noddy kollégáddal, aki a fátyolos tekintettel kívánja vissza azt a múltat, amikor az egyházak véleményét elvető tényleg szabadon gondolkodókat még istenkáromlónak nevezve szabadon máglyára küldhették. Mint pl. Szervétet, akik természetesen maga választotta a halált. Vagy ott van pl. Kálvin, akit éppen az aktuális korszellemhez való igazodással mentegettetek, holott ő is lehetett volna ettől szabad, és azt is mondhatta volna, amit a Noddy által korábban linkelt íráshoz azóta írt hozzászólásként valaki. Természetesen nem én vagyok, de látszik, hogy még a református egyházon belül is van, akit nem érdekel Kálvin tekintélye. Nem mellékesen ezt a saját szabadságod alapjául hozott ágostoni idézetet hogyan hozod össze azzal, hogy akármire hivatkozva úgy gondolod, jogos volt Szervét megégetése, holott Szervét is csak a maga módján szabad akart lenni? Ha tehát Szervét ezt idézi Ágostontól, akkor már nem is volt jogos a megégetése, ugye?

    „Ellenben az a tény, hogy félre és meg lehet vezetni a közvéleményt a tudomány jól válogatott hipotéziseivel nem kérdéses.”
    Egyedi esetből általános következtetést levonni: éppen ez a megvezetés egyik fő technikája.

Új hozzászólás Aktív témák