Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #16028 üzenetére

    Ha tovább olvasod azt amit írtam, hogy Isten részéről nincs személyválogatás és feltétel megszabás, hogy kit enged magához. Nem lehet érdemek alapján a mennybe kerülni. De mivel te nem tudod elképzelni milyen ha Isten belép az életedbe, csak úgy tudod megközelíteni a dolgot, hogy mindenki úgy követi Istent ahogy akarja. De ez így erős csúsztatás. Nem véletlen, hogy a keresztyének keresztyénnek nevezik magukat és bármilyen kulturális körben legyenek is, mégis megkülönböztethetőek és egyediek. A kínában élő keresztyének is Krisztus követőinek mondják magukat és nem maradtak meg a taoizmusban, sőt felismerték, hogy az nem Isten követésének egy bibliamentes formája. De ez így van minden kultúrában (közelkelet, afrika, india, nyugati stb).
    Isten munkája meglátszik az ember életén. Ez nem feltétel, hanem következmény. Remélem megérted. Lehet játszani, hogy úgy csinálsz mintha Isten munkálkodna az életedben, izomból elkezded nyomni a bibliatanulmányozást, egy vasárnapot se hagysz ki a templomban, stb... de ez nem működik. És érdekes módon Isten munkáját az ember el is tudja fojtani, bántja a lelkiismeret, de mégis folytatja az életét. Ezért nem lehet senkiről megmondani, hogy mi a helyzet vele, ezt csak Isten tudja. Ezért nem ítélem el az autistát és téged sem. Nem tudom mi folyik benned, azt mondasz és teszel amit akarsz, de a szívedet csak te látod és Isten.

    Téged az elsodródástól való félelem hajt. Oké, megértettem.

    Mivel nem tudod milyen élő kapcsolatban lenni Istennel nyilván ilyen dolgokat írsz. De ezt elnézem neked. Ahogy írtam is a Biblia olvasása csak egy része a dolgoknak. Ott van az ima, a közösség (Krisztus teste), a Szent Lélek. Ha minden ember maga ötlene ki dolgokat akkor nem lenne egység, márpedig keresztyéneket ez jellemzi Krisztus mennybe menetele óta. Olyan szeretet közösség ami sehol nincs máshol a világban, az emberek ugyan azt tapasztalják egymástól több ezer kilométerre. Minden ember más élethelyzetben van, persze, hogy Isten másképp vezeti őket (nem mindenki lesz teológus, és más feladatot szán Isten egy péknek és egy orvosnak), de a cél Isten dicsőítése és szeretete. Ami megvalósul minden keresztyén közösségben, bárhol is legyenek. És itt az új infó, Isten mindenkinek az saját jelenlegi életében mutatja meg mi az Ő akarata és terve. A keresztyénségnek a léte és ereje mutatja, meg hogy Isten mennyire valós és nem emberek kitalációja. Persze a mostani nyugati, ateista kultúrában nem sok hiteles keresztyénnel találkozol, ez a mi hibánk, de pont emiatt kell Istent képviselnünk, hogy azok akik már azt hiszik, hogy Isten csak egy kitaláció, megmutassuk, hogy nem az, mert itt van velünk, ahogy megígérte.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák