Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz lao ce #1004 üzenetére

    Én Palával vitatkoztam, mikor az evolúció által ideálisra formálódott emberről írt :) Én nem vitatkozom az evolúcióban hívőkkel. Ez számomra nem vita alap, bár véleményem van és nem fogadom el a mai népszerű elméleteket.... Én a teremtettségben hiszek. De erről nem szeretnék senkivel vitázni.....
    Az ortodox zsidó kifejezés foglalt ma már. Mint pld az ortodox (igazhitű jelentéssel bír) keresztény (görög-keleti keresztény), vagy mint a katolikus (ami eredetileg egyetemest jelent) jelző is. Így ortodox zsidónak nevezni Jézust a mai fogalom értelmezés szerint meredek... csak ezt akartam kiemelni.
    A körülmetélésnek vannak orvosi, higéniai, egészségügyi vonzatai, mint pld a leprások tisztátalannak való takintésének, vagy a menstruáló nő ''békén hagyásának''.
    Persze nem ez a lényeg, de nemrég olvastam egy orvostól, ha ma kötelező lenne a körülmetélés, akkor a tudomány mai állása szerint a legkevesebb kockázatot napra pontosan az az életkor jelentené, amit a Biblia is jelöl... Később sokkal nehézkesebb a regenerálódás, korábban pedig a szervezet gyenge. Volt egy tudományos levezetés is, ezt most mellőzném. De napra pontosan ez a megfelelő a körülmetélésre... és ezt már akkor is tudták.... :)

    [Szerkesztve]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák