Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tornas
őstag
válasz
#97716736 #13263 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a táblázatban szereplő W értékek komplett gép fogyasztások. Nem tisztán a VGA fogyasztja azt, ami a táblázatban szerepel. Egy adott konfigban cserélgették a VGA kártyákat.
Furcsa is lenne, ha üresen csak 158 W-ot fogyasztana a VGA kártya egymagában. Jelen esetben a HD4850-es. Szerintem...
-
építész
aktív tag
válasz
#97716736 #13253 üzenetére
1000 más oka is lehet a lehalásnak, mint a táp. Nekem már halt le azért mert összeakadt két driver, lassú volt a ram, kiszáradt a hővezető paszta, púpos kondi, megtört az IDE kábel, nem bírta a tuningot, több feszt igényelt a ram, hibás volt egy wifi kártya stb.
Ha lehal készít bejegyzést a windows, ott vannak kódok vissza lehet fejteni az okokat. -
tornas
őstag
válasz
#97716736 #13253 üzenetére
Szerintem meg nem táp hiba! Ha közvetlen táp hiba lenne, akkor nem lennének újraindulások (egyszerűen lekapcsolna a PC), pláne kék halálok. Kék halál alatt a táp szolgáltat feszt (végül is megy a gép, csak éppen használhatatlan), nem? Na, meg ilyenkor nem ártana megnézni a kék halál képernyőn kiírt kódot, illetve egyéb részleteket is.
Szerintem nálad kontakt hiba lehetett! sss fórumtársnál is fennállhat a tápcsatlakozók kontakthibájának a lehetősége, de szerintem inkább a Win-ben van gáz valahol. Win reinstall talán... A tápot esetleg egy másik PC-ben is ki kellene próbálni és járatni illetve terhelni rajta egy-két órát legalább!
Ja, és a Radeon 4850-nek csak 114 W a TDP-je. Ebből kifolyólag nem fog az 270 W-ot zabálni sosem, és még az erősebb játékok alatt sem fogja a 114 W-ot fogyasztásban elérni
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#97716736 #13165 üzenetére
"nekem egy ágat le kellet forrasztanom, mert a ventilátor vezérlő egység elszállt, így fel kellet használnom a helyét."
Ha az egyik ágat leforrasztottad volna, akkor nem működne a géped, mivel az egyik a procit táplálja, a másik a VGA-t, a HDD-t és az összes többit. Legfeljebb az egyik kábelköteget forraszthattad le."Van egy ATi 6950 kártyám amire az van írva hogy 6pin, plusz 8pin (30A) Mivel nekem egy 12V ágam van, le bír adni 30Ampert egy ágon?"
Ha nincs túlhúzva, a 6950 legfeljebb 17A-t fogyaszt, ezért a tápod elvileg képes kiszolgálni. -
mr_ricsi
veterán
válasz
#97716736 #12968 üzenetére
"Amúgy ez a ventilátor mikor még jó volt, terhelés közben se ment gyorsabb fordulatra, legalább is úgy vettem észre. Melegedni melegedet, de nem lett hangosabb. Szerintem max fordulata 8-1000 fordulat."
A venti névleges fordulatszáma 2500 1/min. Ha csak 1000 körül forgott, akkor valamiféle szabályozásnak biztosan kell lennie. -
andrade
senior tag
válasz
#97716736 #12968 üzenetére
A ventillátor jó most is a vezérlő részben ment tönkre alkatrész.Az adatlap azt írja hogy temisztoros szabályzás van, ebben az az érdekes hogy mind a 4 ventit a táp melegedésével szabályozza függetlenül hogy hol van a 3 tápventin kívüli ventillátor. Nem épp logikus.Én pld a házventi termisztorát a HDDr-e ragasztottam.
És ahogy írták már két megoldás van a vezérlőre egy kis panelen van egy kéttranzisztoros egység, vagy pedig az alappanelen a többi alkatrész között. -
agressiv
addikt
válasz
#97716736 #12971 üzenetére
Egy számtechboltban nem biztos, hogy tudni fogják mit kezdjenek vele én mindjárt szerelőhöz vinném. A túláram miatt meghalt a tranzisztor, rengeteg ilyen be quiet-et csináltam, a későbbiekben már nagyobb tranzisztor van kis hűtőbordán. Gyárlag jó lenne az eredeti tranzisztor is, de nem volt belekalkulálva a kivezetett ventilátor kábel.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#97716736 #12966 üzenetére
Igen, a saját ventijét tudod a kimeneti 12V-ra kötni, a szabályzóelektronika megkerülésével. Valószínűleg így jó lesz, annyi eltéréssel, hogy minden esetben 100% fordulata lesz. Ez a táp beljesének éppenséggel jó, mert hidegebb --> hosszabb élettartam a kondik részéről, ha csak nüansznyival is, de magasabb hatásfok.
Neked rosszabb, mert hangosabb, és maga a ventilátorcsapágy hamarabb elhasználódik.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#97716736 #12964 üzenetére
Nem értelek. Megvitattuk, hogy nagy valószínűség szerint nem a venti, hanem a vezérlését ellátó panel a rossz a tápban. Miért erőlteted a venti témát. Előbb a táp hibáját kellene tudni, addig minden egyéb csak felesleges szócséplés. Miért cserélnél ventit, ha az eredeti sem rossz (hiszen a külső ventikkel egyező tüntetet mutat).
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0! - elkelt Corvin021 kollégána, értékelésre vár
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest