- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
Landon #17709 üzenetére
Nemigaz, annak a cseréje segít ami visít. Ha az alplap alkatrészei okozzák a gondot, akkor az alaplap vonyít. Ha a táp vonyít, de az alaplap nem, akkor nem a lap a ludas, hanem a táp. A szaggattot, hallható tartományba eső terhelés nem hiba, az a hiba, ha ez hallatszik és abban van a hiba, amiből hallatszik. Az normális, hogy a VGA "szétrángatja" tápot, az nem normális, ha a táp ezt hanghatással jelzi.
Lehet próbálkozni a táp tekercseinek, trafóinak kiszerelésével és nitrolakkba mártásával, de ilyet egyszerű júzer ne csináljon.
Azzal én is találkozni szoktam, hogy üresjáratban cicereg a táp, vagy alaplap, de akkor kikacpsolom a fázisspórolást, vagy a C1E álapotba kerüólését a processzornak, amivel 100mA-eket spórol csak a gép, viszont akkor elhallgat. Ha terheléskor fütyül valami, akkor van igazán gond.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Landon #17693 üzenetére
Jók a sejtéseid, biztosat csak keresztpróbával lehet kideríteni. Amúgy van magyar neve is, cicergés.
Egy AU-700, AX-750 akad tesztre nálam, ha érdekel.
(#17692) strunyo: Olvasd át te is a cicergéses cikket, ártani nem fog. Sajnos a nem púpos kondi is lehet csökkent értékű, főleg az évek alatt. Ezt csak kiforrasztva, ESR mérővel tudod kideríteni.
(#17687) jacint78: Valóban részben félreértettelek. Ha a primerkörön fogyna el a kraft, az a 12V-ot is érintené, de az alig csökken neki. Jó lenne tudni a pontos konfigot, azt írta?
HGyu
-
Landon
addikt
válasz
Landon #14951 üzenetére
Közbe Google-ztam kicsit, azt hiszem amit én tapasztalok az az úgynevezett 'coil whine'. Ezért viszont nem szívesen RMA-znám a PSU-m. Jelent ez bármiféle veszélyt ill. jelezheti, hogy a PSU-nak hamarosan harangoznak? Abból amit eddig olvastam ez semmi ilyesmit nem jelent de inkább rákérdezek az itteni szakértőknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- FSP HYDRO M PRO 800W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest