- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
Úgy tűztem be a kábelt, hogy belülről kifelé álltak a szálak, egészen benyomtam kézzel amennyire lehetett, a kilógó rész meghúztam lefelé, a belső részt pedig egy csavarhúzó szárával toltam szintén lefelé. De megnézem még mit tudok elkövetni, este nem foglalkoztam vele.
-
Steady74
addikt
Vezeték nincs elfúrva, jelenleg egy 2m-es teszt darabbal szórakozok, mert CAT6a-val nem tudtam falicsatlakozót szerelni, most visszább jöttem átmérőben, de így sem megy. Ugyan azzal a rendszerű, de cat5-ös Legrand fali csatlakozóval cat5e kábellel simán működik, ezért is írtam, hogy rossz bekötési sorrendet kizárom. Valószínű, hogy a kések nem vágják át a kábelt, de, hogy 3 félénél sem, amit cat6-hoz ajánlanak, az bosszant.
Lagrand 1
Goobay -
Steady74
addikt
A bekötési hibát kizárom egyrészt bekötöttem a házban vagy 10 db fali csatlakozót, igaz azt még cat5e kábellel, illetve rajta van a csatikon a kábelszínek sorrendje, azok meg stimmelnek. A kések közé benyomom kézzel, oldalról csavarhúzóval, hogy megvágja a szigetelést amennyire csak tudom, hát még küzdök vele egy sort.
-
Steady74
addikt
Kezdek agyf@szt kapni, most már kérdezek... Adott az alábbi kombó (miután megtanultam, hogy patch kábelre nem lehet fali aljzatot szerelni...):
- Draka CAT6 falikábel
- RJ 45 catlakozó
- Fali aljzatok: Legrand CAT6 csatlakozó kétféle, és egy harmadik.Cél, hogy switch és fali aljzat között legyen kapcsolat. Ha a fenti kábel két végére RJ45 csatlakozót szerelék (B kötéssel), akkor minden ok, átmegy a gigabites net. Ha viszont a lenti képen szerelő fali csatik bármelyik szerelem fel, nincs net a kábel végén. Mit bszhatok el? Kész vagyok.
Köszi
-
Steady74
addikt
Ez elszomorít teljesen. Legrand konnektorok kapcsolók és fali TV és Utp aljzatok vannak a házban, nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás, hogy RJ45+fali aljzat legyen egy kábelen.
Mondjuk még azon agyalok lehet a Keystone jó lehet a Lagrand UTP aljzatba, annak is ilyen kiszedhető a csatija.
Köszi.
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Agyfrászt kapok, így kérdésem lenne. Eddig cat6a patch kábelekkel szereltem át a lakást, mindkét végére RJ45 került, így szolgálok ki több AP-t. Minden szobában van LAN, Legrand fali csatlakozókkal. Kipróbáltam és a sodrott érpárokkal szerelt patch kábel nem szerelhető fali aljzatba, meg is erősítette a bolt, ahol vettem a kábelt (egyetlen fali aljzattal sem volt net csatlakozásom, 3 félét próbáltam ki). Vettem cat6a fali kábelt ilyen csatlakozóval, de vagy 10db-ot ellőttem már a csatiból és egyáltalán nem sikerül őket felszerelni. Nagyon merevek az erek, ez eddig nekem szokatlan, de mi a "titok nyitja", hogy sikerüljön? A kis műanyag vezetőt tövig húzom, a csatlakozóhoz való krimpelőm van... Köszi, ha vannak tippek fali kábel szerelésére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest