- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolen
csendes tag
válasz
inf3rno #1720 üzenetére
Tegnap össze kötöttem közvetlenül a kábellel a switchet a géppel és lefutattam pár speedtestet viszonyítási alapnak, ma meg bekötöttem a fali aljzatot és úgy is csináltam pár speedtestet. Úgyan olyanok lettek az eredmények kb, talán a download latency kicsit több lett, de nem tudom ezalatt a pár teszt alapján számít-e szóval sikeresnek tekintem a beszerelést.
(Egyébként másik indoknak azt mondták, hogy sok szolgáltató nem fogadja el, ha ez igaz is gondolom csak azért mert azok nem akarnak vele foglalkozni és egyszerűbb csak simán behúzni a kábelt.) -
Kolen
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a véleményetek a Schneider Asfora cat6-os fali aljzatról?
Egy gipszkarton fal folyosó oldalán van egy szekrény amiben van a switch és onnan szeretném bevezetni a netet a karton fal másik oldalán lévő szobámba. Erre gondoltam, hogy a switchből menne a kábel vagy közvetlen mögötte (akár felelül a kartonban és a másik oldalán alul kivezetve a fali aljzattal, akár mindekét oldalon alul) vagy a felül a mennyezet alatt az ajtó mellett átvezetve a fali aljaztba (ahogy a lila csík van).
Mivel még nem döntöttem el, hogy az asztal marad-e ott ahol most van (és úgy nyilván jobb lenne ott kivezetni mellette) vagy helyet cserél a bal oldalon lévő szekrénnyel (úgy meg azon az oldalon célszerűbb ugye kivezetni) ezért vacillálok még, hogy melyik oldalon legyen. De pont ezért is gondoltam a fali aljzatos kivezetésre mert akármelyik oldalon is lesz, ha az asztalt később át teszem akkor már csak onnantól kell hosszabb kábel és nem újra húzni vagy eleve jóval hosszabbra hagyni a kábelt.
Viszont mikor itt voltak ma a villanyszerelők ők azt mondták nem túl jó ez a fali aljzat mert sok lesz a jelveszteség inkább direktbe kéne a kábelt.
Szerintetek is sok lenne a veszteség és inkább direktbe legyen hosszabbra hagyva a kábel vagy jó az az aljzat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest