- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Ha elég a 2x 100M akkor be lehet így kötni, de rég volt ez gyakorlatban, és akkor is inkább csak kényszer megoldás volt.
Egy GS105-ös switch elég kicsike: 94 x 100 x 27 mm. Szó szerint tenyérnyi. Ez általában elfér bárhol, igaz kell neki táp. Ebbe az irányba mennék inkább.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1556 üzenetére
Ja, ezek elegge kompatibilisek ilyen szemontbol. A problema, ott keletkezhet, hogy milzen mely a szerelodoboz a falban, tehat hogy mennyi hely kell hatul a keystone-nak, belefer-e? (Mint azt megtapasztaltam par napja. Meg nem dontottem el hogy szerzek rovidebb keystone-t vagy valami L alakut, vagy esetleg melyebb dobozt.)
-
jerry311
nagyúr
Egyrészt teljesen felesleges árnyékolt kábelt venni otthoni környezetbe.
Másrészt amire rá van írva, hogy Cat6a az jó lesz.
Mindegy, hogy tömör vagy sem, mert nem fogod behúzni csőbe, illetve ha ott megy minden mögött, akkor nem fogod hajlítgatni sem. Egyszer be lesz kötve aztán kész. -
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1547 üzenetére
És valóban, 2 új keystone és már megy is a 10G a falban.
De ha nem megy el a net amikor véletlen belerúgtam a lakáson átívelő kábelbe, akkor sosem jövök rá, hogy az egyik keystone biztosan kaksi. Eleget mozgott benne az RJ45, hogy ne 10G sehogy se legyen rajta, és egy rossz mozdulat után még az 1G is eltűnt. Nem is az, hogy eltűnt, hanem vissza sem jött tobbszöri ki-be dugdosásra sem. -
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1542 üzenetére
Betűzős cucc, mint a linkelt termék = tömör kábel.
Ha ideiglenes megoldás lesz, akkor behúzod a kábeleket, rányomsz 1-1 csatlakozót, és összedugod egy toldóval. -
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1531 üzenetére
Átkötöttem, még akkor, mind egyforma: 568 B. Szerda óta nem foglalkoztam vele, lehet kellene 2 új fali aljzat. Ez az új fali aljzatmost adott egy ötletet: a lakáson keresztül tekergő kábelre átszerelem őket egyesével. Ha ez a kábel hirtelen elromlik, akkor tudni fogom melyik aljzat a hibás.
-
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1515 üzenetére
Nem mondom, hogy olyan mítosz, mint a villany vs ethernet párhuzamosan egymás mellett, de hasonló.
Most, amikor behúztam a 10G-nek a tömör kábelt, akkor egy 20 m-es előre szerelt darabot vettem, RJ45-tel a két végén. Ezt vágtam méretre, mert olcsóbb volt, mint csak kábelt venni. Amikor nem ment a falban a 10G, akkor a maradékra tettem egy csatlakozót (a 2000 forintos fogómmal), a lakáson keresztül összedugtam a két eszközt és azon meg megy a 10G. Ez nem azért van mert profin tudok nem odavaló csatlakozót nem megfelelő kábelre szerelni.Továbbra is áll, hogy a kábeleket és csatlakozókat arra használjuk, amire valók, de nem lesz azonnal hibás, ha néha máshogy adja ki.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1510 üzenetére
A tömör (fali) nehezebben hajlik.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1508 üzenetére
Az egyikben 8 drót lesz (tömör), a másikban meg 8 vezeték, erenként sok-sok vékony dróttal.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1500 üzenetére
Létezik szerszám nélkül szerelhető csatlakozó, nyilván drágább.
Viszont a legolcsóbb 2000 forintos fogó is elég ilyen néhány csatlakozós hobbi szereléshez. Az elmúlt 20 évben több csatlakozót vágtam le benézett színsorrend miatt, mint ahány nem működött. (talán 2)
Még a múlt héten szerelt 10G CAT6 sem panaszkodott, és hozza a sebességet is. -
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1499 üzenetére
Egy másik topikban volt élő példa. Kb. 50 (vagy 100) méteren ment egy csőben áram és Ethernet és nincs packet loss, vagy érezhető lassulás. Otthoni környezetben nem jellemző, hogy ebből probléma legyen.
Biztos van hatása, de amennyire értek hozzá valószínűleg csak ipari méretekben lehet gond. Pl. hűtőgép gyárban a rácshegesztő mellett, amikor a ponthegesztő ráengedi a 100(?) ampert 3 hullámnyi időre (3/50 másodperc), akkor az a tranziens lehet, hogy már bezavar a mellette futó Ethernetbe.
-
jerry311
nagyúr
válasz
hegegabi80 #1495 üzenetére
Nem zavarja semennyire.
-
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1489 üzenetére
A teljesen egyedi csak akkor lehet jó, ha jók az érpárok. ~15 éve szívtunk ezzel, amikor az egyik kolléga ugyan helyesen kötötte a csatlakozók két végét (helyes pin párok), csak éppen összevissza voltak az erek. Volt ami 100-on ment, volt ami 1G-n, és volt ami rengeteg RX hibát generált...
Aztán kapott gyakorolni egy 100 -as csomag csatlakozót, meg a helyes színsorrendet, és megoldódott a probléma miután minden kábel megfelelően lett bekötve. -
jerry311
nagyúr
válasz
inf3rno #1484 üzenetére
A falba húzott kábel és a kábel amivel közvetlen teszteltem ugyanabból a tekercsből van. (2 hete húztam be) Az egyiken megy a 10G, a másikon nem.
Nem volt megtörve, nincs megtörve.
A vagy B akkor számított igazán, amikor kereszt kötés kellett. Mindegynek kellene lennie most amikor minden AA vagy BB.
Na majd átkötöm B-re a 2 dobozt hétfőn, aztán meglássuk. -
jerry311
nagyúr
Mikrotik 4011 -- CAT6 568B patch -- Schneider CAT6 fali csatlakozó 568A -- CAT6 fali kábel -- Schneider CAT6 fali csatlakozó 568A -- CAT6 568B patch -- Mikrotik CRS309
Itt nincs 10G link, de van stabil 1G link, ami hajlandó is teljes sebességre.
Ha a két végpontot összekötöm az "ábrában" említett 2 patch kábel bármelyikével, akkor van 10G link. Teljes távolság kevesebb mint 10 méter. Magában megy az ethernet, nincs mellette más vezeték, még a közelében sem. A patch kábelek közül az egyik gyári kötésű, a másikat én készítettem. Még nem kötöttem újra fali csatlakozókat.
1 kábel 2 végén mindig ugyanaz a vezeték sorrend. Okozhat-e gondot 10G-n, hogy nem ugyanaz a vezeték sorrend van a kábeleken? (szerintem nem)
Vagy esetleg 10G-n kötelező-e az 568B? (nem találtam erről infót, csak hogy A vagy B)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Trollok komolyan
- Vírusirtó topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest