- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Tudod a városközpontban már nem légkábel van. Nálunk Digi van, ők építették ki. Persze lehet lakótelepen más a helyzet, mint kertes házaknál.
degec szerintem azért kérdezz rá a UPC-nél írásban, meg telefonon is. Tervezési hibát miért te fizesd meg? Gondolom az analóg rendszert is ők kötötték be.
-
pinnacle
nagyúr
Fel sem merült, hogy nekem kell csinálni. 3 méterre van a házunk a UPC-s doboztól. Szerelő, meg az ügyfélszolgálat is mondta, hogy van erre egy csapat, aki kiépíti. Egyébként az ügyfélszolgálat is azt mondta, hogy az eredeti állapotot kell visszaállítaniuk.
Csodálkoztam is degec írásán. Nem is értem, hogy gondolják. Jó, hogy nem a légkábelt is nekünk kell bevezetni. Városon belül nincs légkábel. Mindenki ásson magának?
Majd mindjárt megkérdezem a UPC-s fórumban. -
pinnacle
nagyúr
Nálunk is ez van. Házunk előtt van UPC doboz, meg akna fedél is. Dobozhoz nem volt kulcsa a szerelőnek, a régi koax meg csak be van ásva a földbe. Azt mondták eleve szabálytalanul lett bekötve, mert csőben kellett volna behúzni, most meg simán ki tudnánk cserélni. Most arra várunk, hogy a UPC mi tud csinálni.
Egy levelet már kaptam, hogy nem tudják bekötni, mert fel kel hozzá törni a járdát. Én ezt szerettem volna elkerülni. Mondtam jó, akkor szedjék fel, talán nem kell törni, mert dísztégla, csak az eredeti állapotot állítsák vissza. Az is jó, ha csak tavasszal jönnek vissza, ne kelljen fagyban dolgozniuk. -
pinnacle
nagyúr
-
-
pinnacle
nagyúr
UPC-sek nem tudták bekötni az internetet, mert nem volt az optika csatlakoztatva. Központban úgy látszódott, hogy jó.
8 eres patch kábel miben jobb a 4 eresnél? Kérdeztem a boltban, hogy ez milyen, 8 eresnek mondták. Szerintem ez csak 4, ha a pöcök szemben van velem barna, zöld, kék, narancssárga látszódik. -
-
pinnacle
nagyúr
20 méter alatt van valami előnye a Cat6-nak az Cat5e-vel szemben?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi forten, inf3rno! Lehet jobb lesz készre szerelt kábelt venni. Szerintem csak mondták, hogy persze beköti az UTP-t is. Mivel ilyen kérést nem is lehet rögzíteni, és a fórumban sem jelezte senki, hogy valakinek megcsinálták volna.
Van kerek kábelcsatorna? Nem tudom, hogy lehet ezt keresztülhúzni egy 20-30cm-es agyagfalon, szennyeződés nélkül. Vagy elég ha szigetelővel betekerem a végét? Koax, UTP, otikai kábelnek mekkora lyuk kell? Lehet a végén fúrót szárat is vennem kell. -
pinnacle
nagyúr
Ott már kérdeztem, de nem tudtak rá válaszolni. Gondoltam talán itt volt már tapasztalat. Egyébként mi a legolcsóbb ajánlott, készre szerelt CAT5e kábel? Ez jó lenne? Lehet jobb lenne csatlakozó nélkül, mert úgy könnyebben elférne a koax mellett. Milyen csatlakozó nélküli kábel+csatlakozó ajánlott? Remélhetőleg UPC-sek össze tudják szerelni.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! UPC szerelőknél van UTP kábel? Jönnek majd hozzánk családi házba internetet bekötni (29-es körzet) és 20 métert kellene áthúzni az egyik szobából a másikba. Amikor beszéltem az ügyfélszolgálattal, és mondtam, hogy fúró meg kábel kell, türelmet kértek, majd azt mondták ha az ügyfél kéri, mindent megoldanak. Kértem ez jegyezzék fel a munkalapra, mondták persze felírják. Megint telefonáltam, hogy más számot adjak meg elérhetőségként. Nem volt semmi felírva, azt mondták ilyet nem is tudnak hova feljegyezni, most viszont már nem voltak biztosak benne, hogy lesz-e UPT kábelük, és azt mondták a házon belül nem fúrnak. Mondjuk ezt nem értem, ha nincs kifúrva, akkor otthagyják a padláson a kábelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple MacBook
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- PRÉMIUM switchek - billentyűzet kapcsolók - TÖBBFÉLE (linear, tactile, silent, clicky)
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- LG OLED evo C2 65 4K TV Media Markt Garancia
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest