- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Most kötöttem RJ45 csatlakozót és UTP Cat 7-es kábelt T568A szabvány szerint - legalábbis feltételezem, merthogy meglepődve tapasztaltam hogy a kábelen a fehér kábel erek tiszta fehér színűek mind, nincs rajtuk narancs, kék, zöld vagy barna csíkozás... !
Lemaradtam valamiről - ez mióta van így?
Ezek szerint mindegy lenne hogy melyik fehér kábel megy az adott - korábban csíkozott fehér kábelek helyére?
Úgy oldottam meg ezt a kérdést most, hogy a kék ér mellé közös szigetelőben, párban csavart tiszta fehéret vettem kék-fehérnek, a narancs színű ér mellé közös szigetelővel csomagoltat narancs-fehérnek és így tovább...
-
Köszönöm az eddigi segítségetek, mostanában kötik majd be a szolgáltatói netet és a házon belüli FTP kábelezést. Mindezt úgy lehetett megoldani (mert betonpanelból épült a ház és emiatt nem vésnek) hogy a szolgáltatói kábel az utcai póznáról légkábelen bejön a tetőeresz alá, és ott a falon kívül (azaz utcafronton) egy védőcsatornában fog lejönni és bekerülni házon belül a földszintre ahova tervezve lett az FTP kábelek 'központja' és itt csatlakozik a routerre, abba a switch amibe az FTP kábelek lesznek csatlakoztatva és amik az emeletre mennek innen aztán ismét falon kívülre vezetve egy másik védőcsövön. Kérdés hogy az eredetileg beltéri - falban vezetett használatra szánt FTP kábelt nem fogja bántani adott esetben védőcsövestől együtt a kinti -20 fok vagy a nyári kb +60 fok ? (utóbbi amiatt mert a tűző nap ha megsüti azt a fekete védőcsövet el tudom képzelni hogy jobban áthevül mint a környezeti hőmérséklet)
-
Azt meg tudnátok mondani hogy milyen kábelcsatornában ajánlott vezetgetni a fali S/FTP kábeleket? Külön dedikált gyengeáramú fali csatornát nem találtam..
-
válasz
inf3rno #1072 üzenetére
Hűha, ilyesmitől tartottam.. és akkor még gondolom legszívesebben szépen ráfektetnék a villanyszerelők (akik behúzzák a kábelt) és szépen hosszában a fém gipszkarton vázon vezetgetnék a villanykábelek mellett a gyengeáramú kábelt is.. háát...
Az üvegszállal végképp nem volt még dolgom, milyen árban mozog métere, egyáltalán milyen típust, márkát, stb-t lenne érdemes ebben keresni?
illetve akkor kell minden ki és be meneti csatlakozási pont előtt egy RJ45 - optikai kábel adapter is amik gondolom aktív elemek, tehát annyiszor kell nekik tápellátás is... ? -
válasz
agressor12 #1069 üzenetére
Lehetni lehet, sőt, van aki így ajánlja mondván egy csatlakozási ponttal, így esetleges jelgyengüléssel vagy hibával kevesebb - de a gyakorlat szerintem inkább azt mutatja hogy idővel úgyis kevés lesz, vagy de jó lenne még ezt meg azt is rákötni és akkor meg kényelmetlenebb lehet a dolog. (igaz a kábelvég mehet rögtön egy switch-be is pl.) Én mindenesetre patch panelt tennék, ha belefér a költségvetésbe - ízlésesebb, és könnyebb csatlakoztatást tesz lehetővé + eleve könnyebb a panelbe bekötni a fali kábeleket.
Az árnyékolt fali kábel végére - meg ahogy a topic leírásában is írva van - fémtestű RJ45 csati kell - ugye annak fém része fogja továbbvinni, illetve leföldelni a keletkezett feszt - azon belül is olyan ami fali kábelre való, különben borzasztó szenvedés tud lenni a bekötése ha nem igazán egyezik a kábel ereihez a rj45 furata
-
Sziasztok,
Tanácsot, véleményt, némi szakértést kérnék a következő, ingatlan felújítás kapcsán kialakítandó LAN hálózat kapcsán.
Házon belül a falazat adottságok miatt falon kívüli szerelések lesznek, értsük ezalatt, hogy falon kívül megy minden vezetékezés (víz, fűtés - ezek 5 rétegű vezetékben) illetve a villany vezetékek is és ezek jó része úgynevezett gipszkarton előtétfalban, illetve álmennyezetben.
Ezen szakaszoknál konkrétan a gipszkarton fém szelvényei / váza között fognak futni a vezetékek és mindebből adódóan a villanyvezetékek mellett fognak futni az UTP hálózati vezetékek is. És eszembe jutott hogy nem okozhat-e ez valami extra zavart, jelszóródást - továbbvitelt az S/F UTP kábelezést érintően amit szükséges lehet-e kivédeni?
Nem-e viselkedhet a gipszkarton váz maga is egyfajta 'antennaként'?Mi lenne a tanácsotok azon túl hogy fali (tömör réz) CAT6 kábelt és árnyékoltat válasszak, illetve hogy külön csatornában, csőben fussanak? (konkrétan még ilyen külön UTP-hez való vezető csövet sem láttam még.... hány kábel vezethető el benne?)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- VR topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest