-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fjoe
tag
Köszi szépen a tanácsokat és a segítséget, így már vmennyire megnyugodtam, de egy építkezésnél mindig történik vmi, ami felhúzza az embert
Megnéztem a Cat6-os panelt, az jó lehet Cat6A-s kábelhez is? Bár jelenleg még olyan 50 ezer körül mennek a 10 gbites ethernet kártyák, lehet hogy pár év múlva már sokkal olcsóbbak lesznek és talán a szolgáltatók is 10 év múlva elérik azt a sebességet
Igazából ezért gondoltam a cat6a-ra vagy esetleg cat7-re. Bár lehet addigra a fali kábelek is csereérettek lennének. A Diginek utánanéztem a szomszéd címe alapján, elvileg elérhető nálunk az ftth-s kiépítés. UPC is lehetne, de ott még nem sikerült kiderítenem a bejövő kábel típusokat, bár náluk talán "csak" 500mbites net van.
-
Tocso76
tag
Hálózat felújítás kivitelezve. Jobb, mint volt, de azért nem vagyok teljesen elégedett.
A bekötési ponton 970mbit/s a sebesség. Nálam 400mbit/s lett, előtte 95mbit/s volt, ahhoz képest jelentős a javulás, de én többre számítottam. Ez a sebesség bőven elég ugyan, azért megyek még egy kört.Tehát,
Távolság ~80méter
Ennek java része a föld alatt megy, nem fut mellette más kábel.
Kb. 5méteren levegőben áram kábel mellett. Többi padláson, stb.
Kábel típus: [link]
Keystone:[link]
B kötés használva mindkét oldalon.
Teszterrel leellenőrizve.
Kábel nincs földelve.Lekötési ponton: F@st 5655v2 AC router
Nálam: TP-Link Archer C7 router
Üdv. Tocso -
inf3rno
Topikgazda
Van, de ha írtam is, már 1 éve volt. Azt hiszem kell ajánlás is hozzá, különben nem adnak jogot. Maximum ha ajánlanál, akkor esetleg történne valami. Én sem vagyok amúgy szakértő a témában, de az elmúlt 2-3 évben nem jelent meg olyan itt, aki minden nap ezt csinálja. Biztos dolgoznak.
Elég komoly összegeket elkérnek amúgy. Ismerősnek csinálnak most a házában hálózatot, aztán 200k anyagköltség, abból 70k egy 20 portos switch, aztán jó ha 5-10 kütyü rá lesz kötve. Meg emellé 200k munkadíj, úgy, hogy a ház felét fedik le kb és kábelsín lesz. Ilyen "hálózat élesztés" címszóra elkérnek 15-öt. Kíváncsi vagyok, hogyha rákérdeznék, akkor mit mondanának, hogy mi az, mert nem tudtam rájönni magamtól. Mellette még van switch meg router "programozás" tételenként 20k körül, az is ilyen 5 perces munka. Fogalmam sincs arról se, hogy mi programozás abban, ha bemész egy menübe, aztán beleírsz néhány értéket. Elég derogáló így, hogy szoftverfejlesztő vagyok, de gondolom így jó magas összeget el tudnak kérni, mert annyira bonyolultnak hangzik. Gondolkodok, hogy érdemes lenne céget csinálni nekem is, ha már ilyen könnyű melóval napi 200-at össze tudnék kanalazni...
-
z123456789
addikt
Ja?! De hüye vagyok, tényleg. Pont olyat linkeltem, amiből akár rá is jöhettem volna.
Igazából szerintem akkor már nem kell senkinek sem magyaráznia.Köszi az eddigieket.
Lehet majd még jövök.
-
inf3rno
Topikgazda
"Lehet kapni árnyékolt R45 csatlakozót.Ugye benne a nevében is,hogy árnyékolt,külső zavarokat jobban fogja."
Ez így nem teljesen igaz. Az árnyékolt fejnél a fémes rész, amire a kábel árnyékolását kell csatlakozni, hogy az abban indukálódott áram végig tudjon futni egészen a földelésig. Ha kimarad ez a rész vagy nincs földelve, akkor kb. semmit nem ér az árnyékolás. Aki nem akar sokat szívni vele, annak ezért mindig UTP-t szoktam ajánlani S/FTP helyett, mert ha nincs rendesen megcsinálva, akkor az S/FTP is gyakorlatilag ugyanazt tudja, csak drágábban.
-
vargapdavid
tag
Köszönöm szépen, akkor nem jelentek neki nagy jelentőséget. Az előbb próbából csináltam egy rövid utp kábelt belőle és a speedtest.net sebesség nem változott. Bár jelenleg csak 40Mbit-es netem van. Igazándiból csak remélni tudom, hogy Gigabit-re is képes lesz, mert nem tudom jelenleg kipróbálni az adatátvitelt hálózaton, mert csak egy PC-m van amit hálózatra tudok kötni. Máshogy meg nem hiszem, hogy tudom tesztelni.. vagy?
Köszi mégegyszer
-
czanga
őstag
Bár a válasz konkrét volt, de korrektnek azért nem nevezném a formáját tekintve.
Leteszteltem most bent a munkahelyemen. Működik. Mivel nem vágtátok rá, hogy gyatra / rossz minőség, akkor ennyi, kész, nincs több kérdés. NAS mellé lesz adatmozgatásra, szóval fontos, hogy ne egy ultra gagyi, rossz minőségű kábelbe fussak bele, de óriási elvárások sincsenek.
Tehát választ megkaptam, megfelelő. Köszöntem szépen.
-
pinnacle
nagyúr
Tudod a városközpontban már nem légkábel van. Nálunk Digi van, ők építették ki. Persze lehet lakótelepen más a helyzet, mint kertes házaknál.
degec szerintem azért kérdezz rá a UPC-nél írásban, meg telefonon is. Tervezési hibát miért te fizesd meg? Gondolom az analóg rendszert is ők kötötték be.
-
pinnacle
nagyúr
Fel sem merült, hogy nekem kell csinálni. 3 méterre van a házunk a UPC-s doboztól. Szerelő, meg az ügyfélszolgálat is mondta, hogy van erre egy csapat, aki kiépíti. Egyébként az ügyfélszolgálat is azt mondta, hogy az eredeti állapotot kell visszaállítaniuk.
Csodálkoztam is degec írásán. Nem is értem, hogy gondolják. Jó, hogy nem a légkábelt is nekünk kell bevezetni. Városon belül nincs légkábel. Mindenki ásson magának?
Majd mindjárt megkérdezem a UPC-s fórumban. -
degec
senior tag
Ja és egy kis adalék.. hihetetlen kategória nekünk is.. tudjuk, de a kábelt ásást nekünk kell biztosítani, mivel a tervezésből kimaradt az utcánk ergo, csak pusziból oldják meg hogy bekössenek minket végre analógról..5 év várakozás kínlódás után. Ezt a bődület 100 ft körüli méter árat megoldjuk csak legyen már optika..
-
Vasy09
őstag
Értelek, és köszi! Mondjuk azért gondoltam, hogy ebből nagyon gond nem lehet, mivel a fali csatijaim is tulajdonképp pach kabelek, mivel mind a két végén csati van és mind a két végén A szerint van bekötve!
Tarr-os netünk van, mondjuk egyenlőre nincs gond vele, vagy legalábbis nem vettem észre!
-
pinnacle
nagyúr
-
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi forten, inf3rno! Lehet jobb lesz készre szerelt kábelt venni. Szerintem csak mondták, hogy persze beköti az UTP-t is. Mivel ilyen kérést nem is lehet rögzíteni, és a fórumban sem jelezte senki, hogy valakinek megcsinálták volna.
Van kerek kábelcsatorna? Nem tudom, hogy lehet ezt keresztülhúzni egy 20-30cm-es agyagfalon, szennyeződés nélkül. Vagy elég ha szigetelővel betekerem a végét? Koax, UTP, otikai kábelnek mekkora lyuk kell? Lehet a végén fúrót szárat is vennem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen légkondit a lakásba?
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpársportok
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest