- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
Hát próbáld ki, aztán vagy működik vagy nem. Általában ezek drágábbak, mint a sodorthoz való csatlakozók. Arra figyelj, hogy az AWG23 stimmeljen a kábelnél is. Kábel teszter meg biztosan kell, ha az egész házat te akarod bekábelezni. Lehet kapni "hálózati szerszámkészletet", annak általában része a teszter is, igaz betűző meg ilyen elavult dolgok is vannak benne.
-
Essejó
veterán
Az az értelme, hogy a sodrott kábel elemi szálai közé préseled be az apa csatlakozó érintkező lemezeit, a tömörnél meg deformálódik az érintkező, és jó esetben letolva a szigetelést a réz ér, és a csatlakozó fala közé érkezik, úgy hogy a szigetelést félre tolja. Viszont ha még is marad ott némi szigetelés vagy picit bővebb a lyuk akkor nincs fémes kapcsolat, és máris annyi a gigás átvitelnek.
-
inf3rno
Topikgazda
Ha csak lehet a villanytól eltérő csőbe húzd be az adatkábeleket. Egyesek azt mondják, hogy úgy érdemes betenni a csövet a falba, hogy eleve benne van a kábel, és akkor nincs vele annyi kínlódás. Nincs tapasztalatom vele, úgyhogy nem tudom biztosan. Elmondom még egyszer akkor, hogy a fali kábelre nem krimpelünk RJ45 apát. Az a patch kábelre megy rá. A fali kábelre keystone modult érdemes szerelni, aljzatnak meg lehet kapni keystone-hoz való aljzatot. Lehet egybe aljzatot is fali kábelre szerelni, de szerintem kevésbé szerencsés.
-
inf3rno
Topikgazda
Hát eddig úgy volt, hogy cat6 kábelt akarsz falba húzni, most nem tudom hogy jött ide a cat7 patch kábel krimpelése. Elég távol áll a kettő egymástól. A cat7 csatlakozókhoz nem értek. Elvileg a GG45 és ARJ45 kompatibilis visszafele az RJ45-el, a TERA viszont nagyon nem. Sok értelmét egyelőre nem látom ilyet szerelni rá, mert lakossági cuccoknál még egyelőre inkább az 1 vagy esetleg 2.5Gbps a jellemző, a 10 még ritka, és 10-ig még jó a cat6a is. Szerintem még egy évtized biztosan lesz, mire elérünk a cat7 csatlakozókig lakossági, kis céges hálózati eszközöknél. A patch kábeleknél megnéztem, nagyjából a cat5e, cat6, cat6a hasonló méretűek, talán egy nagyon picivel nagyobb a cat6a, szóval szerintem azokat lehet krimpelni ugyanazzal a fogóval, de ha nem akarsz ezzel szórakozni, akkor veszel előre szereltet valamivel drágábban. A fali kábelnél vannak szerszám nélkül szerelhető keystone csatlakozók. Ha a falba cat7-et akarsz, akkor arra tudsz cat6a keystone-t, vagy esetleg cat7 GG45 vagy ARJ45 keystone-t szerelni, már ha kaphatóak ilyenek. Ha cat6a-t teszel rá, és később újra szereled majd cat7-re, akkor érdemes ráhagyni egy kicsivel több kábelt. Fali aljzatot meg vegyél olyat, amibe be tudod pattintani a keystone modult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest