-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
A koaxot kellene védeni a villámtól, szerintem létezik hozzá.
Én kábel csatornáztam, nem olyan elegáns mint a bevésett kábel, de lényegesen egyszerűbb kivitelezni. Nekem is helyi szerverem van de nincs olyan nagy adatforgalmam ami indokolná a 10 Gbps kapcsolatot, ezért is cserélem a mostani Cat5e kábelt Cat6a S/FTP-re. A legnagyobb adatforgalom magán a szerveren képződik. Wifire Ubiquiti Unifi Ap-okat használok, nincs gigabites sávszélesség de egy 4K filmet is kiszolgál a laptopon és 30+ eszköz lóg rajtuk. -
kisskd
tag
Sajnos akkor nem voltak még kéznél felhőbe archiválós mobilok, nincsenek meg a képeim ... Tömör kábelt húzott, és nem szakadt meg, de talált ilyen csodás 4fehér-4színes cat5e vezetéket (nem tudom, ki találta ki, nagy ötlet volt ...). Kötött A-t is, B-t is, ahogy esett, úgy puffant, olyat is, h nem ért be az ér a dugóban a tüskéig, meg tűzött 2-3 eret is egy foglalatba az ajzatoknál. A megoldás az lett, hogy az összes aljaztot újratűztük egy sorrend szerint, aztán szálanként mértük, és ahol kellett vágtuk a dugót. Aztán pár éve "rendet raktam", és átpakoltam az egészet egy patch panelbe, most lesz felújítás, lehet újrahúzzuk S/FTP-vel.
-
Dzsolo
senior tag
Köszi, pont úgy kötöm, ahyogy írtad, már több szakaszt is próbáltam, sőt az új TJ45 csatikhoz van vezető (műanyag izéke amikbe a kábeleket kell dugni.) már azt a csatit is lecseréltem régi simára. vágtam le belőle, rövidet hosszút stb... akkor lehet én vagyok a béna de a T568B szerint csinálom.
Akkor majd lesz valahogy, szerintem holnap veszek 5e kábeleket...
-
jacekLFS
tag
Köszönöm a választ!
A kábel vezetést lehet hogy félre érthetően írtam, két külön védőcsőbe fog menni a 230 illetve az ftp kábel, nem egyben, csak a beton felvésése miatt (mivel sávban történt) csak egymás mellett tudom vinni őket, így is problémás?
kisskd
"
A router felőli oldalra pedig egy rendes árnyékolt patch panelt ajánlanék még a rend kedvéért"Ezzel egy kicsit megakasztottál. Ezt pontosan mire is tudnám használni? Routerből kábel ki, ebbe bele és akkor 12 felé tudnám szétosztani a netet?
Az aljzattanácsokat mindkettőtöknek köszönöm, ezt fogom alkalmazni és akkor kimaxolom az esztétikát is.
-
kisskd
tag
Igen, a lényeg, hogy mindkét végét vagy A, vagy B szerint kösd egy vezetéknek, így kapsz "straight" kábelt. Elég ha egy adott vezeték 2 vége egyforma, nem kell az egymás után fűzötteknek egyformának lennie, szóval szabványos toldóval összeköthetsz egy A-A, és egy B-B kábelt, vagy dughatsz B-B kötésű aljzatba A-A kábelt, smit nem befolyásol.
Készen vett patch kábel színsorrendje csak akkor érdekes, ha levágod az egyik végét, és újra akarod krimpelni, de ekkor meg nem a szabványokat kell nézni, hanem a meglévő végén lévő sorrendet kell lemásolni.
Ha egyik vége A, a másik vége B, abból lesz pontosan a crossover kábel, de erre manapság szerintem már nem nagyon lehet szükséged. -
kopygege
tag
Bocsánat, még egy kérdés.
Azt hiszem, inkább nem kockáztatok, egy hangyányit csúnyább lesz, de inkább keresztbe vezetném át a légkondi vezetékcsatornája előtt a netkábelt úgy, hogy a netkábel a légkondi vezetékcsatornájával kívülről érintkezne. A vezetékek 90 fokban kereszteznék egymást. Ez az elvezetés biztosan megfelelő, nem okoz áthúzást, interferenciát? -
kopygege
tag
Köszönöm a gyors választ! Akkor lehet, hogy inkább megpróbálom valahogy távolabb vezetni, mennyi lehet a minimum távolság, ami már nagy valószínűséggel nem fog gondot okozni?
Másik kérdésem pedig, hogy hogy kell értelmezni a MHz tartományt a kábeleknél? Érdemes erre is figyelni, vagy csak az átviteli sebesség fontos?
-
HIJ
őstag
Köszönöm a részletes összefoglalót! Most gyorsan megnéztem a rendelést, amit anno leadtam és elvileg fali kábel lett véve. Ezt majd leellenőrzöm, mint ahogy az aljzat is cat5e -s. Arra gondolok, hogy a kábel olyan gyenge, hogy behúzáskor elvékonyodott és ez okozza a hibát. A teszter szerint jó mind a 8 érintkezés, de gigabiten mégis bizonytalan a kapcsolat, pedig külön kábelcsatornában megy az áramtól, igaz mellette...
Szóval szerintem a kábel cserét ígyis úgyis megcsinálom, csak az a kérdés hogy milyenre. Itt a kérdésem az lett volna, hogy valakinek van e gyakorlati tapasztalata egy vagy több bizonyos kábellel és az melyik lenne...
A Cat6 ezek szerint még nem tudja a 10 gigás sebességet? Azthittem pedig már alsó hangon igen... -
code1005
senior tag
Csak egy projektor tápkábele megy egy darabig mellette. Természetesen cat6a s-ftp lesz a hálózat gerince, ez váltja a jelenlegi cat5e-t. Ez a galvanikus leválasztó nem igényel semmi külön földelést, csak átmegy rajta a jel és kész?
Másik, a cat6 s-ftp kábelt az egyik végén le kell földelni... Ha a switch-et földelem le az is jó lesz? -
code1005
senior tag
-
juhaszmarci
csendes tag
Köszönöm a választ, még küzdök a házzal, de kiment a fejemből hogy "pánikomban" itt is kérdeztem.
Akkor maradok az S/FTP-nél. Nagy fogyasztó nem lesz a közelében menő kábeleken (konyhai áramkörök). Sajnos a rackszekrény falának (30-as tégla) túloldalán van a kazánház/mosókonyha, ott lesznek, max lecsirkehálózom vakolat alatt.
Sajnos nem tudok még 10cm távolságot sem tartani, max a két tartalék 23mm-es csövet (Két egyelőre üres cső végig a gerincen) berakom távtartónak, így kb. 5 cm lesz a 220 és a TV/LAN között.
Nem cél egyelőre csak az 1Gb, de ha majd gombokért árulnak majd 10 év múlva 10Gb eszközöket, akkor csak pár dolgot keljen cserélnem, ne a vezetékeket, mert az sokkal macerásabb.
Még egyszer köszönöm! -
Fjoe
tag
Az árnyékolásnak örülnék igazából, csak nem tudom, hogy akkor is van-e, tehát nem szakad meg, ha így épül fel a rendszer: optikai bejövő->ONT->router->switch->fali kábel->keystone->patch kábel->PC
Egyébként szerintem árnyékoltat veszek, láttam utp-t is a kábelfutáron cat 6a-ban, de már ilyen utolsó darabos. -
Fjoe
tag
Köszönöm az információkat, talán most már kezd tisztulni a kép
Viszont ha cat6a sftp kábelt húzunk be, akkor ahhoz milyen keystone lenne megfelelő? A kábelfutáron nézegettem őket, ott találtam kettőt, ami szerszám nélkül szerelhető, az egyik stp a másik ftp. Egyébként nálam 1 vagy 2 csatlakozó lenne csak szobánként, azért is gondoltam ilyen "egybeépített" aljzatra. Bocs linkelni most nem tudok, telefonról most vmiért nem jön össze.
-
hutibo
újonc
Szia Inf!
Köszi a tanácsokat. Közben írtam a gyártónak is hogy mi a helyzet, válasza:
"Technically it is ok but i think it can be only use as Cat6A rate."
Hát az elég lenne a CAT6A rate
Akkor ezek szerint fittelnie kéne. Szóval sztem megrendelem...Te milyen fali aljzatot használsz hozzá? Tudsz linket, gyártót?
-
zolka95
őstag
Igen, fordítva voltak a kábelek.
[link] Ezt minek nevezik? Összefogja a drótokat, mielőtt ráhúznám a fejet. ennél a cat7 kábelnél sokszor újra kellett próbálnom a fej ráhúzást, mert elmozdultak vagy nem értek a végébe.
Bosszantó volt.Angol neve is érdekelne, vennék egy párat ebay-ről.
-
Tocso76
tag
Barátnőm gépén mértem a 400mbit/s-ot. Ami 2méterre van a routertól és kábellel csatlakozik, nem igazán gyenge gép, ssd is van benne. Az én gépem olyan helyen van, hogy fúrni faragni kellene, ezért wifi sticket használok ([link]), elvileg erőset, de csak 250mbit/s a sebesség.
Na most jön a poén, túrtam egy hosszabb kábelt és a gépemen leteszteltem így a sebességet.
Hozzáteszem, jóval erősebb gépem van mint barinőmnek.
900/930mbit/slett így, pofám leszakad. Megoldom valahogy kábellel.
Maximálisan elégedett vagyok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
Tocso76
tag
Gigás hálókártyák vannak.
Szerintem, ha belegebedek se lesz a jelenlegi cat5-el az elvárt 500-1000Mbit.
Akkor a cat6 fali kábel is elég lesz szerintetek?
Holnapra felmérem a terepet.
20000-nél nem szívesen költenék amúgy többet kábelra.
Bár kicsit olcsóbban hozzá tudok jutni a kanóchoz, villanyszerelő haveron keresztül. -
forten
aktív tag
Azért javasoltam neki,hogy nézze meg a grafikont mit mutat,lehet valami fizikai korlát lehet.És ,akkor nem neki kábelt cserélni.
Volt már ,hogy villanyszerelőnek szereltünk, ragaszkodott a cat5e hez,de azért megmutattam neki,sima cat5-n is ment a 100Mbit, persze azért kicseréltük neki,ahogy kérte.
1000Mbit,nél meg tipikus hibák,ha nincs meg a sebesség:
-toldás,hiányzik egy ér,vagy több
-sérülés hiányzik egy ér vagy több
-hálózati kártya csak 100Mbit/s-es
-utp csatlakozó valamelyik végén,nincs meg mind a 8 ér
-saját router alkalmatlanBár itt legtöbb esetben 40-50m ről volt szó.Jelen esetben adnék egy esélyt neki, kábel csere elött.
Nyílván kábelteszter azonnali választ adna,de neki gondolom nincs. -
forten
aktív tag
Nem tudom pontosan ,hogy működik.Ha,ezen múlik én ajánlak.
Némi közöm van a utp hez, régen csak azzal dolgoztam, gyakorlati tapasztalatom így van.Ma már javarészt optikával dolgozom szinte.
Jól sejted egyébként ez egy jó üzlet,lenne.A tudást kell megfizetni,még ha 5perces is Neked,más aki nem ért hozzá annak ,ennyi-az annyi.
Múlt nyáron volt szerencsém,több ízben együtt dolgoznom régi ismerőseimmel,akik hálózatokat építenek ki.800-900,volt ahol 1500 végpont kiépítésével.Utp faliajzatok+cat7, helyenként csatornázás,több szerver szoba optikával összekötve.Mit mondjak 7 nulla volt a végösszeg ,de nyílván,az emberek napi bére,benzinpénz,az anyagot ők állták+asszem 5 garanciát adtak.
Summa summarum,megéri,de jó kapcsolat az alapja.Ha,nincs megrendelésed,hiába van tudásod.Nekik még megy a szekér,de már ők is visszább vették a bérezést,nem véletlen. -
Hulk24
senior tag
Nagy nehezen találtam a városban ezt a fésűs RJ45ös CAT6os FTP dugót. Az se jó, bele se mennek a réz drótok a fésűbe. A képen van egy dugó amibe egy szál van, de az meglett blankolva. Viszont ez 8 szálnál nem működik!
Valami tipp? Gondoltam, hogy vastagabb az FTP, de hogy ennyire. -
ZoltanRobi
tag
Erre nem is gondoltam, hogy először egy 2-es splitterrel osszak, egyikre modem, másikat továbbosztom a TV-k részére.
Így a modem csak 3,5dB-t vesztene, a TV-k ha jól számolom 9,5-t, mivel 3-as splitternél már az ágankénti veszteség 6dB, de még mindig jobb talán mint kapásból a 4-es osztó , mert úgy minden 6dB-t vesztene. -
ZoltanRobi
tag
Köszönöm a gyors választ!
Nézegettem a splittereket, de gyakorlatilag egyet se találtam ahol rá lett volna írva a csillapítása.
Ha jól értem akkor olyat kell keresnem, ahol minél kisebb a dB érték igaz?
Mennyi az ami jónak számít?A Mhz érték mindig fel van tüntetve rajtuk, olvastam, hogy a magasabb értékek a műholdas vételnél fontosak, nálam ugye ez nem játszik, viszont érdemes ettől függetlenül akkor is mondjuk egy 5-2500Mhz-eset vennem, vagy esetemben jobb egy 5-1000-es?
-
Sagittauros
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
A fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy kicserélném a kábelt cat6a s/ftp típusúra, hogy hosszú távon ne kelljen hozzányúlni, ez jó ötlet?
Illetve koax kábelnél elég arra figyelni, hogy (upc-hez) RG6-os legyen vagy ezen belül is van különböző ellenállású, árnyékolású fajta?
-
ZoltanRobi
tag
Ismét köszi a brutálhosszú kimerítő választ!
A cél igazából a jó minőség és az időtállóság.
Nem szeretnék semmi extra otthoni hálózatot vagy hasonlót, csak hogy pár év múlva, de lehetőleg 10 év múlva se kelljen újra kábelt húzogatnom a falban, hanem amit most megcsinálok a lehető legtovább kitartson.
Akkor javaslatod alapján Cat6a S/FTP kábelt fogok venni.
Tudsz esetleg márkát vagy helyet javasolni, hogy hol és milyet érdemes megvennem?
Nagyon köszönöm a segítséged!
-
ZoltanRobi
tag
Fú, nagyon köszönöm a részletes választ és hogy ilyen jól kifejtetted...
Ahogy végigolvastalak azt hiszem akkor túlzás még ebbe a cat7 irányba elmenni, mert még tényleg nagyon távlatinak tűnik a dolog.
Marad a cat6, vagy cat6a? Nem tudom mit válasszak, merre induljak, mit javasolsz?
A kábelelvezetés tekintetében a lakás közepén a hallban lesz a router és csak olyan irányokba megy majd innen a netkábel amerre max "sima" villanyvezeték megy, szóval csillárkapcsolóhoz, konnektorhoz, ilyesmi, konyhai vagy fürdőszobai és nagyeszközökhöz nem.
Azt láttam, hogy cat6 aljzat van a Legrand Valena termékcsaládban amit kinéztem, de van 3 fajta is:
UTP, FTP, STP. Nem tudom mi a különbség, az UTP kell nekem gondolom?A másik, hogy ehhez az van írva, hogy Cat6, nem tudom vajon Cat6a-hoz is jó?
Köszönöm a segítséged!
-
z123456789
addikt
(#504) inf3rno
(#505) fortenKöszi srácok. Már csak az a kérdésem, hogy ha van egy kompressziós fogóm, meg hozzá való fej, és lesz belőle ez, akkor hogyan lesz belőle ilyen csatlakozó végű? Mert kompresszálható fejben nem találtam ilyen csatlakozót, márpedig az én TV-,be ilyen megy. :/ Van esetleg valami adapter, amit rá lehet majd csavarni?
-
patesz
csendes tag
Szia,
Köszönöm szépen a választ!
Kutakodom még én is kicsit a témában.
Nem akarom túlregálni de azért fontos lenne a védelem. Eredeti elképzelés szerint 10-15 méteren futna egymás mellett a két kábel, úgyhogy akkor inkább megvizsgálom hogy tudom-e másfelé vezetni. (Úgy hogy Legalább csak egy- egy szakaszon érintkezzenek.Köszönöm még egyszer!
-
patesz
csendes tag
Kedves inf3rno,
Az S/FTP Kábel földeléseddel kapcsolatban érdeklődnék.
Amikor írod, hogy belehajtottál egy nagy csavart a falba és arra tekertél egy réz drótot, akkor a másik végét milyen módon rögzítetted az s/ftp kábelre?
Vagy az a réz drót amiről szó van a kábel része?Elnézést kérek ha hatalmas hülyeséget kérdezek de most ismerkedem ezekkel az árnyékolt kábelekkel és zok kivitelezésével és sok minden nem tiszta még.
Üdvözlettel,
Patesz -
nzozz
aktív tag
Köszönöm a választ!
Még olvasgattam erre-arra, meg itt a fórumban is. Valahol írták azt is, hogy elméletileg 230V -os hálózati kábellel egy csatornában/csőben/tálcán tilos ilyen jelkábeleket vezetni... na mindegy, még lehet amúgy végül 2db párhuzamos csatornával lesz megoldva a probléma. Kábelnek meg Cat6 S/FTP lesz, egyelőre földelés nélkül.
Miután a levehető oldalú kábelcsatornában lesz elvezetve, használható a sodort vezetékes patch kábel (gondolom igen)? A linkelt oldalon lévő kábelek vállalhatóak, minőségükről, gyártmányukról lehet valamit tudni [link]? Ha nincs pont akkora szerelt kábel, mint amekkora kéne, melyik a jobb megoldás: ha lesz pár méter felesleg mondjuk feltekerve (hogy kevesebb helyet foglaljon) vagy ha toldóval (pl. 10+2m -es szakaszokból) érem el a megfelelő kábelhosszt?Köszönöm
-
esoum
csendes tag
-
Anonymus23
veterán
A wifi az egy kényes kérdés, mert ugye ki tudja mennyi a kapcsolati sebesség (nem gondolnám, hogy a PS-ből ki lehet nyerni), és hiába van egy routeren 300 Mbitps vagy több ha a kliens nem tudja, illetve pl távolság miatt ez is esik.
Tegyük fel, hogy 150 Mbit a kapcsolati sebesség, akkor is max 75 Mbit körül lesz egy irányba a sebesség, attól már a fix 100/100 is jobb, nem utolsó sorban azért a kábeles kapcsolat mindig fixebb mint a wifi (kivéve persze az én esetemben, amikor ugye gigabit helyett volt a 100 Mbit, bár nekem ugye fel se tűnt, mert még valószínűleg ez se volt sosem kihasználva, a hálózatom többi részén feltűnt volna, mivel ott NAS<->Szgép kapcsolatban sűrűn előfordul a másolás, ott azért 80-100 MB/sec a sebesség).Jó lenne egy pontos router típus, stb is, mert lehet kábelen is simán csak 100 Mbit van, de a 2 Mbit kábelen az katasztrófa szintű, olyan mintha CAT3 kábelen próbálkozna...
-
Anonymus23
veterán
Megnéztem egy másik CAT5e hosszabb kábellel (~15-20 m között valahol), azon is csak 100 Mbites a kapcsolat, idehoztam most a másik router mellé, és egy méteres sima CAT5 kábellel pedig Gigabites lett azonnal a kapcsolat, pedig ez egyértelműen csak CAT5.
A poén az, hogy 2 router között 100 Mbites a kapcsolat, azaz itt nincs driver, meg egyebek. LAN-LAN kapcsolat van, a "repeater" router fix IP-n van.
A teszter nem jelez szakadást, szépén együtt futnak a ledek, van rossz kábel tesztelni a tesztert, ott egyértelműen látszik, hogy melyik érpár nem jó, mert ott kimarad a led villogása.
Ez látszik a router menüjében:
WAN - modem - LAN 1 asztali gép, LAN 2 NAS, LAN 3 a másik router.
De tök mindegy melyiket hova dugom, a kábellel ami a másik routerbe megy, azzal mindig 100 Mbitesre vált a kapcsolat, azaz az új Asus routerben jók a portok. -
Anonymus23
veterán
Megnéztük, CAT5e kábel (legalábbis felirat szerint) a bekötés is színre szín, azaz a sorrend egyforma a két végén, annyi, hogy nem e szerint a szín séma szerint van bekötve, ami elvileg standard:
Van ennek egyáltalán jelentősége?
Azt is látom, hogy van T-568B szerinti bekötés:Most így van, de mindkettőben így van:
Narancs+fehér
Kék
Kék+Fehér
Narancs
Zöld
Zöld+fehér
Barna+fehér
Barna -
Anonymus23
veterán
Minden esetre egyszerűbb lenne ha csak elkötés lenne, közben utánakérdeztem, hogy melyik kábeleket kell lecsekkolni (nekem nem lesz egyszerű színtévesztőként, de lesz segítség), de első úgyis a kábel ellenőrzése a felirat miatt.
De előveszem a tesztert is, meglátjuk mit mutat az is.Igazából nem nagy gáz a 100 Mbit sem, mivel csak egy média lejátszóhoz és a TV-hez van odatéve a +router, és abból megy kábelen a net/hálózat (NASból a filmek) és 2,4/5 GHz-en a wifi tovább a telefonoknak és laptopnak netezni, erre mind elég a 100 Mbit.
-
sony309
őstag
Köszönöm a választ!
Nem foglalkoztam hálózati szereléssel, nem ismertem, de könnyen szerelhetőnek tűnik.
Mivel a régi fali süllyesztett aljzatot akarom lecserélni, ebből is van olyan előlap, amit be tudok tenni a régi helyére és ugyanúgy körmökkel rögzül a fali doboz oldalához?
Tehát kell 2 db modul és egy előlap? -
Elar
senior tag
Szia
Köszönöm választ
Én ilyeneket terveztem a végpontoknál:
https://legrandaruhaz.hu/Legrand_valena_1_RJ45_LCS2_Cat6_UTP_aluminium
(Értelemszerűen, ha S(F)TP akkor olyat)
Ez jó?A "központ" egy ajtó feletti nagyobb polcon lenne. Tehát ha oda beütük a téglába egy réztüskét, az jó, mint földelés?)
A szerelést majd megcsinálja a riszatós
Én inkább nem erőltetem magamnak
A Cat7 - már túlzás?
-
Köszönöm!
Azért lenne jó a Cat6 mert 250Mhz-es elvileg rövidebb a válaszideje és ha minden jól megy 10 évig biztos nem lesz cserélve
De már kezdek elbizonytalanodni, annyiféle kábel van sodrott, solid (elvileg nekünk ez kell majd ha jól gondolom).
A dolog úgy nézne ki, hogy a bejárati ajtónál jön be egy pici elosztó dobozka (DIGI) abból jön ki a telefon és a lan. Onnan egyenesen menne a kábel kb 5m-t majd a falon fúrt lyukon át becsatlakozik 2 db antenna kábel is jobbra 20-22m. Itt be a routerbe, ez a főszoba!
Majd a routerből vissza az egyik szobába további 20-22m (tudom ez így hülyeség de akkor is ezt kérték, ide lesz egy tp-link AP csinálva). Felmerült hogy a TV-be is kéne hálókábelt kötni, ez kb 18m a routertől ugyanez a szoba..
lletve egy közelebbibe kb 10-12m kábel kell ez is a routerből megy.. Ez a kívánság amit meg kell valósítani. Szekrények mögött megy majd a földön a fal mellett (panel), nem tudom, h szekrény mögött nincs-e esetleg 1-2 220V.
Már csak az a két kérdés van, hogyha megy mellette TV antenn kábel akkor is jó-e az utp? Földelni nem tudom hova lehetne egy ftp/stp-t
A másik, h konkrétan melyik 100m-eset vegyem meg plíz adj egy linket ipn-ról vagy valahonnan, mert a 4 napos szünetbe már szeretnék ha be lenne húzva...Köszönöm!
-
Akkor maradunk a sima UPT Patch kábelnél. A CAT6-osok közül melyik gyártóé jó? Ja igen falakon keresztül lesz áthúzva. Nem lesz fali aljzat, közvetlen megy routerbe, illetve majd routerből 1 PC-be, illetve majd 1 kábel megy tovább a egy másik routerbe amiből majd AP lesz konfigurálva
-
Ciccuka
veterán
Igazából nálam a lapos kábelek valahogy soha nem váltak be (soha nem arra hajlik amerre pont kéne). A másikból is van ugyanolyan szép színű.Van még ilyen is csak ebből 3M-es van csak:
Vention CAT6 árnyékolt -
gyulank
addikt
De akarok villanysütőt, és fogalmam sincs, hol mennek a vezetékek, bár nem nagyon gondolom, hogy az 50Hz zavarna be. A földelés szerintem nem kedv kérdése, azért kérdeztem, mert nem tudom. Majd, ha meg tudom, eldöntöm, hogy van-e kedvem hozzá, addig nem tudom. Amúgy van szürke, vékonyabb kábelem, ami merev, és a vastagok nálam lengők. De ezt meg azért kérdeztem, mert nézem a webáruházban, és nincs megadva, csak a szigetelés anyaga. Szerintem inkább a TV adások zavarhatnak be. Azért kérdeztem, hogy ha nincs földelve, akkor lehet, hogy rosszabb az árnyékolt. És hogy van as földelés? Mert mondjuk a routerekbe műanyag csatlakozókat látok, vagyis gondolom, ha drágább, árnyékolt csatlakozót tennék a kábelre, akkor se lenne leföldelve. Van egy földelt elosztó, amiről átmegy a routerre egy rövidebb kábelen?
Aztán sebességben se tudom milyen kéne, HDD másolás kb. 160MBps az 1,28Gbps, vagyis már a Gigabites hálókártya is lassabb, nekem 10/100-as van. Amúgy, ha egy gépet otthoni szervernek használnék, és a másik géppel másolnék egyik partíciójáról a másikra, akkor az adat ott másolódna át mondjuk 160MBps-al, vagy egyik partícióról eljönne a másik gépre, aztán visszamenne a szerver gép másik partíciójára 12,5MBps-al? -
Immy
őstag
Szia,
Igen foot-ra gondoltam a feet helyett... Alapvetően a kérdés arra irányult, hogy melyik gyártótól érdemes venni készre szerelt cat6a kábelt ilyen kis méretben, ami normális törésgátlóval is ellátja a csatlakozásnál.
Néhány hazai webshop-ban a minimum méret 2foot, végén még elképzelhető, hogy ebay lesz... -
fdsfds
csendes tag
Köszi. Nem egy dobozban lesz az árammal, viszont egy szakaszon a kábelvezető sínben egymás mellett párhuzamosan fognak futni. Erről a keystone megoldásról tudnál linkelni valamit? Egy helyen át lesz fúrva a fal és az ott átvezetett kebel (koax és ethernet) végére szeretnék valami kulturált hosszútávú megoldást, hogy nehogy megtörjön ott a kábel, és újra kelljen húzni az egészet. Valamilyen falon kívül szerelhető dobozba vezetném valahogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest